Zelf uw radiator  isoleren

Met de duidelijke instructies die in de verpakking van HR-Radiatorfolie zit, kunt u zelf aan de slag. U kunt ook het instructiefilmpje bekijken. In dit filmpje ziet u hoe de folie wordt bevestigd. De warmtecamera laat u zien wat het effect is van de isolatie.

In het bovenstaande filmpje wordt de folie aangebracht van boven naar beneden vanwege de plaats van de ophangbeugels op de achterkant van de radiator.
Wanneer er op de achterkant van de radiator geen obstakels zitten dan kan men een eenvoudiger weg bewandelen. zie dit filmpje:


aanpak moeilijke radiator met brede vensterbank
De vensterbank in de woonkamer dekt de grote radiator helemaal af. Hij zit er bovendien zo dicht boven dat je er niet met je handen tussen kunt komen. Hier is de stevige Luxe Radiatorfolie gebruikt, die in twee stroken is aangebracht. 1 strook is tussen de beugels door getrokken van rechts naar links. De andere strook is aangebracht aan de onderkant van de vensterbank en rust boogvormig op de bovenste rij beugels.  Als een soort spoiler kan de warme lucht nu makkelijker onder de vensterbank door de kamer inkomen. Enkele radiator ventilatoren geven de convectiestroom een extra boost. De kamer is nu na een kwartier al warm.

Verbeterde buisisolatie
verbeterde buisisolatie
Spoiler title