Iedereen doet wat

Maandag 9 september is de overheid, in samenwerking met andere partijen, gestart met de campagne “iedereen doet wat”. De bedoeling is te laten zien welke kleine maatregelen iedereen kan nemen om het klimaat te verbeteren. TONZON is uitvinder en producent van de meest klimaatefficiënte producten ter wereld en mag daarom in deze campagne niet ontbreken.

Energiebesparing vermindert uitstoot broeikasgas

Veel mensen weten dit niet, maar er lekt veel warmte onbenut weg zonder dat je dit in de gaten hebt. Met de warmtebeeldcamera heeft TONZON inmiddels al veel thermische lekken aan het licht gebracht. Een van de grootste boosdoeners is ons centrale verwarmingssysteem. TONZON heeft folies ontwikkelt waarmee je gemakkelijk zelf deze energie- en warmteverspilling tegen kunt gaan. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van radiatoren, verwarmingsbuizen, verdeelstation van de vloerverwarming, warmtewisselaar van de stadsverwarming. Ook je boiler, close-in-boiler en de CV-ketel stralen warmte uit. Met TONZON folies kun je deze uitstraling aanzienlijk reduceren.

Tijdelijk geen verzendkosten

Om de energiebesparing te helpen stimuleren, berekent TONZON tijdelijk geen verzendkosten bij bestellingen waarmee je de warmtelekken van je CV kunt aanpakken. Een dergelijk pakket past gewoon door de brievenbus, daar hoef je dus niet eens voor thuis te blijven.  De algemene code van deze actie is  “tonzondoetwat”.

Hoe kun je slim en klimaatefficiënt energiebesparen?

Radiatorfolie

De slimme HR-Radiatorfolie van Tonzon doet onzichtbaar zijn werk op de achterkant van de radiator. Hierdoor wordt de buitenmuur niet meer onnodig verwarmd. Bekijk voor meer informatie het volgende filmpje of kijk op tonzon.nl/radiatorfolie

In onze webshop vind je Radiatorfolie op verschillende handige breedten.  Ook zijn er voordelige combinatiepakketten waarbij meerdere producten zijn samengevoegd.

Buisisolatie

Er is een grote kans dat er veel buizen in je woning nog niet of onvoldoende zijn geïsoleerd. Als er warm water door de leidingen stroomt, verwarmen deze buizen de omgeving. Hierdoor zijn zolders en stookhokken vaak ontzettend warm, terwijl je bijna nooit in deze ruimtes komt. Verspilde energie dus.
De beste manier om de buizen te isoleren is een combinatie van traditionele buisisolatie die te koop is bij de bouwmarkt en de bandagefolie van TONZON, die om de buisisolatie wordt gewikkeld. Kijk voor meer informatie het volgende filmpje of kijk op tonzon.nl/warmtelekken

Buisisolatie is voor een doe-het-zelver makkelijk te doen. Wij verkopen alleen de Bandagefolie in onze webshop. De Bandagefolie is ook te vinden in diverse voordelige combinatiepakketten.

Ketelfolie

Niet alleen de buizen, maar ook de ketel zelf verwarmt ruimtes die eigenlijk niet verwarmd hoeven worden. Ketels zijn vaak al geïsoleerd, maar stralen toch nog veel warmte naar de omgeving. Door een folie om de ketel te hangen, wordt deze straling geblokkeerd. De folie kan met stukjes magneettape vastgemaakt worden, hierdoor is deze later ook makkelijk te verwijderen als je bij de ketel moet.

Ketelfolie is ook te vinden in onze webshop en ook te gebruiken bij close-in-boilers en boilers.

warmtepads

Deze warmtepads of warmte-batterijen(accu’s) kunnen steeds opnieuw met warmte worden gevuld door ze enige tijd in zacht kokend water te leggen. Je activeert ze door het metalen rondje (enige keren) te buigen.  Ze zijn ideaal voor in de winter, in je handschoenen, pantoffels of in je bed. Ideaal voor mensen met reuma, demente personen en koud aangelegde personen. Ze zijn ook handig voor mensen die echt zuinig willen of moeten stoken.

Combinatiepakketten

Ben je geïnteresseerd in meerdere maatregelen? Kijk in de webshop naar onze combinatiepakketten. 

CV-optimaliseringspakket met: ketelfolie, radiatorfolie en bandagefolie
CV-optimaliseringspakket met: Ketelfolie, radiatorfolie, bandagefolie en warmtepads
Radiatorfoliepakket met: radiatorfolie met drie verschillende breedtes en magneettape
Radiatorfoliepakket met: radiatorfolie met drie verschillende breedtes, magneettape en warmtepads

Iedereen doet wat, jij ook?

Yara doet ook wat

Shorttrackster Yara van Kerkhof doet ook iets voor het klimaat door haar CV aan te pakken met Tonzon folie:

Voer in de webshop de code “yaradoetwat” in bij je bestelling en wij berekenen geen verzendkosten. Een deel van de opbrengst gaat naar de schaatssport. Je kunt deze code ook gebruiken bij diverse combinatiepakketten die door de brievenbus kunnen.

Organisaties en instellingen

Organisaties kunnen een eigen actiecode aanvragen en eventueel hun medewerkers behalve gratis verzending ook nog een korting op de producten aanbieden.