Het verhaal achter TONZON

TONZON is jouw betrouwbare partner in isolatie

 

TONZON is de uitvinder van een isolatietechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van lucht die overal aanwezig is. De benodigde lucht wordt pas op de plaats van bestemming in het materiaal opgesloten. Zij hebben als het ware de thermosfles flexibel gemaakt. TONZON is in Nederland met het thermoskussen vooral bekend als de pionier op het gebied van vloerisolatie. Maar intussen worden ook voorzetwanden, daken, radiatoren en zelfs ligbaden geïsoleerd als een thermosfles.

 

Onze missie

Zo gaan we te werk

TONZON is een revolutionair isolatiebedrijf dat proactief meedenkt met de klant om het juiste product voor elk type gebouw in te zetten. Met het oog op innovatie, zorgen wij ervoor dat ons isolatiemateriaal op een professionele manier geïnstalleerd wordt. Hierin speelt onze veelzijdigheid aan isolatiemethodes een grote rol. Met onze samenwerking van betrouwbare partners, geven wij deskundig advies en garanderen wij de beste oplossing.

Onze teamleden werken dagelijks met passie aan de producten van TONZON. Een groene toekomst: dat is ons doel.

De geschiedenis

Het verhaal achter TONZON

Het bedrijf is opgericht in 1980 door de uitvinder van de nieuwe isolatietechniek A.J.M. (Ton) Willemsen. Na al die jaren is hij nog steeds directeur van het bedrijf. TONZON heeft een netwerk opgericht van lokale installatiebedrijven en gespecialiseerde ambachtslieden. Daardoor blijven de reiskosten beperkt en kunnen vrijblijvend offertes worden uitgebracht. Zo kan de consument met een gerust hart het werk door een lokale ZZP’er laten uitvoeren wanneer deze behoort tot het netwerk van vertrouwde specialisten.

Duurzame Dinsdag

Duurzame Dinsdag, 3 september 2013, Minister Plasterk reikt het Duurzame Lintje uit aan Ton Willemsen, uitvinder, oprichter en CEO van TONZON B.V.

Bekijk het juryrapport

Belangrijke mijlpalen

TONZON in vogelvlucht

1980
Het begin

TONZON wordt opgericht door de uitvinder van de nieuwe isolatie- techniek, Ton Willemsen

2013
Duurzame Dinsdag

Minister Plasterk reikt het Duurzame Lintje uit aan Ton Willemsen, uitvinder, oprichter en CEO van TONZON

2013
Energieneutraal wonen

Ton Willemsen in gesprek met Minister Stef Blok, Gedeputeerde Theo Rietkerk, en Wethouder Hans van Agteren

2020
Blik op de toekomst

TONZON blijft haar producten doorontwikkelen, om zo haar klanten op een duurzame, warme manier te kunnen helpen

Het bedrijf

Een kijkje achter de schermen

TONZON is voor zover bekend het eerste productiebedrijf dat volledig in haar eigen elektriciteitsbehoefte voorziet. In 2016 produceerden de zonnepanelen op het dak meer stroom dan het bedrijf zelf verbruikte. Het andere deel van het dak is bedekt met mos. Mos vangt fijnstof uit de lucht, beperkt de opwarming van het klimaat en biedt een veilige nestplek voor een paar scholeksters. Op het fabrieksterrein is een moestuin aangelegd voor het personeel.

Onze visie

Een blik op de toekomst

In onze moderne wereld wordt klimaatverandering een alsmaar groter probleem. TONZON zet zich in om op klantgerichte wijze te werken aan een groener milieu. De producten van TONZON dragen bij aan een gezondere leefomgeving. Binnen 10 jaar wil het bedrijf haar vernieuwende isolatie- techniek plaatsen in gebouwen die geschikt zijn voor de meest effectieve methode.

Het effect van TONZON

Ton Willemsen met minister Stef Blok, Gedeputeerde Theo Rietkerk, en Wethouder Hans van Agteren

Dit is waar wij
voor staan
1

Effectiviteit

Dankzij de veelzijdige isolatiemethodes van TONZON, kan het gebouw op de meest efficiënte manier de warmte behouden. De flexibele techniek die wij hierbij gebruiken, zorgt voor minder ruimteverlies tijdens de installatie. Zo werken wij effectief naar het beste resultaat.

2

Innovatie

TONZON is pionier in een revolutionaire isolatiemethode. In alles wat wij ontwikkelen en installeren, vormt duurzaamheid de kern. Door onze ondernemersgeest verbeteren wij dagelijks onze eigen producten. Onze techniek is daarom altijd van topniveau.

3

Deskundigheid

Middels persoonlijk contact en door inhoudelijk mee te denken, vindt TONZON de meest klantgerichte oplossing. Tijdens het gehele installatieproces blijven wij benaderbaar. Deskundig advies vanuit het bedrijf staat hierbij centraal. Zo bouwen wij aan een samenwerking die voor alle betrokken partijen vertrouwd aanvoelt.

Ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief