Green Make Over

Green make over seizoen 1 en 2

In Green Make Over worden woningen in één dag energiezuinig gemaakt. Dit gebeurt met meerdere kleine en grote maatregelen, waarmee niet alleen de energierekening lager wordt, maar ook het wooncomfort hoger! Kijk elke week voor unieke groene tips om zelf ook een stukje duurzamer te wonen.

TONZON doet mee met de Green Make Over en verzorgt de isolatie. Wij dragen ons steentje bij door middel van grote maatregelen zoals het isoleren van de kruipruimte tot kleine bespaartips zoals radiatorfolie en bandagefolie. Met verschillende producten kan men makkelijk energie besparen. In aflevering 1 van seizoen 1 zijn wij met het Green Make Over Team in Utrecht. Daar hebben wij de kruipruimte aangepakt. Op de kruipruimtebodem hebben wij een stevig zeil aangebracht, onze bodemfolie, dat de verdamping van vocht uit de bodem stopt en een stevige werkvloer biedt. De deels loshangende minerale wol is verwijderd en vervangen door thermoskussens met drie luchtkamers. In de slaapkamer op zolder is boven het bed een warmtepaneel opgehangen. De radiatoren van de overige slaapkamers zijn voorzien van radiatorfolie. In aflevering 2 zijn wij met het team in Delft. In die aflevering hebben wij ook de kruipruimte aangepakt. De thermoskussens met drie luchtkamers zijn met wokkelschroeven aan het bestaande EPS geschroefd. In de badkamer is boven de wastafel een warmtepaneel opgehangen. Alle radiatoren zijn voorzien van radiatorfolie. Bekijk ook wat wij in de andere 10 afleveringen hebben gedaan van Green Make Over seizoen 1.

In aflevering 1 van seizoen 2 is te zien hoe we in Gouda in een hoekhuis uit de jaren ’70 een koude, niet-geïsoleerde muur van binnenuit isoleerden. In aflevering 2 is te zien hoe we ervoor zorgen dat de familie minder last krijgt van schimmels en vochtproblemen in huis door de vloer goed te isoleren met ons vloerisolatiesysteem. Op deze manier zijn we elke aflevering in een andere gemeente. We helpen achter de voordeur steeds weer een ander gezin/stel via een ‘groene’ make over van hun huis en tuin om hun energie- en waterverbruik te verlagen, gezonder en leuker te leven en om hun tuin en huis toekomst-klaar te maken. Er kan veel meer dan je denkt. We hebben zelfs 2 scholen geholpen. Kijk de afleveringen van seizoen 2 terug.

Duurzaam warmer leven én kosten besparen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief