fbpx

Waar kunnen we je
mee van dienst zijn?

Klantenservice

Voor als je snel hulp nodig hebt

Heb je een vraag? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen. Grote kans dat de vraag die jij hebt, al een keer is beantwoord. Staat je vraag er toch niet tussen? Neem dan contact op met de klantenservice van TONZON.

 • Bel ons

  053 433 23 91 | tussen 08:30 en 17:00 uur

 • Mail ons

  info@tonzon.nl | zo snel mogelijk reactie

 • Stel jouw vraag

  Via het formulier | zo snel mogelijk reactie

Klantenservice

Stel jouw vraag

  Waar gaat je aanvraag over?*
  Dhr.Mevr.Vertel ik liever niet

  Je kan ons hier vinden

  TONZON
  Ir. Schiffstraat 220
  7547 RD Enschede

  KvK 06044102
  BTW 807787590 B01
  IBAN RABO 0130 0945 79

  Veelgestelde vragen

  Voor jou verzameld

  Het TONZON-systeem werkt op een andere manier dan een gewone isolatie en maakt de vloer nog warmer dan de lucht erboven. Omdat de vloer altijd en zoveel warmer is, daalt de behoefte aan aanvullende warmte. Dit merk je: het stookseizoen wordt korter net als de dagelijkse stooktijd. De klokthermostaat kun je ’s ochtends later inschakelen omdat de woning sneller op temperatuur is.
  ’s Avonds kan de kachel eerder worden teruggezet omdat de warmte veel langer blijft hangen. Zowel de dag-, nacht- als de avond-temperatuur kun je een graadje lager instellen zonder comfortverlies. De besparing op de verwarmingskosten kan daardoor oplopen tot wel 25% en meer. Eén en ander is afhankelijk van het type woning, de klimaatzone en het stookgedrag.

  Het ingenieursbureau Cauberg-Huygen heeft in opdracht van SenterNovem de besparing met vloerisolatie onderzocht. In het rapport komt ook een besparing naar voren die veel hoger is dan uit de EPA-berekening. Wanneer op het niveau van TONZON geïsoleerd wordt: 7,8 m³ gas per m² per jaar.

  Lees hier meer over TONZON Vloerisolatie

  De isolatiewaarde wordt bepaald door de hoeveelheid lucht die wordt opgesloten. Bij traditionele materialen wordt de lucht opgesloten in materiaal dat de warmte beter geleidt dan pure lucht (λ lucht is ongeveer 0,024 W/mK). De λ-waarde van de meeste traditionele materialen ligt daardoor hoger en wel tussen 0,040 en 0,045. Wanneer men pure lucht als thermische isolator wil gebruiken, dan spelen 2 factoren een rol. De belangrijkste is de warmte overdracht door straling af te remmen. De tweede factor is het vermijden van warmte overdracht door convectie (het in beweging brengen van luchtlagen door temperatuurverschillen over de luchtlaag).

  Lees hier meer over de isolatiewaarde

  Er wordt sinds 2014 21% btw gerekend over het materiaal.

  Bij TONZON worden de randen van de vloer warmer en bij purschuim worden de randen van de vloer kouder. Bij purschuim verplaatst het vocht zich naar de onderkant van de vloer. TONZON zorgt juist voor een droge kruipruimte. Het is de meest klimaatefficiënte oplossing en heeft het DUBO-keurmerk. Purschuim is daarentegen het minst klimaatefficiënt (zolang het gespoten wordt met HFK-gas). Het is erg giftig en ook een groot chemisch afvalprobleem.

  Lees hier meer over het verschil tussen TONZON en Purschuim

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief