fbpx

Cv-optimalisatie

Wat je allemaal kan doen om jouw cv-installatie te optimaliseren

Wel eens gemerkt dat ruimtes als stookhokken, zolders en kruipruimtes verrassend warm zijn? Deze opwarming komt vaak door niet geïsoleerde verwarmingsbuizen, ketels en/of boilers. Allemaal onnodig warmteverlies, aangezien deze ruimtes vaak niet gebruikt worden. Door de cv-installatie goed te isoleren, beperk je het warmteverlies. Hierdoor bespaar je energie en zorg je dat jouw ketel of boiler makkelijker en beter werkt en dus langer mee gaat. Wat kan je allemaal doen om jouw cv-installatie te optimaliseren?

voor
Na

Radiatorfolie en buisisolatie

Met radiatorfolie beperk je warmteverlies en verhoog je de efficiëntie van jouw radiatoren. Radiatoren stralen aan alle kanten warmte uit, dus ook naar de muur. Zeker als deze muur slecht geïsoleerd is, verdwijnt er veel warmte naar buiten. TONZON HR-radiatorfolie kan direct achterop de radiator, hiermee wordt het warmteverlies naar de buitenmuur tegengehouden. Lees meer over onze radiatorfolie.

Daarnaast, verwarmingsbuizen verliezen constant warmte. Door deze goed te isoleren blijft het water warmer en hoeft de ketel minder hard te stoken. De beste manier om de verwarmingsbuizen te isoleren is met een combinatie van standaard buisisolatie en TONZON bandagefolie. Lees meer over het isoleren van jouw cv-buizen.

 

Optimaliseer je radiatoren

Je kan naast de radiatorfolie je radiatoren nog verder optimaliseren. Met behulp van een vensterbankfolie kan de warmtestroom bij radiatoren die onder een vensterbank staan behoorlijk verbeterd worden. De onnodige opwarming van de vensterbank wordt beperkt en de warme lucht kan beter de kamer in. De volgende stap is toepassing van radiatorventilatoren. Deze blazen de warmte lucht nog sneller de kamer, waardoor de kamer sneller warm wordt en de radiator een stuk minder energie nodig heeft om de kamer op temperatuur te houden.

Ketelfolie en de cv-ketel

Ketels en boilers zijn vaak al geïsoleerd, toch worden deze aan de buitenkant vaak nog meer dan 30 graden. Omdat ze zoveel warmer zijn dan de omgeving, verliezen ze constant warmte. Dat betekent dat er meer gestookt moet worden om op temperatuur te blijven. TONZON heeft een eenvoudige oplossing: hang de TONZON folie om de ketel, om zo de uitstraling van warmte te stoppen. De folie kan met magneetjes opgehangen worden. Op deze manier kan het makkelijk weer verwijderd worden als het tijd is voor een onderhoudsbeurt. Bekijk onze ketelfolie in de webshop.

Nadat al deze maatregelen zijn genomen zal de cv een stuk efficiënter werken. Nu is de beste tijd om de instellingen van jouw cv opnieuw te bekijken. Door het waterzijdig inregelen van de cv kan nog meer energie bespaart worden. Vaak kan ook de thermostaat wat lager, aangezien ruimtes sneller opwarmen.

  • Bespaar op jouw stookkosten
  • Faire prijs-prestatieverhouding
  • Meest mens- en milieuvriendelijke oplossing
  • Hoger rendement op jouw investering
  • Verleng de levensduur van jouw cv-ketel

Geef jouw cv-installatie een mooie upgrade

of bel naar 053 433 23 91

Schrijf je in voor de nieuwsbrief