Profiteer nu van de subsidie op woningisolatie

Wat houdt de nieuwe subsidieregeling in?

De subsidie op woningisolatie is sinds 1 januari 2021 ondergebracht in de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE). Woningeigenaren en Vereniging van Eigenaren kunnen gebruik maken van deze regeling. Profiteer zo snel mogelijk van deze regeling, laat jouw woning isoleren door TONZON en maak jouw woning energiezuiniger!

Let op: de ISDE voor isolatiemaatregelen en (hybride) warmtepompen (met een vermogen groter dan 1 kW) wordt per 1 januari 2022 verhoogd van 20% naar 30% van de gemiddelde totale investeringskosten. De verhoogde subsidie voor deze maatregelen zal alleen gelden voor maatregelen die daadwerkelijk vanaf 2022 zijn uitgevoerd. De subsidie voor vloerisolatie komt met deze vernieuwde regeling op € 11,- per m². Er geldt een  maximum van 130 m² vloeroppervlak. Helaas blijft de twee maatregeleneis bestaan. Naast andere isolatiemaatregelen kun je als tweede maatregel ook kiezen uit een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet. De hogere subsidie geldt voor tenminste drie jaar.

 

Hoeveel kan ik besparen?

Het isoleren van jouw vloer is de meest besparende maatregel: het levert de grootste energiebesparing op en met name de subsidie op vloerisolatie is aanzienlijk verhoogd. Bespaar nu tot wel 40% op jouw stookkosten door de vloer te isoleren. TONZON is expert op het gebied van vloerisolatie en biedt al 40 jaar de beste oplossing voor een warme en gezonde vloer.

Lees meer over onze unieke vloerisolatie

Wat zijn de voorwaarden?

De belangrijkste voorwaarde van deze subsidieregeling is dat er twee energiebesparende maatregelen genomen moeten worden. Dat betekent dat wanneer je jouw vloer wilt isoleren, je dit combineert met bijvoorbeeld het isoleren van het dak of van de muren. Het is niet noodzakelijk om allebei de maatregelen door hetzelfde bedrijf uit te laten voeren. TONZON biedt naast vloerisolatie ook dakisolatie en muurisolatie aan.

Let op: iedereen die vanaf 2 april TONZON Vloerisolatie heeft laten aanbrengen en geen tweede isolatiemaatregel gaat treffen, komt toch in aanmerking voor subsidie. Vanaf 1 januari 2023 kan je namelijk met terugwerkende kracht tot 2 april 2022 subsidie aanvragen voor één isolerende maatregel. Het subsidiebedrag voor één maatregel is wel lager dan het subsidiebedrag voor twee maatregelen.

Hoe kom ik in aanmerking voor de subsidieregeling?

  • Je bent huiseigenaar en bewoner of lid van een VvE.
  • Je hebt niet eerder gebruik gemaakt van de ISDE.
  • Er worden twee isolerende maatregelen genomen.
  • De subsidie vraag je aan nadat de maatregelen zijn uitgevoerd en betaald.

Lees meer over de voorwaarden op de website van de Rijksoverheid. Kom je niet in aanmerking voor deze subsidieregeling? Dan is het nog steeds voordelig om jouw woning te isoleren. Gas wordt steeds duurder en dus zal je de besparing op de gasrekening al tijdens de komende winter merken.

Energiebesparingslening

Wil je isoleren, maar heb je geen spaargeld beschikbaar? Naast de subsidie-regeling is het mogelijk om een energiebesparingslening aan te vragen. Met deze lening kan je tegen een lage rente energiebesparende investeringen te doen. Het Energiebespaarfonds berekent zelfs geen afsluitkosten.

Let op: Huishoudens met een verzamelinkomen tot € 45.014 per jaar hoeven vanaf 1 november geen rente te betalen op een lening bij het Nationaal Warmtefonds om hun koophuis te verduurzamen. Deze Energiebespaarlening met 0% rente is 1 van de maatregelen om verduurzaming te versnellen en de energierekening te helpen verlagen. Lees meer informatie.

Wanneer moet ik gaan isoleren en subsidie aanvragen?

De ervaring leert dat subsidiepotten snel leeg zijn. Regel dit op tijd. Heb je interesse in onze aanpak? Vraag nu een vrijblijvende inspectie aan van je kruipruimte, dan komt één van onze installateurs bekijken wat de isolatiemogelijkheden zijn.

Ben je geïnteresseerd? Vraag vrijblijvend een offerte aan

Schrijf je in voor de nieuwsbrief