TONZON heeft een speciale folie ontwikkeld voor tijdelijke buitentoepassingen, zoals het weren van de zon van caravan, tent, auto, koelbox etc. en voor extra isolatie tijdens koude nachten. De kampeer- folie is ook verkrijgbaar met zeer veel, hele kleine gaatjes, zodat het dampdoorlatend is. Het is daarmee zeer geschikt voor tenten en andere toepassingen waar een zekere ‘ademing’ gewenst is.  Deze folie wordt aangeduid als Tent-folie. De gaatjes zijn overigens zo klein dat het (regen)water er wel gewoon afloopt.
Beide folies zijn eigenlijk multifunctioneel inzetbaar.  Het schitterende oppervlak heeft een speciale behandeling ondergaan waardoor het breder inzetbaar is.

Je kunt de folie plakken met dubbelzijdige TONZON Tissue-tape, vastzetten met wasknijpers, vastklikken met supermagneetjes of magneettape. Met behulp van folieversterkers kun je ze zelfs enigszins spannen op de versterkte punten. De folies zijn in op verschillende afmetingen verkrijgbaar al dan niet in- of exclusief een pakketje hulpmateriaal via https://shop.tonzon.nl/webshop/tonzonfolies