Profiteer nu van de subsidie op woningisolatie

Wat houdt de nieuwe subsidieregeling in?

Ben je eigenaar van een koopwoning? En is dit jouw hoofdverblijf? Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kan je subsidie aanvragen om je woning te isoleren. Profiteer zo snel mogelijk van deze regeling, laat je woning isoleren door TONZON en maak de woning energiezuiniger.

Voorheen kon je alleen subsidie aanvragen voor minimaal 2 isolatiemaatregelen. In 2024 kan je ook subsidie aanvragen voor 1 isolatiemaatregel. Deze isolatiemaatregel mag al vanaf 2 april 2022 zijn aangebracht. Ben je van plan om één of meerdere isolatiemaatregel(en) op een ander moment te nemen? Of wil je een isolatiemaatregel combineren met een warmtepomp, zonneboiler, of aansluiting op een warmtenet? Laat die maatregel(en) dan binnen 24 maanden uitvoeren na het uitvoeren van de eerste maatregel. Je mist anders een verdubbeling van het subsidiebedrag op de genomen isolatiemaatregel(en).

Let op: Het subsidiebedrag voor één maatregel is wel lager dan het subsidiebedrag voor twee maatregelen.

Lees meer informatie over de ISDE (en hoe je daarvoor in aanmerking komt) op de website van de Rijksoverheid. Onder het hoofdstuk 'Subsidiebedragen per vierkante meter' staat per maatregel hoeveel je vergoed krijgt per vierkante meter. Vloerisolatie staat daar ook tussen.

Hoeveel kan ik besparen?

Het isoleren van jouw vloer is de meest besparende maatregel: het levert de grootste energiebesparing op en met name de subsidie op vloerisolatie is aanzienlijk verhoogd. Bespaar nu tot wel 40% op jouw stookkosten door de vloer te isoleren. TONZON is expert op het gebied van vloerisolatie en biedt al 40 jaar de beste oplossing voor een warme en gezonde vloer.

Lees meer over onze unieke vloerisolatie

Hoe kom ik in aanmerking voor de subsidieregeling?

  • Je bent huiseigenaar en bewoner of lid van een VvE.
  • Je hebt niet eerder gebruik gemaakt van de ISDE.
  • Er worden één of twee isolerende maatregelen genomen.
  • De subsidie vraag je aan nadat de maatregelen zijn uitgevoerd en betaald.

Lees meer over de voorwaarden op de website van de Rijksoverheid. Kom je niet in aanmerking voor deze subsidieregeling? Dan is het nog steeds voordelig om jouw woning te isoleren. Gas wordt steeds duurder en dus zal je de besparing op de gasrekening al tijdens de komende winter merken.


Plan voor isolatie woningen Groningen en Noord-Drenthe

Woningeigenaren in de provincie Groningen en Noord-Drenthe kunnen vanaf het 1e kwartaal van 2025 subsidie aanvragen om hun woning te isoleren. Dit gaat om alle woningen in Groningen (10 gemeenten) en Noord-Drenthe (gemeenten Aa en Hunze, Noordenveld en Tynaarlo) die nog niet goed geïsoleerd zijn. 

De maatregel gaat ‘met terugwerkende kracht’ in vanaf 25 april 2023 en loopt tot en met 31 december 2035. Dit betekent dat woningeigenaren die vanaf 25 april 2023 isolatiemaatregelen hebben genomen, hiervoor een vergoeding krijgen. Meer informatie is te vinden op de website van de Rijksoverheid. 
 

Energiebesparingslening

Wil je isoleren, maar heb je geen spaargeld beschikbaar? Naast de subsidieregeling is het mogelijk om een energiebesparingslening aan te vragen. Met deze lening kan je tegen een lage rente energiebesparende investeringen te doen. Het Nationaal Energiebespaarfonds berekent zelfs geen afsluitkosten.

Let op: Huishoudens met een verzamelinkomen tot € 45.014 per jaar hoeven vanaf 1 november geen rente te betalen op een lening bij het Nationaal Warmtefonds om hun koophuis te verduurzamen. Deze Energiebespaarlening met 0% rente is 1 van de maatregelen om verduurzaming te versnellen en de energierekening te helpen verlagen. Lees meer informatie.

Wanneer moet ik gaan isoleren en subsidie aanvragen?

De ervaring leert dat subsidiepotten snel leeg zijn. Regel dit op tijd. Heb je interesse in onze aanpak? Vraag nu een vrijblijvende inspectie aan van je kruipruimte, dan komt één van onze installateurs bekijken wat de isolatiemogelijkheden zijn.

Ben je geïnteresseerd? Vraag vrijblijvend een offerte aan

Schrijf je in voor de nieuwsbrief