Ik heb paneelradiatoren. Bestaat er radiatorfolie met 1 witte kant? Of kan ik de folie zelf schilderen?

Ook ledenradiatoren geven onnodig warmte af aan de buitenmuur. Om dit verlies te beperken bestaan er meerdere opties.

  1. U kunt de standaard TONZON HR-Radiatorfolie achter de radiator spannen, van links naar rechts in plaats van boven naar beneden zoals bij paneel radiatoren. Dit is niet de fraaiste maar wel de goedkoopste en makkelijkste oplossing. Overigens zal de folie in deze toepassing niet hinderlijk schitteren zoals veel mensen vrezen. Door de hoek waaronder u naar de radiator kijkt, reflecteert de folie optisch gezien de vloerbedekking en niet de lampen.
  2. U  kunt de  HR-folie ook op een plaatje plakken, eventueel aan beide kanten of aan een kant en aan de andere kant met behang. Dit plaatje plaatst u tussen de radiator en de muur met de schitterende zijde gericht naar de muur met daartussen een luchtlaag van bij voorkeur ten minste 2 cm.

Er bestaat ook een veel dikkere, luxe folie, die aan een zijde wit is en aan de andere zijde zilver. Deze folie wordt gebruikt als zonwering aan de binnenzijde, maar kan ook achterop de radiator worden aangebracht. De witte kant komt dan naar binnen, en de zilveren zijde kijkt naar de muur. Deze folie is beschikbaar in standaard rolletjes van 1 meter breed en 5 meter lang. De folie kan ook worden gebruikt voor radiatoren die voor het glas staan  en is ook voor dezelfde prijs verkrijgbaar in de kleur zilver/zilver. Kijk in de webshop voor de actuele prijzen.