sms zonder extra kosten NBSA 8896 naar 4422

TONZON is de echte branchewinnaar
 en gaat voor de hoofdprijs

 

NBSA2016. Begin 2016 werd TONZON terecht gekozen tot winnaar  in de branche “ISOLATIEMATERIALEN”. Onze isolatiematerialen isoleren effectiever en belasten het milieu veel minder dan andere isolatiematerialen. Uniek is ook dat dit duurzame isolatiemateriaal ook duurzaam wordt geproduceerd. In 2016 hebben wij met onze zonnepanelen 22% meer stroom geproduceerd dan we zelf nodig hadden voor productie, verlichting, koeling etc. Op het andere dak ligt mos waarmee het fijnstof uit de lucht wordt gehaald dat onze bedrijfsauto’s nu nog uitstoten.

Op 3 oktober 2016 ontdekten wij dat er nog een bedrijf in de isolatiebranche tot winnaar was uitgeroepen. Direct hebben wij bij het NBSA om opheldering gevraagd en daarna op 5 december en op 20 december nogmaals. De opheldering kwam uiteindelijk niet van het NBSA maar van het VARA programma Rambam. Het blijkt dat het NBSA voortdurend nieuwe branches creëert om zoveel mogelijk branchewinnaars te kunnen krijgen. Voor ons is dit extra wrang omdat het bewuste bedrijf een directe concurrent is van TONZON die niet erg collegiaal en zeker niet mens- en milieuvriendelijk bezig is. Met hun purschuim hebben ze diverse mensen doodziek gemaakt waaronder de volkszanger Gert Timmermans zie o.a. het onderzoek van De Monitor>>.  Dat purschuim spuiten ze bovendien met HFK gas waardoor deze isolatiemaatregel contraproductief is voor het klimaat. HFK is namelijk een heel sterk broeikasgas dat in diverse landen daarom al verboden is. De dreun die ze met dat gas aan het klimaat toe brengen, wordt tijdens de gebruiksfase niet meer goedgemaakt met de besparing op de CO2-uitstoot tijdens de levensduur. Toekomstige generaties worden opgescheept met een gigantisch chemisch sloopafval probleem. Dit bedrijf verloot € 2.000,- onder iedereen die voor het bedrijf stemt. Wij verloten geen prijzen en hopen dat er genoeg mensen zijn die vinden dat gewoon de beste moet winnen.

als vrijwilliger voor Artsen zonder Grenzen naar Afrika

Voor uitvinder en oprichter Ton Willemsen begon 2016 in januari  met een trip naar Afrika als vrijwilliger voor Artsen zonder Grenzen (MSF). Het doel was te onderzoeken in hoeverre zijn uitvindingen daar nuttig gebruikt zouden kunnen worden. Vooral de oververhitting van medicijnen was een ernstig probleem. De TONZON isolatietechniek blijkt in Afrika echt een uitkomst. Enerzijds door de effectievere manier van isoleren en anderzijds  omdat het materiaal volledig opvouwbaar is. Daardoor kan met een jeep enorm veel vierkante meters materiaal worden meegenomen. Tijdens het bezoek zijn ook lokale mensen opgeleid om het materiaal aan te kunnen brengen. In 2016 zijn o.a. opslagplaatsen voor medicijnen in Congo, Zimbabwe en Tsjaad geïsoleerd.

In Tsjaad was Artsen zonder Grenzen bezig een nieuwe ziekenzaal te bouwen. Toen ze hoorden van de opmerkelijke resultaten in Congo wilden ze nog snel de TONZON dakisolatie toepassen. Een medewerker kon alle dakisolatie voor het gehele pand als extra koffer op een vlucht meenemen, zodat het nog net op tijd in de juiste fase tijdens de bouw kon worden toegepast. Op de foto zie je hoe TONZON Thermoskussens de voedselopslag van het ziekenhuis in Baraka koel houdt waardoor vroegtijdig bederf wordt tegengegaan. De kat op de voorgrond beschermt het voedsel maar al te graag tegen de ratten.

Succesvolle sponsoring in 2016

Bij het begin van 2016 prijkte TONZON nog op de rug van FC Twente en wist hij de beroepscommissie op het juiste spoor te brengen. Minder bekend is dat TONZON sponsor is van Johan Reekers die is geboren zonder benen. Johan was in 2016  met 58 jaar de oudste Nederlandse deelnemer aan de Olympische spelen in Rio waar hij 5e werd met handbiken op de weg. Zie het verslag van deze topprestatie op ons Youtube-kanaal https://youtu.be/WW1P0t4FSFU . Meer bekendheid kreeg het bedrijf met de sponsoring van Raymond van Barneveld tijdens het WK-Darts. Zijn trefzekere Tweet>> sloeg in als een bom. Mede ook dankzij extra aandacht in de pers ging het bezoek aan de website met sprongen omhoog o.a. RTL Boulevard en De Metro>>, Sportnieuws>> en AD>> hebben hier aandacht aan besteed. De trefzekerheid van TONZON HR-Radiatorfolie was even trending topic op Twitter. Zelfs wekkers gingen ineens op tijd af.

Bouwformatie kwam met het nevenstaande bericht. Deze uitgever staat (ook bij de minister) bekend als een betrouwbare bron. TONZON heeft dit bericht in een Tweet>> verder heeft verspreid met de vraag: Krijgt ‘Den Haag’ oog voor klimaatinnovaties van TONZON?  (Deze Tweet kun je overigens nog steeds liken en retweeten).  Op Twitter kwamen vragen over de juistheid van dit bericht . In antwoord daarop werd steeds de link naar het originele  bericht van Bouwformatie gegeven tot wij van een twitteraar de melding kregen dat de uitgever het bericht had verwijderd. Ook kwam er een email van de woordvoerder van minister Blok die bezwaar maakte tegen het gebruik van de foto van zijn minister in het bericht van Bouwformatie. TONZON heeft deze mail gebruikt om een antwoord te krijgen op de in de tweet  gestelde vraag: Krijgt ‘Den Haag’ oog voor klimaatinnovaties van TONZON of blijft de Rijksboycot gehandhaaft? Het is helaas een feit  dat TONZON innovaties door Den Haag  stelselmatig worden geboycot omdat Ton Willemsen het heeft gewaagd een klacht in te dienen bij de nationale Ombudsman. Hoewel de Ombudsman TONZON in het gelijk heeft gesteld, is het tot dusver niet gelukt om een einde te maken aan deze boycot. De woordvoerder van  minister belooft in zijn mail van 12 januari 2017 dat minister Blok binnenkort een oordeel zal geven over deze boycot. 

Groeien tegen de verdrukking in

TONZON groeit tegen de verdrukking in. Nadat het bedrijf een klacht had ingediend bij de nationale Ombudsman tegen het toenmalige ministerie VROM is de Rijksoverheid overgegaan op een boycot van TONZON innovaties.  Hoewel TONZON door de Ombudsman in het gelijk is gesteld, wordt aan deze boycot geen einde gemaakt. Een typisch voorbeeld is het taboe op badisolatie in Nederland. Bij nieuwe woningen moet alles worden geïsoleerd t/m de warmwaterleiding naar het ligbad, maar het ligbad zelf niet. Veel Nederlanders hebben daardoor wel een prachtige badkamer vaak met vloerverwarming zodat ze met warme voeten hun tandjes kunnen poetsen, maar het ligbad (ook als het van kunststof is) is vaak al binnen 10 minuten zo koud dat je of uit bad moet of vers heet (drink!)water moet toevoegen.  Lees meer>> over  hoe het taboe op badisolatie is ontstaan. De woordvoerder van minister Blok heeft op donderdag 12 januari 2017 aan ons doorgegeven dat binnenkort bekend wordt of minister Blok bereid is deze boycot nu eindelijk eens op te heffen.

Hieronder ziet u het TV-item dat door het RTL7 programma Doemaarduurzaam is uitgezonden;

In dit TV-item is o.a.  te zien dat ook de installatie van TONZON Vloerisolatie duurzaam geschiedt. Het bedrijf stimuleert de lokale economie door zoveel mogelijk gebruik te maken van lokale installatiebedrijven.

Het succes van het bedrijf is vooral te danken aan het feit dat deze isolatietechniek beter werkt dan gewoon isolatiemateriaal, getuige de vele spontane reacties die op de Facebook worden achtergelaten en op een speciale webpagina>>  worden verzameld. Daarnaast staan er een webpagina>> met foto’s van mensen die hebben aangegeven blij te zijn met TONZON Vloerisolatie. Daarnaast heeft het bedrijf vroegtijdig ingespeeld op nieuwe trends. in de tachtiger jaren was het bedrijf de eerste in de branche die met een videoband kwam. Toen de meeste mensen nog internetten met een gewone telefoonlijn en slecht een enkeling gebruikmaakte van het ‘razendsnelle’ ISDN stonden er al filmpjes op de website van TONZON, zeer licht gemaakt zodat mensen toen al online een filmpje konden bekijken.  In 2008 opende het bedrijf het Youtube videokanaal TONZONHR. Sindsdien zijn de filmpjes op dit kanaal  al meer dan 1 miljoen  keer weergegeven.
De Facebookpagina heeft inmiddels 5.700 volgers en ook hier worden de video’s zeer goed bekeken. Het filmpje over de trefzekere slimme HR-Radiatorfolie van TONZON is zelfs al meer dan 1.000 keer door anderen gedeeld.