Zelf jouw bad isoleren

Milieuvriendelijk en energiebesparend

Een bad geïsoleerd met TONZON badisolatie houdt de warmte beter vast. Het water blijft zeker een uur lang aangenaam warm. Dit scheelt al 33% van de energiekosten. Niet alleen voor je portemonnee, maar ook voor het milieu is TONZON badisolatie vriendelijk. Volgens onafhankelijk onderzoek van het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) is het isolatiemateriaal nog steeds het meest milieuvriendelijk.

Zelf jouw bad isoleren met TONZON badisolatie

Bij de bestelling krijg je een duidelijke instructie over hoe onze badisolatie het beste bevestigd kan worden. In deze video is ook te zien hoe het aanbrengen daadwerkelijk in de praktijk gaat. De buitenkant van het bad moet redelijk glad zijn zodat het dubbelzijdige plakband goed blijft zitten. Is dat niet het geval, dan kan je lijm gebruiken in plaats van plakband.

Bij het isoleren van een met TONZON heb je het volgende nodig:

  1. TONZON badisolatie pakket.
  2. Dubbelzijdige plakband.
  3. Of lijm.

Bubbelbad isoleren, extra zinvol

Een bubbelbad verliest veel meer warmte dan een gewoon bad. Isolatie is dan extra zinvol, maar kost ook wat meer werk. Vanwege de buizen en slangen bij een bubbelbad is het standaardpakket van TONZON minder geschikt. Toch kan je gebruik maken van het dubbelwandig reflecterende principe van TONZON. Bij een bubbelbad plak je eerst reflecterende alutape tegen de badwand. De slangen en buizen pak je ook in met alutape of met bandagefolie. Tot slot pak je het hele bad in met een thermosheet.

Wanneer je niet direct bij de badkuip kan komen, kan je de buitenkant van het bubbelbad inpakken van luxe radiatorfolie. Wil je een grotere isolatiewaarde creëren, dan is het verstandig om tussen lagen reflecterende folie nog een stilstaande luchtlaag te creëren. Dit kan je doen door bijvoorbeeld thermoskussens te gebruiken. Het wordt aangeraden vervolgens deze kussens weer af te dekken met een voorzetwandje.

Ervaar ook de voordelen van onze producten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief