Nieuwe woningen gebruiken meer gas dan berekend
 EPS vloeren druipen van het vocht

Nieuwe woningen gebruiken meer energie dan berekend en hebben ze vloerverwarming dan is het verbruik nog hoger. Dat dit zo is en waarom dit zo is leest u hier>>. Ook ervaren veel mensen hun nieuwe woning niet als echt comfortabel. Dit komt ook nog voor bij woningen gebouwd na 2013. Samengevat zijn de drie belangrijkste hoofdoorzaken: 1. Nieuwe woningen worden vaak gebouwd boven een vochtig gat in de grond waardoor onnodig veel vocht de woning binnenkomt. 2. Vanwege de toegepaste isolatie (EPS) lekt aan de onderkant van de begane grondvloer permanent warmte weg. 3. De begane grondvloer  heeft een veel te grote massa. Gelukkig kan TONZON de twee eerste hoofdzaken nog oplossen.

1. Droge kruipruimte ook in de nieuwbouw
2. TONZON stopt opwarming kruipruimte

Aan de  te zware massa van de vloer is echter niet meer te doen. Voor echt comfortabel, energiezuinig en gezond wonen moet de houten vloer terug in de nieuwbouw. Lees hier>> waarom.  Een nieuwbouw woning kan net zo comfortabel worden als een bestaand huis met een houten vloer die met TONZON is geïsoleerd.

Jarendertighuis comfortabeler en zuiniger  dan standaard nieuwbouw

Met TONZON isolatie worden vooroorlogse woningen nog energiezuiniger gemaakt dan standaard nieuwbouw. Zie bijvoorbeeld het jarendertighuis in bovenstaande video. De bewoners hebben nu een energienota van € 20,- in de maand. Dat is zo ‘hoog‘ (vinden ze zelf|) omdat ze een baby hebben en een peuter van anderhalf .

Op dit moment kun je de volgende TONZON producten aantreffen in de nieuwbouw:

HR-Ketelfolie, HR-boilerfolie, HR-Bandagefolie en HR Radiatorfolie zijn onmisbaar voor de Finishing touch

Bodemfolie: Steeds meer particulieren en woningcorporaties passen TONZON Bodemfolie toe in de nieuwbouw. Daarmee wordt de toevoer van vocht uit de bodem naar de woning optimaal geweerd. Daardoor kan veel slimmer en energiezuiniger worden geventileerd.

Thermosheet: In diverse landen wordt het Thermosheet gebruikt als afsluitende laag bij de opbouw van een prefab element. Het Thermosheet maakt het element luchtdicht, het laat geen vocht door en ook radongas dat bijvoorbeeld in steenwol wordt gevormd kan niet naar binnenkomen. lees meer>>

Badisolatie: Bij zeer energiezuinige huizen wordt een groot deel van de energie gebruikt door het ligbad. Met TONZON badisolatie kost het vullen van het bad minder energie en bijvullen met vers heet water is het eerste uur niet meer nodig.

Thermoskussens: Bij houten beganegrondvloeren is het Thermoskussen het meest voor de handliggende isolatiemateriaal. Bij EPS vloerisolatie is het de noodzakelijke toevoeging om de vloer comfortabeler en energiezuiniger te maken.