Graag zou ik van u weten hoe hoog de thermoskussens zijn als ze onder de (houten) vloer hangen, van zowel de kussens met 1 luchtkamer als de kussens met 3 luchtkamers. Ik woon op een woonboot en wil de kelder nog makkelijk blijven gebruiken.

De Thermoskussens vullen de ruimte op tussen de balken. Dat geldt voor beide types. U verliest dus eigenlijk geen ruimte in uw kelder. We hebben een afspeellijst>> samengesteld van filmpjes die handig zijn om te bekijken wanneer het gaat om het isoleren van een houten vloer. Gaat het om een beton/stenen vloer bekijk dan deze afspeellijst>>. De aanwijzingen voor het opnemen van de maat vindt u in deze PDF>>. In onze shop.tonzon.nl  kunt u vrijblijvend laten uitrekenen wat het totaal bedrag van de benodigde materialen wordt, voordat u dit omzet naar een bestelling. Voor de actuele prijslijst klik op deze link>>. De gebruiksaanwijzingen die u bij de levering krijgt, kunt u alvast inzien door deze PDF>>  en deze PDF>> te downloaden.

Meer informatie over de TONZON aanpak verkrijgt u door het bekijken van onze video en/of de PDF>> die we hebben samengesteld. Hieruit blijkt dat onze vloerisolatie met Rc=3,8 m²K/W zeer hoog meetelt bij de bepaling van het Energielabel. Deze waarde is fors hoger dan die van 15 cm PUR-schuim of de dikke pakken EPS die in de nieuwbouw worden gebruikt. Een van de bijzondere eigenschappen van ons product is dat wij de vloer nog warmer maken dan de lucht erboven. Bekijk deze animatie wanneer u wilt zien hoe het mogelijk is. Een prettige bijkomstigheid is dat er een einde komt aan de soms muffe geur vanuit de kruipruimte. Prettig is ook dat u tijdens het aanbrengen en de dagen er na gewoon in huis kunt blijven. Dat is bij andere systemen niet altijd het geval zo blijkt uit de uitzendingen van Nieuwsuur>> en o.a. dit artikel>> in het Chemisch Weekblad.