HR-ketelfolie beperkt opwarmen stookruimte

HR-Ketelfolie

We weten precies hoeveel energie uit ons aardgas kan worden gehaald maar hebben geen idee hoeveel van de warmte nuttig wordt gebruikt. Dat lang niet alle opgewekte warmte op de plek van bestemming komt, merken we al wanneer we in de buurt van de HR-ketel komen. Daar in de stookruimte is het warm, vaak extreem warm vooral in grote gebouwen. Ook tijdens het transport verliest het CV-water een deel van zijn warmte. Zelfs wanneer de buizen goed zijn geïsoleerd bedraagt dit verlies in grote gebouwen soms meer dan 10 graden.
Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming gaat ook de afgifte vaak gaat niet efficiënt.
De achterkant van de radiator straalt de warmte onbelemmerd naar de buitenmuur. Bij woningen met vloerverwarming lekt veel warmte aan de onderkant gewoon weg en bij woningen met luchtverwarming is het in de kruipruimte soms nog warmer dan in de kamer.

Voor al deze warmtelekken heeft TONZON even simpele als effectieve oplossingen ontwikkeld en laat zien dat: Een stookruimte helemaal niet zo warm hoeft te zijn, CV-water veel heter op de plaats van bestemming kan komen, radiatoren buitenmuren helemaal niet hoeven op te warmen,  begane grondvloeren niet meer aan de onderkant lekken en dat bij luchtverwarming de kruipruimte helemaal niet zo warm te zijn. Nieuw in het assortiment is de HR-Ketelfolie. Deze wordt met stukjes magneettape aangebracht tegen de buitenkant van de ketel. Het klepje is uitgesneden zodat men net zo makkelijk als voorheen bij de bedieningsknoppen kan.

Behalve de HR-Ketelfolie zijn de geïsoleerde transportleidingen omwikkeld met HR Bandagefolie en zijn de afsluiter en koppelstukke ingepakt met HR-Radiatorfolie. In de grafiek hieronder zie je het effect van deze maatregel op de temperatuur van de lucht in de stookruimte.

De temperatuur daalt flink en de bandbreedte versmalt. De maximum temperatuur is na TONZON nog lager dan de oude minimumtemperatuur.

Direct naar pakket HR-Ketelfolie inclusief 30 cm magneet tape in de webshop>>

Direct naar voordelig combinatiepakket met HR-Ketelfolie, HR-Radiatorfolie en HR-Bandagefolie in de webshop>>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *