Verschil TONZON en isolatieplaten en minerale wol

Isolatieplaten en minerale wol worden veel gebruikt in de bouwwereld. Beide isolatiematerialen kennen, als ze nieuw zijn, een relatief goede isolatiewaarde. De verschillen zitten vooral in:

TONZON verwerkt beter

Isolatieplaten en de rollen minerale wol nemen veel plaats in. Dat komt omdat de lucht al in de fabriek in het materiaal wordt opgesloten.  Om dit materiaal op de plaats van bestemming te krijgen rijden vrachtwagens af en aan. Verwerking onder de vloer is niet eenvoudig met die grote afmetingen. Van minerale wol is ook bekend dat veel mensen daar krassen en schrammen van krijgen. TONZON Thermoskussens en Thermosheets worden geleverd op kleine rolletjes, die je gemakkelijk onder je arm mee de kruipruimte inneemt. Pas na bevestiging van de Thermoskussens wordt de lucht in het isolatiemateriaal opgesloten.

naarboven

TONZON beperkt koudebruggen

Isolatieplaten en minerale wol kunnen praktisch niet naadloos worden aangelegd. Daardoor ontstaan koudebruggen in de isolerende laag. TONZON Thermoskussens kunnen eenvoudig aan elkaar gekoppeld worden met dubbelzijdig of met Alutape waardoor een naadloze isolatie ontstaat. De Thermosheets zijn zelfs verkrijgbaar op kamerbreedte, zodat koppelen slechts in enkel gevallen nodig is.

naarboven

Laagste milieukosten

Het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) heeft in 2002 een milieuclassificatie opgesteld voor de meest gebruikte vloerisolatiematerialen. Daarbij komt TONZON als beste uit de bus. Zie ook de pagina milieuvoordelen

TONZON is duurzaam

Zodra isolatiemateriaal nat wordt, gaat de werking ervan achteruit. In een vochtige kruipruimte is dat bij de meeste isolatiematerialen het geval. TONZON is het enige isolatiemateriaal dat droog blijft. Het TONZON isolatiesysteem voorziet in een dubbele aanpak met Bodemfolie om optrekkend vocht uit de kruipruimtebodem tegen te houden en de TONZON Thermoskussens voor de isolatie van de vloer. Zo ontstaat een kurkdroge kruipruimte. Na 30 jaar praktijkervaring blijkt dat de Thermoskussens ook na 30 jaar nog optimaal hun werk doen.

naarboven