Voorzetwand

Isoleer jouw muren met TONZON Thermosheets

Een voorzetwand is één van de beste en eenvoudigste manieren om de muur extra te isoleren. Het nadeel is dat hierbij wat ruimte in de kamer wordt verloren. Met TONZON is een hoge isolatiewaarde te behalen met weinig ruimteverlies. De isolatie kan je in laagjes van 2 cm opbouwen, je kan dus zelf kiezen hoe dik de isolatie wordt. Bovendien is er maar weinig materiaal nodig, eigenlijk alleen latten en folie.

 

Het principe van TONZON Thermosheets

Een voorzetwand wordt opgebouwd uit laagjes TONZON folie, Thermosheets. De folies worden op 2 cm afstand van elkaar gehangen, daardoor ontstaan hiertussen laagjes met stilstaande lucht. De combinatie van de folie en stilstaande lucht zorgt voor de goede isolerende werking. Het voordeel van dit systeem is dat de dikte zelf gekozen kan worden, in stappen van 2 cm. Natuurlijk geldt dat hoe dikker de isolatielaag, des te beter de isolatiewaarde zal zijn.

De dikte van de isolatielaag wordt vaak gebaseerd op de isolatiewaarde die je wilt bereiken. Natuurlijk kan dat ook andersom. Om de aanbevolen Rd = 3,5 te bereiken heb je 5 laagjes lucht en dus 10 cm nodig.

Voorzetwand maken

Om een voorzetwand met TONZON te maken heb je Thermosheets nodig. Deze worden op 2 cm afstand van elkaar gehouden door een regelwerk van latten en XPS-blokjes. Hoe dit wordt opgebouwd is te zien op de afbeelding. Als er alleen latten gebruikt worden, kan er nog een deel van de warmte ontsnappen door het hout. Daarom worden de latten afgewisseld met XPS-blokjes, ideaal is om 2 lagen XPS te gebruiken per houten balk. Dit zal niet alleen de isolatiewaarde verhogen, maar daarnaast is ook minder materiaal nodig.

Ontdek hoe je zelf een voorzetwand kan maken met TONZON Thermosheets.

Demping van geluid

Doordat de Thermosheets de hele muur afdekken en stilstaande lucht opslaan, wordt het geluid door de muur al behoorlijk beperkt. Het beste effect kan je krijgen door daarnaast de houten latten op rubber of viltjes te zetten. Door op deze manier de voorzetwand van de vloer en van het dak te scheiden, kan je een geluidsdichte constructie maken. Voorzetwanden met TONZON zijn daarom geschikt om geluid van buiten (zoals drukke wegen) te beperken.

 

De afwerking

Voor de afwerking komen er platen tegen de laatste laag latten. Vaak worden hiervoor gipsplaten gebruikt. Het nadeel is dat deze gipsplaten niks kunnen dragen. Soms wordt er om deze reden gekozen om achter de gipsplaten eerst een laag tempex te plaatsen. De volgende stap is in de meeste gevallen een laag stucwerk. Een goedkoper alternatief is behang op de gipsplaten.

 

Profiteer meteen van een hoge energiebesparing

 

of bel naar 053 433 23 91

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief