Wat zijn de voordelen van vloerisolatie?

De voordelen van de TONZON vloerisolatie zijn groot. We zetten ze hieronder nog eens voor u op een rijtje:

Passieve vloerverwarming

Het principe van de Thermoskussens is vergelijkbaar met de thermosfles die u allemaal wel kent: de kussens voorkomen dat er uitwisseling van warmte  is tussen de onderkant van de vloer en de koude kruipruimte en funderingsmuren. De warmte blijft daar waar u het hebben wilt: in de kamer op de vloer. De temperatuurverdeling in de kamer wordt daardoor gelijkmatiger: op de vloer is het praktisch net zo warm als bij het plafond. In de nacht -als de thermostaat lager staat- is de vloer zelfs het warmste oppervlak in de kamer.

 

naarboven

Lagere stookkosten

Dankzij de passieve vloerverwarming wordt een comfortabeler woonklimaat bereikt tegen lagere energiekosten. De vloer koelt ’s nachts minder af . In de ochtends is de kamer sneller opgewarmd. De Bodemfolie zorgt ervoor dat er vanuit de kruipruimtebodem geen vocht meer in de kamer komt. Niet alleen heeft u een veel frisser binnenklimaat, hoeft u ook minder te ventileren en dat scheelt energiekosten: Het klapraampje hoeft niet meer permanent open te staan om het vocht af te voeren dat uit de kruipruimtebodem permanent de woning wordt ingezogen.

naarboven

Hogere isolatiewaarde

Het standaard Thermoskussens met drie kamers telt bij de bepaling van het energielabel mee voor Rc=3,8 m²K/W. [link>>] Dit wordt beschouwd als een veilige waarde [ link>>]  Het isolerend effect in de praktijk is veel hoger [link>>]  .

TONZON stopt vocht uit de bodem. 

Bodemfolie, een stevig zeil dat woningbreed op de bodem van de kruipruimte wordt aangebracht, stopt de verdamping van het vocht en remt het radongas dat uit de bodem ontwijkt. In kruipruimtes waarin weleens water komt te staan, kan onder de Bodemfolie stroken luchtkusssenfolie worden aangebracht zodat de Bodemfolie beter meedrijft met het opkomende water.

Geen koudebruggen

Bij TONZON vloerisolatie worden de buitengevels niet aan de binnenzijde geïsoleerd om te voorkomen dat de fundering kouder wordt vanwege de onverminderde afkoeling aan de buitenzijde. Vooral bij betonvloeren wordt daarbij de koudebrug tussen vloer en fundering versterkt. de randen in de kamer worden kouder zoals jaren geleden al in de praktijk is vastgesteld.

Prettig te verwerken

TONZON vloerisolatie is flexibel en helemaal opvouwbaar. Daardoor is er niet eens een vrachtwagen nodig en dat alleen scheelt heel veel milieu en overlast. Het materiaal is schoon. Uit het materiaal komt geen stof, vezeltjes of gassen vrij.  Het past door ieder luikje waar een mens door past en is onder de vloer makkelijk te vervoeren, omdat de lucht pas tijdens het aanbrengen wordt opgesloten. T

Hoog rendement

Vanwege het betere isolerende effect is de energiebesparing hoger dan van andere vloerisolaties. Bij een groot praktijkproject kwam een besparing naar voren die 4 keer hoger is [Link>>].  Bij woningen met vloerverwarming worden besparingen gevonden van 40% op jaarbasis [Link>>]. Ook bij woningen met luchtverwarming waarbij de luchtkanalen in de kruipruimte lopen, worden hogere besparingen gevonden dan gemiddeld. In alle gevallen kan gesteld worden het het beleggen van geld onder je vloer in TONZON materiaal veel meer rendement heeft dan op een spaarrekening. En daar krijg je nog als extra bij meer comfort en minder schimmel en huisstofmijt.

naarboven

Milieuvoordelen

TONZON Vloerisolatie is met afstand de meest klimaateffectieve vloerisolatie ter wereld. De impact die het systeem heeft op het klimaat vanwege de winning, productie, verpakking, transport en applicatie is vaak al binnen enkele winterweken gecompenseerd. Bij andere vloerisolaties (ook door de rijksoverheid gesubsidieerd) kan dit wel 16 jaar duren zo blijkt uit berekeningen van MilieuCentraal [Link>> ].