Duurzaam productiebedrijf

TONZON B.V. is voor zover bekend het eerste productiebedrijf dat volledig in zijn eigen elektriciteitsbehoefte voorziet.  In 2016 produceerden de zonnepanelen op het dak meer stroom dan het bedrijf zelf verbruikte. Het andere deel van het dak is bedekt met mos. Mos vangt fijnstof uit de lucht, beperkt de opwarming van het klimaat en biedt een veilige nestplek voor een paar scholeksters.  Op het fabrieksterrein is een moestuin aangelegd voor het personeel.

TONZON is de uitvinder van het opvouwbare isolatiemateriaal. De benodigde lucht wordt pas op de plaats van bestemming in het materiaal opgesloten. Zij hebben als het ware de thermosfles flexibel gemaakt. TONZON is in Nederland met het Thermoskussen vooral bekend als de pionier op het gebied van vloerisolatie. Maar intussen worden ook voorzetwanden, daken, radiatoren en zelfs ligbaden geïsoleerd als een thermosfles. Onderstaande video geeft een overzicht. Het item is uitgezonden op RTL7 in het programma “Ondernemend Nederland” over Duurzaamheid. TONZON producten gelden als de meest klimaateffectieve producten ter wereld [link>>] 

Duurzame Dinsdag, 3 september 2013, Minister Plasterk reikt het Duurzame Lintje uit aan Ton Willemsen, uitvinder, oprichter en CEO van TONZON B.V.

Het bedrijf is opgericht in 1980 door de uitvinder van de nieuwe isolatietechniek A.J.M. (Ton) Willemsen. Na al die jaren is hij nog steeds directeur van het bedrijf. Op Duurzame Dinsdag 2013 kreeg Ton Willemsen Het Duurzaam Lintje uitgereikt door Minister Plasterk nadat deze het juryrapport>> had voorgelezen.

Op 1 juli 2013 zat hij met minister Stef Blok, Gedeputeerde Theo Rietkerk, en Wethouder Hans van Agteren op één bank in de huiskamer van een jarendertighuis waarvan vloer, dak en wanden zijn geïsoleerd met TONZON. Dit huis heeft een energienota van € 30,- per maand (inclusief vastrecht etc). zie de video:

TONZON heeft een netwerk opgericht van lokale installatiebedrijven en gespecialiseerde ambachtslieden die het materiaal bij particulieren aanbrengt onder verlengde garantie. Daardoor blijven de reiskosten beperkt en kunnen vrijblijvend offertes worden uitgebracht. TONZON geeft garantie op het materiaal en de ambachtsman op de bevestiging. Wanneer de ambachtsman onverhoopt niet meer mocht bestaan in het uitzonderlijke geval dat aanspraak wordt gemaakt op de garantie, dan neemt TONZON ook de garantie op de bevestiging voor zijn rekening. Zo kan de consument met een gerust hart het werk door een lokale ZZP’er laten uitvoeren wanneer deze behoort tot het netwerk van vertrouwde specialisten. Vraag daarom altijd rechtstreeks offerte>> aan bij TONZON.