Hoe werkt vloerverwarming met Thermokussens?

Bij vloeren met vloerverwarming lekt veel warmte aan de onderkant weg. Wanneer de vloer niet is geïsoleerd, kan de bodem van de kruipruimte soms zelfs net zo warm of nog warmer zijn dan de bovenkant van de vloer. Ook bij woningen waarvan de vloer al met Rc=1,3 2,5 of 3,5 is geïsoleerd, lekt nog veel warmte weg. Uit onderzoek (Zie o.a. dit artikel) blijkt dat nieuwbouwwoningen met vloerverwarming gemiddeld meer gas verbruiken dan hetzelfde type zonder vloerverwarming. De aanleg van vloerverwarming in een bestaande situatie wordt dankzij de slimme meter snel opgemerkt vanwege de opvallende stijging van het gasverbruik.

Nieuwbouwhuis met vloerisolatie EPS rc=2,5 en vloerverwarming onder woonkamer en keuken. De aarde om het huis wordt letterlijk opgewarmd via de kruipruimte.

Wat zijn de voordelen van vloerverwarming met Thermokussens?

 De vloer wordt in zijn geheel sneller warmer
 U bespaart tot wel  40% op uw energieverbruik
Thermokussens reduceren de warmtestraling van de onderkant tot vrijwel nul

 

Ervaar ook het comfort van een goed geïsoleerde vloer.

Offerte Aanvragen

Of bel direct: +31(0)53 – 433 23 91

 

Bespaar op je energiekosten met TonZon’s Thermoskussens!

*Wanneer je bij een bestaande woning vloerverwarming aanbrengt dan zou je daarmee op papier energie besparen (de energie index wordt gunstiger) terwijl het gasverbruik  omhoog gaat wanneer geen TONZON is toegepast. Bij woningen waarvan de vloer nog niet is geïsoleerd is dit extreem, maar ook bij woningen waarvan de vloer is al wel geïsoleerd met EPS of purschuim gaat het energieverbruik merkbaar omhoog wanneer geen TONZON is toegepast.

 

De onderkant van het purschuim is ruim 17 graden terwijl de onderkant van de EPS-vloer met Rc=2,5 15 graden is. Een standaard laagje purschuim isoleert dus niet zo goed als nieuwbouw Rc=2,5.

 

 

Meer informatie? Klik hier voor het informatieformulier.

 

 

 

 

TONZON Thermokussens blokkeren de warmte uitstraling
Opwarming Kruipruimtes

Dit zeggen klanten uit Utrecht over Tonzon:

Magda Kee uit Nieuwegein

Het klimaat in de kamer is merkbaar aangenamer en ook de koude voeten zijn weg. Helemaal geweldig TonZon!

Jolanda uit Dichterswijk

Wij hebben ruim 30 jaar geleden met Tonzon laten isoleren. Nu is de woonkamer gerenoveerd, en alles in de kruipruimte geïnspecteerd. Alles is nog goed!!! Droog en fris, en de vloerisolatie is nog net zo goed als toen. Complimenten!!