Bodemfolie

veel woningen zijn en worden nog steeds gebouwd boven een vochtig gat in de grond. Vanwege een onderdruk zuigt de woning aan de kruipruimte. Met de lucht die wordt aangezogen wordt ook vocht en radongas meegevoerd dat uit de bodem ontwijkt. Wanneer voldaan is aan de norm uit het Bouwbesluit dan komt er onder standaard condities crica 1,3 liter vocht per dag de woning binnen. Dit vocht moet door extra ventilatie weer worden afgevoerd. Uit een brief aan de Kamer blijkt dat 30% van de nieuwe woningen bij oplevering al niet voldoen  aan deze eis die in 1993 is ingevoerd.  Daarkomt dus nog meer vocht naar binnen net zoals in veel woningen die zijn gebouwd voor 1993. TONZON Bodemfolie heeft een dampremming van μd= 130 m en een zeer hoge radonremming van D=(9.2±1.6).10¯¹²m²s¯¹.

De Bodemfolie wordt geleverd in  een groot aantal breedtes (2, 2½, 3, 3½, 4, 4½, 5, 6 en 7 meter zodat u ieder vak in de kruipruimte met één stuk folie kunt bedekken:

Bodemfolie: meet lengte en breedte van de vakken in de kruipruimte
reken per vak minimaal 80 cm langer en tenminste 50 cm breder dan de werkelijke afmetingen. Het folie moet namelijk wat ruimte overhouden om eventuele inklinking van de bodem op te vangen. Ook moet u bij het aanbrengen de randen omslaan. In de webshop geeft u het aantal meters op en het aantal decimeters. 14,4 m wordt dan 14 meter en 4 decimeter.
Noppenfolie: als er regelmatig water in de kruipruimte staat, breng dan eerst enkele banen noppenfolie aan. De noppenfolie is 1.50 m breed. Bij een vak van 4 meter breed zijn twee banen voldoende. U hoeft niet veel extra lengte of breedte te rekenen.

Foliepluggen: de bodemfolie wordt aan de funderingsmuren vastgezet met foliepluggen, dit is een paddestoelvormig plugje van 6 x 25 mm, dat wordt vastgezet met een kunststof plugje. U hebt voor elke 1m – 1,50 m een plugje nodig. De folieplugjes worden geleverd in zakjes van 20 stuks of in dozen van 200.

 

Heeft u nog vragen? Wij staan altijd voor u klaar!

Neem contact op

Of bel direct: +31(0)53 – 433 23 91