Kan ik TONZON toepassen bij een “betonvloer” die  bestaat uit betonnen balkjes en polistyreen broodjes?

Vloeren geïsoleerd met polystyreen worden niet zo warm worden als vloeren geïsoleerd met TONZON. Er bestaan inmiddels verschillende methodes om vloer met polystyreen na te isoleren met Thermoskussens.

Mechanisch

Woningen gebouwd tussen 1982 en 1993 hebben circa 4 tot 5 cm dikke isolatie onder de balk. Door een langere slagplug te gebruiken kunt u de kussens nog gewoon in de balkjes bevestigen en de mechanische bevestigingsmethode volgen. Daarbij maakt u gebruik van hollewandpluggen, die een grote schroefdraad hebben zodat u deze in het polystyreen/PUR-schuim kunt schroeven.

naarboven

Plakken

Bij woningen gebouwd na 1993 wordt de laag te dik om nog in het beton te komen.

U kunt gaan plakken door het polystyreen zelfklevend te maken met onze folielijm. Dit is een lijm op waterbasis zodat deze veilig in een kruipruimte kan worden gebruikt. U moet wel het water eerst laten verdampen voordat u gaat plakken. Om de trekkracht op de lijmlaag te ontlasten worden de onderkanten van de uiteinden/koppen van de kussens nog met folieversterkers en foliepluggen op de funderingsmuren geplugd. Zie hiervoor de instructies in het filmpje

naarboven