Vloerisolatie met Thermoskussens

Vloeren verliezen het grootste deel van hun warmte door uitstraling naar de koudere kruipruimtebodem en de funderingsmuren, die aan het einde van de winter ijskoud kunnen zijn. Het TONZON Thermoskussen voor vloerisolatie is het enige isolatiemateriaal dat deze warmtestraling trapsgewijs tot vrijwel nul reduceert. Daarbij is het het eerste opvouwbare isolatiemateriaal ter wereld. Dat maakt het ideaal voor bij het verwerken in krappe kruipruimtes. Wat deze Thermoskussens echter nog meer een logische keuze maakt, is dat deze kussens beter isoleren dan de dikste pakken wol, EPS of purschuim. Dit wordt mogelijk gemaakt door de unieke methode van isoleren. Door de thermosfles methode worden vloeren sneller warm, bereiken ze een hoger niveau en houden de warmte veel langer vast. Het Thermoskussen is het enige vloerisolatiemateriaal met DUBO-Keur. Met dit materiaal is in Nederland nu 38 jaar praktijkervaring opgedaan.

doorsnede TONZON Kruipruimte

Het materiaal is daarmee uitermate geschikt voor:

Vloeren die nog niet zijn geïsoleerd zijn
Vloeren die bij de bouw zijn geïsoleerd
Vloeren die later achteraf zijn geïsoleerd met purschuim of bodemisolatie

De afkoeling door de vloer is in Nederland altijd sterk onderschat [link>>].  De Siberische koudegolf laat dit zien. Vloeren zijn niet of nauwelijks warm te krijgen [link>>]  De Russische beer heeft bezit genomen van de kruipruimte [Link>>].  De meeste isolatiematerialen vallen nu door de mand omdat ze alleen de warmtestroom door de vloer afremmen, maar niet de warmteuitstraling naar de nu ijskoude kruipruimte.  TONZON Thermoskussens elimineren als enige vloerisolatiemateriaal deze warmtestraling van de vloer wel tot vrijwel nul. Onderstaande animatie laat zien hoe dit in zijn werk gaat.

Ervaar ook het comfort van een goed geïsoleerde vloer.

Offerte Aanvragen

Of bel direct: +31(0)53 – 433 23 91

Vloerisolatie met de TONZON-aanpak

Met deze TONZON aanpak krijgt u al meer dan 38 jaar de hoogste isolatiewaarde, de meeste energiebesparing en de grootste verbetering van het comfort. Door de zeer hoge isolatiewaarde van de Thermoskussens en het feit dat de Thermoskussens nauwelijks warmte uitstralen naar de altijd koudere bodem onder ons huis wordt dit effect bereikt. De uitstraling van warmte vormt bij andere materialen een permanent lek, waardoor deze vloeren maar langzaam op temperatuur komen, nooit zo warm kunnen worden en weer snel hun warmte verliezen. De superieure werking van de Thermoskussens bleek o.a. bij een experiment met een woonboot, waarbij een deel van de vloer al geïsoleerd was met wol en een deel nog niet. De bewoners konden echter geen verschil voelen tussen beide delen. Voor de TV camera werden enkele banen wol verwijderd en vervangen door Thermoskussens. Bekijk hier de uitzending over hoe vloerisolatie van TonZon het verschil maakt.

Het TONZON vloerisolatie systeem kan worden toegepast bij alle soorten vloeren. Wanneer er onder de vloer een koude garage of kelder zit dan kan TONZON Finishfolie tegen het plafond worden geplakt om de uitstraling weg te nemen. Wanneer er geen kruipruimte aanwezig is, kan een thermisch zwevende vloer worden aangebracht bovenop de bestaande vloer. Ook bij vloeren die al met andere isolatiematerialen zijn geïsoleerd, kunt u met TONZON isolatiemateriaal uw vloer extra isoleren en genieten van een nog fijner binnenklimaat.

Complete aanpak van de kruipruimte

Veel kruipruimtes zijn vochtig of vaak zelfs nat. Het TONZON-systeem werkt tweeledig: het stopt de voortdurende verdamping van vocht uit kruipruimtebodem en het isoleert de vloer. Optrekkende kou en vochtproblemen behoren daardoor tot het verleden. Doordat de vloer nu veel warmer is, is ook de lucht onderin de woning warmer daardoor geen schimmel meer en veel minder huisstofmijten. De Thermoskussens worden gecombineerd met een kamerbrede stevige folie op de bodem van de kruipruimte. Daarmee wordt de verdamping van vocht uit de bodem geblokkeerd zodat er geen vocht meer in de kruipruimte en daarmee in de woning kan komen. Onderstaand filmpje laat zien hoe dit in zijn werk gaat.

Vloerisolatie gecombineerd met Bodemfolie

De bodem van de kruipruimte afdekken met Bodemfolie voorkomt dat vocht uit de bodem in de kruipruimte komt. Ook houdt het een groot deel van de natuurlijke radon uit de bodem tegen. En tenslotte zorgt de Bodemfolie ook nog eens voor een schone, prettige werkvloer. In kruipruimtes die op het oog droog lijken, adviseren wij dringend toch Bodemfolie toe te passen. Een niet-geïsoleerde vloer laat namelijk veel warmte door. Die warmte zorgt voor verdamping van vocht uit de kruipruimtebodem waardoor al snel een droge toplaag ontstaat. Na het aanbrengen van de vloerisolatie houdt die warmtestroom echter op, waardoor de grond na een aantal jaren toch weer nat kan worden.

FAQ

Kan TONZON isolatie huisstofmijt voorkomen?
De koude ongeïsoleerde vloer is vaak de oorzaak van vochtproblemen rond de beganegrondvloer. Schimmels en huisstofmijten zijn het gevolg, zij houden van een vochtige omgeving. Het plaatsen van dubbelglas verergert deze problemen. Vocht dat eerst condenseerde op het enkelglas trekt nu namelijk naar de ongeïsoleerde vloer die ineens het koudste oppervlak is in huis. Gevolg: nog meer huisstofmijten en schimmelvorming in vloerbedekking, langs plinten en onder de meubels. Isoleert u uw vloer met TONZON dan wordt de vloer warmer en droger: het aantal huisstofmijten en schimmels neemt af.

In de bibliotheek kunt u een PDF vinden met de onderzoeksresultaten van de Universiteit van Wageningen.

Ga naar veelgestelde vragen voor een overzicht.

Kan ik TONZON isolatie gebruiken bij nieuwbouw?
TONZON kan op vele manieren gebruikt worden in de nieuwbouw.

Muren/wanden: TONZON heeft geen isolatie voor spouwmuren. Dit is niet praktisch ivm de spouwankers. U kunt TONZON isolatie wel gebruiken bij houtskelet bouw. De opbouw bestaat dan uit luchtlagen van 2 cm die van elkaar worden gescheiden door Thermosheets. Wanneer het wordt gecombineerd met traditionele isolatie zoals bijvoorbeeld steenwol dan moet het Tonzon deel altijd aan de binnenkant komen. De meerwaarde van het gebruik van TONZON bestaat uit een aantal elementen. Damp/gasremming. De dampremming van TONZON Thermosheets is buitengewoon hoog met 180 m per laag. Dit is veel hoger dan de dampremming die normaal wordt gebruikt. Er trekt dus veel minder vocht in de constructie. De folie houdt daarnaast ook gas tegen, bijvoorbeeld het radioactieve radongas, dat in de steenwol wordt gevormd.
Daarnaast kan aan de binnenzijde met TONZON Thermosheet een isolatielaag wordt opgebouwd die vrijwel geen warmtecapaciteit heeft. Dat betekent dat eerst de binnenwand wordt opgewarmd voordat de warmte naar buiten wordt doorgegeven.

Vloeren: Mensen die gewend zijn aan een houten vloer met Tonzon Thermoskussens en verhuizen naar een nieuwe woning met een betonvloer bespeuren een duidelijke achteruitgang in wooncomfort, ook als de betonvloer op papier goed geïsoleerd is. Kan het ontwerp nog worden aangepast, kies dan voor een houten begane grondvloer met het TONZON systeem. Dit is niet alleen comfortabeler, maar ook gezonder, goedkoper en veel milieuvriendelijker. De milieubelasting van een standaard betonvloer geïsoleerd met EPS is maar liefst tien keer zo milieubelastend als een houten vloer met TONZON. Is de betonvloer onvermijdelijk, pas dan TONZON Bodemfolie toe en breng alsnog tenminste een laag TONZON aan onder het EPS.
Ga naar veelgestelde vragen voor een overzicht.

Ga naar veelgestelde vragen voor een overzicht.

In december 2009 is er bij ons door Tonzon een vloerisolatie aangebracht. Dit heeft een dramatisch verbeterd klimaat tot gevolg gehad. De thermostaat is zeker 3 graden lager komen te staan (19) en de vloer voelt altijd behaaglijk.Dhr Meijer uit Ruurlo

*De woning van de familie Meijer is een nieuwere woning is waar bij de bouw al een EPS-vloerisolatie van Rc=2,5 m²K/W is toegepast. Klik hier om het hele artikel te lezen.

 

Klik hier voor het informatieformulier.

naar boven