Houd je huis koel in de zomer met TONZON

Zonwering

De belangrijkste bron van warmte in de zomer is zon. Overal waar de zon een tijdje op straalt kan het ontzettend warm worden. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de warme zonnestralen niet binnen komen. Alle gordijnen dicht doen heeft al effect, maar hier is meer winst te behalen. Gordijnen stralen de warmte namelijk gewoon door naar binnen. Met de folies van TONZON kan dit zeker wat vermindert worden. Daarover kan je hier meer lezen. Een alternatief is buitenzonwering, dit werkt aanzienlijk beter dan gordijnen, maar is wel een stukje duurder. Goede zonwering is het belangrijkste aspect van een koel huis in de zomer.

Dak- en muurisolatie

Als de zonnewarmte dakisolatie-met-TONZON-tegen-hitte geweerd wordt, is de volgende stap om de muren en het dak te isoleren, vooral op het zuiden. Nu de warmte niet meer door de ramen naar binnen komt, zal deze vooral door muur en door het dak komen. Doordat de zon hier de hele dag op straalt, worden daken en muren ontzettend heet. Zonder goede isolatie trekt deze warmte naar binnen. Isoleren helpt dus zeker in de zomer met het huis koel houden, maar ook in de winter om het huis warm te houden. Twee vliegen in één klap. 

Door de unieke werking van TONZON folies, die rust op het blokkeren van warmtestraling, is isolatie met TONZON extra effectief in het weren van zonnewarmte. Al helemaal onder het dak, waar met weinig folie al hoge isolatiewaardes gehaald worden. Lees meer over muur– en dakisolatie van TONZON.

Slim ventileren

tonzon-isolatie-houdt-hitte-tegen “Ramen en deuren open zetten, zodat het even goed doorwaait.”

Goed idee, maar dit werkt alleen als de buitenlucht koeler is dan de binnenlucht. Een briesje kan af en toe koel aanvoelen, maar ongemerkt haal je vaak nog warme buitenlucht naar binnen. De oplossing is simpel: meet zowel de buiten- als de binnentemperatuur. Zodra het buiten koeler is dan binnen, kan je beginnen met ventileren.

Veelgestelde vraag: wordt het door isolatie juist niet warmer in huis?

Isolatie stopt de warmtestroom van warm naar koud. Als het binnen warmer is dan buiten, houdt het de warmte binnen, als het buiten warmer is, houdt het de warmte juist buiten. In een huis met slechte zonwering kan mogelijk zijn dat het binnen warmer wordt dan buiten. In dat geval heeft isolatie een negatief effect. In alle andere gevallen zorgt isolatie er juist voor dat het koeler is in huis. Om deze reden is zonwering ook het belangrijkste middel om het in de zomer koel te houden.

 

Ervaar ook het comfort van een goed geïsoleerd huis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief