Kosten muurisolatie

De kosten zijn afhankelijk van de oppervlakte van de muur en de dikte van de isolatielaag

 

De kosten voor TONZON Muurisolatie zijn afhankelijk van de oppervlakte van de muur en de dikte van de isolatielaag. Per laagje isolatiemateriaal mag je uitgaan van ongeveer € 4,50 per m². Voor 10 cm dikke isolatie zijn de kosten ongeveer € 18,- per m². Voor een isolatielaag van 12 cm dik bedragen de kosten € 23,- per m². Houd ook rekening met extra kosten voor de latten en slagpluggen, de afwerking van de wand en de werkzaamheden wanneer een aannemer wordt ingeschakeld.

 

Benodigde materialen

 

De materialen die je nodig hebt om een voorzetwand te maken kan je niet allemaal bij ons halen. Alles wat je nodig hebt voor de isolatie kan je wel bij ons aanschaffen:

 

Daarnaast zijn ook nog andere materialen nodig voor het regelwerk:

  • Latten (2cm dik)
  • Pluggen (6-8 cm lang)

 

En de afwerking, bijvoorbeeld:

  • Gips- of tempexplaten
  • Stucwerk of behang
  • Verf

 

Kosten isolatiemateriaal

 

Het gros van de kosten voor het isolatiemateriaal komt van de Thermosheets, deze bedragen ongeveer € 3,- per m². De Thermosheets moeten altijd wat groter zijn dan de muur, reken dus ongeveer € 3,50 per m² per laag. Hier komen de kosten van de koudebrugonderbrekers en folielijm nog bij. Grof gerekend is dit ongeveer € 1,- per laag. In totaal kom je dan uit op ongeveer € 4,50 per laag per m². Ga je voor 10 cm, en dus 4 lagen Thermosheets, dan zouden de kosten uitkomen op € 18,- per m²; voor 12 cm, 5 lagen, komen de kosten uit op € 23,- per m².

Hierbij komen nog de kosten van de latten en de pluggen voor het maken van het regelwerk. Hoeveel latten je nodig hebt hangt af van hoeveel koudebrugonderbrekers je gebruikt. We raden aan per laagje latten twee lagen koudebrugonderbrekers te gebruiken. Dit zorgt voor de hoogste isolatiewaarde en de laagste kosten, waarbij de constructie wel zijn degelijkheid behoudt.

Offerte voor muurisolatie

Voor particulieren bieden wij deze service op dit moment niet aan, maar er zijn in het hele land aannemers te vinden die met TONZON isolatiematerialen werken. Voor grotere projecten kan je bij ons een offerte op maat aanvragen.

 

Profiteer meteen van een hoge energiebesparing

 

of bel naar 053 433 23 91

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief