Koele bedrijfshallen en bedrijfsruimtes

Koele bedrijfshallen en bedrijfsruimtes

De TONZON warmteisolatietechniek is in Nederland vooral bekend voor het binnenhouden van warmte. Veel mensen weten niet dat je er ook uitstekend de warmte mee buiten kunt houden. Dat bewijzen diverse experimenten tijdens de #hittegolf 2022.

TONZON heeft de plafonds van haar bedrijfshallen voorzien van TONZON folie. De hitte van de zon die op het dak valt, warmt wel het dak op, maar deze warmte wordt niet uitgestraald naar de hal. Vergelijk het opmerkelijke effect van de TONZON HR-Radiatorfolie die op de achterkant van de radiator wordt geplaatst. De radiator maakt de folie wel warm, maar deze warmte wordt niet uitgestraald naar de buitenmuur. Dit wordt het TONZON effect genoemd. Bekijk het in deze infraroodvideo. Deze simpele dakisolatie in combinatie met de slimme TONZON binnenzonwering, zorgt ervoor dat de temperatuur in de hallen binnen werkbare grenzen blijft. Recent werden we geconfronteerd met een verlate levering van een nieuwe machine omdat de temperatuur van de productiehal van deze machinefabriek onwerkbaar was geworden. Bij het bezoek aan deze hal vertelde de eigenaar dat de overheaddeur in de zomer zo heet werd als een radiator en in de winter heel veel warmte wegzoog. Dit was de reden om dit warmtelek eens aan een inspectie te onderwerpen. Bekijk hieronder de afbeeldingen.

 

 

 

Op de overheaddeur is vrijdagochtend (nog in de schaduw) een stukje TONZON Luxe Radiatorfolie geplakt. In de avond om 17:45 uur is de deur aan de buitenkant opgewarmd tot 84 graden.

 

 

Op de plek waar de folie buiten zit, is de binnenkant van de deur 3 graden koeler. Achter de radiatorfolie die aan de binnenkant op de deur is geplakt, is de deur bijna 5 graden heter.

Deze resultaten zijn voorlopig. Het is een momentopname. De deur staat nog steeds in de zon en de opwarming gaat nog door. Het is de bedoeling dat de proef vandaag wordt herhaald met grotere stukken folie en meer momentopnames. 

 

Ervaar ook de voordelen van goede vloerisolatie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief