Wat is het belangrijkste verschil tussen TONZON en andere isolatiemateriaal?

Andere isolatiematerialen stralen aan de onderzijde de warmte die wordt doorgelaten uit naar de koude bodem en nog koudere funderingsmuren. Hun oppervlakken sluiten de infraroodstraling vrijwel niet af.  De TONZON Thermoskussens met drie luchtkamers hebben 6 speciale oppervlakken die de infraroodstraling van de onderzijde van de vloer tot vrijwel nul reduceren. Het effect van één zo’n laagje is te zien in onderstaand infraroodfilmpje. In 48 seconden zie je wat het verschil is tussen een oppervlak dat open is voor infraroodstraling (linkerzijde van de radiator) terwijl deze straling op rechter achterkant van de radiator is afgesloten door TONZON HR-Radiatorfolie.

Nu de vloer zijn warmte niet meer door straling verliest, wordt hij warmer. De lucht in de Thermoskussen wordt aan de bovenzijde opgewarmd. Daardoor ontstaat een thermische gelaagdheid zoals in een boiler, bovenin warm en naar onder wordt het langzaam kouder. De onderkant van het Thermoskussen koelt maar langzaam af omdat de warmte niet wordt uitgestraald maar moeizaam moet worden overgedragen op de lucht onder het kussen. ’s Nachts wordt de warmte bovenin de kussens teruggeven aan de vloer. Door de andere manier van afkoelen, worden vloeren met Thermoskussen  met minder energie warmer dan vloeren met andere isolaties met op papier dezelfde isolatiewaarde. Daarom heeft TONZON vaak nog een opmerkelijk effect bij nieuwbouwvloeren die op papier al goed zijn geïsoleerd.
eps35

Infraroodfoto van een nieuwbouwvloer met EPS-isolatie Rc=3,5 met rechts gedeeltelijk extra TONZON isolatie. De rechterhelft  is duidelijk warmer.
Onder de vloer zijn de kruipruimtes van elkaar gescheiden door een dubbele funderingsbalk.  Het linker deel was daardoor altijd al wat kouder maar het echte verschil wordt volgens de bewoners gemaakt door het TONZON-effect. Omdat de zithoek in hun nieuwe woning uit 2006 onaangenaam  koud was, gingen ze op zoek naar een oplossing. Ze hadden het geluk bij TONZON uit te komen en willen dat bevestigen, hun telefoonnummer  kan worden opgevraagd via info@tonzon.nl .

Dat geldt ook voor vloeren met vloerverwarming. Een mevrouw met een woning uit 2010 met EPS-vloerisolatie Rc=2,5 en vloerverwarming als hoofdverwarming stelt verbaasd vast dat na het aanbrengen van TONZON Thermoskussens de vloer warm wordt op plekken waar deze voorheen helemaal niet warm werd.

Wat is het verschil tussen TONZON en PURschuim? Antwoord>>

De hoofdpunten zijn:
Bij TONZON worden de randen van de vloer warmer, bij purschuim juist kouder.
Bij Purschuim verplaatst het vochtfront zich naar de onderzijde van de vloer terwijl TONZON een droge kruipruimte oplebvert.
TONZON is de meest klimaateffectieve oplossing, purschuim op dit moment de minst klimaateffectieve oplossing zolang het gespoten wordt met HFK-gas.  De dreun die het gebruik van HFK aan het klimaat geeft, wordt nooit meer gecompenseerd door de besparing op CO2-uitstoot die op de langere termijn wordt verkregen.
De Thermoskussens zijn mens- en milieuvriendelijk, ze hebben DUBO-Keur.  Purschuim kan vanwege de zeer hoge giftigheid alleen wordne aangebracht in speciale pakken en creëert voor toekomstige generaties een groot chemisch afvalprobleem.  Lees meer

Wat is het verschil tussen TONZON en isolatieplaten en minerale wol?

Isolatieplaten en minerale wol stralen de warmte uit die wordt doorgelaten waardoor het isolerend effect minder is. TONZON verwerkt gemakkelijker, is milieuvriendelijker, duurzamer en heeft een blijvend hoge isolatiewaarde. Lees meer

Wat is het verschil tussen het TONZON vloerisolatiesysteem en bodemisolatie? Antwoord>>

 

 

Wat is het verschil tussen TONZON en andere folie-isolaties?

Het opmerkelijke TONZON-effect heeft anderen er toegebracht daar ook iets mee te doen. Inmiddels zijn er allerlei fantasieproducten op de markt die maar voor een deel hun beloofde werking hebben en soms zelfs helemaal niet. Omdat deze producten gebruikmaken van folies die voor andere doeleinden zijn ontwikkeld, is nog onduidelijk hoe deze zich in de praktijk op de lange duur zullen houden. TONZON heeft zijn folies ontwikkeld, juist voor dit doel en dit recept heeft bewezen in de praktijk een zeer lange levensduur te hebben.
Door een onafhankelijk laboratorium zijn monsters genomen uit Thermoskussens die al heel lang onder vloeren hangen. Zelfs bij een woning waar de Thermoskussens al 32 jaar dienst doen, kon geen spoor van veroudering worden vast gesteld [link] De gemeten emissiecoëfficiënten zijn na 32 jaar zelfs nog lager dan de 0,05 die de TU Delft heeft aangenomen.