Zelf bodemfolie aanbrengen

De TONZON bodemfolie is leverbaar tot wel 8 meter breed. U kunt dus bijna altijd de kruipruimte met één stuk bedekken. Het pakketje  is relatief klein, zodat u het gemakkelijk onder de vloer mee kunt nemen. Hieronder leggen we stapsgewijs uit hoe u de bodemfolie bevestigt. U kunt deze stappen ook op de video volgen. Wilt u niet zelf onder de vloer, dan kunt u natuurlijk ook altijd een vakman laten komen.

naarboven

Stapsgewijs bodemfolie monteren

  1. Verwijder eerst het meest grove vuil uit de kruipruimte. Kleine stukken puin en materiaal dat niet kan vergaan, kunt u aan de kant schuiven, zodat u er geen last van heeft tijdens het werk.
  2. Staat er regelmatig water in de kruipruimte, bedek dan eerst de bodem met noppenfolie. Dat versterkt het drijvend vermogen van de TONZON Bodemfolie.
  3. Leg het pakket Bodemfolie in het midden van de kruipruimte en rol het uit naar de zijkanten.
  4. Boor een gat van 6 mm in de funderingsmuur.
  5. Sla de Bodemfolie een stukje dubbel en maak er met de priem een gat in.
  6. Duw de folieplug door de Bodemfolie in het gat en hamer het vast.
  7. Maak de Bodemfolie niet te hoog vast, er moet nog ruimte overblijven tussen bodemfolie en onderkant vloer. Vocht dat uit de funderingsmuren omhoog komt, kan dan nog verdampen in de kruipruimte.
  8. Sommige kruipruimtes zijn verdeeld in compartimenten. In dat geval bedekt u eerst de compartimenten apart
  9. Koppel bij de mangaten de bodemfolie met dubbelzijdig folietape aan elkaar.

Het aanbrengen van de folieplug ziet u in onderstaande foto’s nog eens uitgelicht. Als u met uw muis over de foto gaat, ziet u de instructietekst.

[nggallery id=52]

naarboven