Op dit moment ben ik bezig om de vloer te isoleren. Nu heb ik de bodemfolie erin liggen. Onder de vloer zijn verschillende ruimtes, de kamer, keuken en de hal. Om van de ene naar de andere ruimte te komen zit er een doorgang in de muur onder de vloer. De onderkanten van de muur worden bedekt door de bodemfolie, ca. 40 cm omhoog tegen de muur aan zoals u adviseert. Nu valt me op dat precies in zo’n doorgang naar de andere riumte een stukje muur niet bedekt is met folie, de bodem in de doorgang wel.

Hoe noodzakelijk is het dat het onderste eindje muur in de doorgang ook bedekt wordt met folie?

In antwoord op uw concrete vraag het volgende:

Bodemfolie in kruipruimtes waarin periodiek water komt te staan adviseren wij u hoger vast te zetten dan de maximale waterstand en in overige kruipruimtes  niet hoger vast te zetten dan nodig. Graag vernemen wij waar u heeft gelezen dat de Bodemfolie op circa 40 cm  hoogte moet worden vastgezet, zodat wij dit kunnen corrigeren. Met Bodemfolie wordt de verdamping van vocht uit de bodem te geblokkeerd en de verdamping van vocht uit de muren juist niet, om te voorkomen dat het nog hoger wordt opgezogen. Het is dus niet nodig de onderkanten van de muren af te dekken met folie, alleen de bodem.

Meer informatie over de TONZON aanpak verkrijgt u door het bekijken van onze video en/of de PDF>> die we hebben samengesteld. Hieruit blijkt dat onze vloerisolatie met Rc=3,8 m²K/W zeer hoog meetelt bij de bepaling van het Energielabel. Deze waarde is fors hoger dan die van 15 cm PUR-schuim of de dikke pakken EPS die in de nieuwbouw worden gebruikt. Een van de bijzondere eigenschappen van ons product is dat wij de vloer nog warmer maken dan de lucht erboven. Bekijk deze animatie wanneer u wilt zien hoe het mogelijk is. Een prettige bijkomstigheid is dat er een einde komt aan de soms muffe geur vanuit de kruipruimte. Prettig is ook dat u tijdens het aanbrengen en de dagen er na gewoon in huis kunt blijven. Dat is bij andere systemen niet altijd het geval zo blijkt uit de uitzendingen van Nieuwsuur>> en o.a. dit artikel>> in het Chemisch Weekblad.