TONZON verslaat Russische beer in kruipruimte BN’er

TONZON verslaat de Russische beer
in kruipruimte Myrna Goossen

In het RTL4 programma “Life is Beautiful” [bekijk het TV-item>> ] was te zien hoe koud de vloer is bij presentatrice Myrna Goossen. De oorzaak bleek de extreem koude kruipruimte onder haar vloer waar de Russische beer zijn intrek  had genomen na de Siberische koudegolf. Inmiddels is de vloer geïsoleerd met TONZON Thermoskussens. Daardoor is de vloer is nu een stuk warmer bij een lagere kamertemperatuur. Bekijk hier het TV-item dat zondag 8 april 2018 op RTL4 is uitgezonden:

warmtebeeld kruipruimte

Voordat de isolatie werd aangebracht, is eerst de situatie boven en onder de vloer in kaart gebracht met een warmtebeeldcamera. Op het warmtebeeld van de kruipruimte is duidelijk te zien hoe de onderkant van de vloer warmte uitstraalt naar de bodem van de kruipruimte en de funderingsmuur. De kruipruimtebodem is weliswaar koud maar straalt ook warmte uit naar funderingsmuur omdat deze nog kouder is. Goed te zien is ook hoe diep de grond buiten is afgekoeld door de Siberische koudegolf.  Meer dan 95% van het warmteverlies van de vloer bestaat uit warmtestraling. TONZON Thermoskussens zijn het enige isolatiemateriaal dat deze warmtestraling trapsgewijs naar vrijwel nu reduceert. Dat verklaart waarom TONZON de warmste vloer oplevert en zelfs bij nieuwbouwvloeren nog effectief is.

warmtebeeld van midden kamervloer

Omdat de CV dag en nacht aan blijft staan, is er sprake van een stationaire situatie. Terwijl de kamertemperatuur 20,3°C bedraagt, is de vloer 17,3°C. Op het kleedje is het met 17,9°C iets warmer, maar onder de bank is het met 15,3°C maar liefst vijf graden kouder dan de kamertemperatuur. Dat komt omdat de onderkant van de vloer daar maar circa 12°C warm is. Het is eenvoudig voor te stellen dat wanneer men op de bank zit met de voeten op de vloer men de koude onder de bank rond zijn enkels voelt. Dit wordt wel optrekkende koude genoemd.

Na het aanbrengen van de TONZON Thermoskussens kan de onderkant van de vloer de warmte niet meer uitstralen naar de kruipruimte. De vloer wordt eindelijk warmer en ook veel egaler warm. Onder de bank is het nu zelfs bijna net zo warm als voorheen op het kleedje en dat terwijl de kamertemperatuur nu 19,5°C bedraagt, bijna een graad lager dan voordat de isolatie werd aangebracht. De stelling dat met je met TONZON een warmere vloer krijgt bij een lagere kamertemperatuur is ook hier bewaarheid.  Omdat de kamertemperatuur nu lager is, verlies je ook minder warmte door de muren en de ramen. Dat verklaart waarom de energiebesparing met TONZON circa vier keer hoger is dan bij andere vloerisolaties. Helaas komt dit nog niet tot uitdrukking in de officiële energiebesparingsberekeningen.

geen vloerisolatie
met TONZON

Hoewel de kamertemperatuur nu lager is, zijn de randen van de vloer duidelijk warmer. Dat is een unicum omdat bij andere vloer- en bodemisolaties de randen juist kouder worden. Dat betekent dat met TONZON de kans op schimmelvorming veel kleiner is. Omdat het kleed nu warmer en daardoor droger is, zullen ook huisstofmijten minder kans krijgen om te gedijen.

Uiteraard is ook de radiator voorzien van TONZON HR-Radiatorfolie. Deze folie is niet op de muur maar op de achterzijde van de radiator aangebracht zodat hij onzichtbaar zijn werk doet. De muur wordt nu niet meer intensief opgewarmd.  De radiator geeft nu alleen nog warmte af aan de kamer. Lees meer>>.

De vloer van de woonkeuken is nog niet geïsoleerd omdat de ruimte onder de woonkeuken (nog) niet toegankelijk is. Daarom moeten de radiatoren nu wel anders worden ingesteld. De thermostaat zit in de woonkamer en slaat af zodra het in de woonkamer warm genoeg is.  Dat is nu veel sneller het geval. De CV slaat dus al af nog voor het in de woonkeuken warm genoeg is. Door de knop van de radiator in de woonkamer wat verder terug te draaien en in de woonkeuken meer open, kan een betere verdeling van de warmte worden bereikt.

De ventilatieopeningen blijven intact
Vier Thermoskussens zijn voldoende om deze ruimte te isoleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *