Handbiker Johan Reekers bij de Paralympics in Rio

Johan Reekers is met 58 jaar de oudste Nederlandse deelnemer aan de Paralympics in Rio. Hij is geboren zonder benen. Hij heeft zelf een collage gemaakt van 9 keer Paralympics.

collage-johan-small

in 1976 was hij er al bij in Toronto. in 2008 won hij als 50 jarige brons in Athene met handbiken. In 2012 haalde hij in London geen medaille en had hij geen sponsor meer. Hij haalde TONZON over hem te sponsoren om zich voor Rio te kwalificeren. Dat is hem gelukt. Als dank overhandigde hij Ton Willemsen, uitvinder en directeur van TONZON BV voor zijn vertrek bovenstaande collage.

dsc_0393sVoor Ton Willemsen heeft Johan alles aan zichzelf te danken en is de bijdrage van TONZON maar bescheiden.  Het is ongelooflijk dat iemand van 58 op dit niveau kan presteren. In Delden heb ik gezien hoe hij in een spannende strijd 2 jonge mannen in de kracht van hun leven versloeg. Samen waren ze nog niet zo oud als hij en ze traden op in team verband. Johan versloeg ze en vestigde een nieuw parcoursrecord.

dsc_0079dit filmpje laat zien hoe hard ze gaan.

dsc_0064Na de race met zijn kleinzoon.

portret-johan-reekers

Johan Reekers voor zijn vertrek naar Rio

Hij zal als handbiker deelnemen aan de tijdrit op 14 september en de wegwedstrijd op 15 september. Wij wensen hem heel veel succes.