Vloer met heteluchtverwarming

Bespaar veel energie door goede isolatie aan te brengen

 

Bij heteluchtverwarming is veel energie te besparen door goede isolatie aan te brengen. Het is namelijk zo dat aan- en afvoerkanalen van de luchtverwarming vaak door de kruipruimte lopen. Een mooie bijkomstigheid is dan dat de vloer lekker warm is, maar de vloer is ook niet het enige dat wordt verwarmd. 

 

voor
Na

Warmtebeeld kruipruimte

Zoals hierboven genoemd, is de vloer niet het enige dat wordt opgewarmd. De verwarmingskanalen verwarmen namelijk de hele kruipruimte, inclusief de bodem en de funderingsmuren. Er gaat hier dus veel energie verloren aan het opwarmen van de kruipruimte: warmte die je door het toepassen van goede isolatie zijn werk kan laten doen voor het extra opwarmen van jouw woning.
Dit is duidelijk te zien op de warmtebeelden hierboven. Na het isoleren is de kruipruimte een paar graden koeler. Dit betekent dat er meer warmte richting de vloer gaat en minder warmte wordt verloren.
Rechts is te zien hoe de Thermoskussen onder de warmtekanalen door bevestigd worden.

Wat doet TONZON isolatie?

 

TONZON Vloerisolatie wordt gedaan met de Thermoskussens. Dit zijn luchtzakken van reflecterende folie, met een hoge isolatiewaarde. De isolerende werking komt door de stilstaande lucht in de zakken, die de warmte dicht bij de vloer houdt. De reflecterende folie stopt de uitstraling van warmte, waardoor het warmteverlies grotendeels wordt tegengegaan. Deze luchtzakken kunnen makkelijk om de luchtverwarmingskanalen aangebracht worden, zodat ze in hun geheel ingepakt zijn. De luchtverwarmingskanalen verliezen hierdoor bijna geen warmte meer aan de koude kruipruimte.

 

Effecten van TONZON isolatie

 

Er zijn twee grote voordelen. Ten eerste stoppen de Thermoskussens het warmteverlies naar de kruipruimte. Nadat de Thermoskussens zijn geplaatst is de temperatuur in de kruipruimte met meer dan 3 graden lager. Dit betekent dat de warmte in de luchtkanalen blijft. Met als gevolg dat de verwarming minder hard hoeft te werken, een snellere opwarming van de woning en hoge energiebesparing. Het tweede voordeel heeft te maken met hoe de isolatie is aangebracht. Doordat de Thermoskussens onder de kanalen door lopen, sturen zij de warmte richting de vloer. De luchtverwarming wordt dus efficiënter in het verwarmen van de vloer. Vaak kan daardoor de thermostaat iets lager, wat weer energiebesparing met zich meebrengt.

 

Ervaar ook het comfort van een goed geïsoleerde vloer

 

of bel naar +31 (0)53 - 206 0709

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief