Isolatie bij ramen

Isolatie bij ramen

Als het buiten warm wordt en je het binnen koel wilt houden, is het belangrijk om de warmte van de zon buiten te houden. Hiervoor kan zonwering aan de binnenkant van het raam een goedkope en eenvoudige manier zijn. Het probleem van rolgordijnen is vaak dat zij de warmte van zonnestraling niet goed tegenhouden. TONZON heeft een folie ontwikkelt die meer dan 96% van de stralingswarmte tegenhoudt en daarom uitermate geschikt is als zonwering. Daarnaast werkt de folie ook als raamisolatie, waardoor in de winter de warmte juist beter binnen blijft.

Zijn gordijnen niet genoeg?

Bij zonwering aan de buitenkant komen de zonnestralen niet tot aan het glas. Het grootste gedeelte van de warmtestraling wordt daarom buitengehouden. Als de zonwering daarentegen aan de binnenkant zit, komen de zonnestralen wel door het raam heen. Het gordijn wordt warm, warmt de lucht binnen op en straalt bovendien warmte de kamer in. Vaak schiet je dus met gordijnen niet heel veel op, als het gaat om zonwering.

Het effect van TONZON

De TONZON folie lost veel van deze problemen op. Door het hoge reflecterende vermogen van de folie, wordt het grootste gedeelte van de warmtestraling die door het raam naar binnen komt, weer naar buiten gereflecteerd. Een klein deel van de warmte blijft maar binnen. Het warmt wel het glas en de folie op, maar de folie straalt de warmte niet meer de kamer in. Daarom is TONZON de beste keuze voor zonwering aan de binnenkant.

Let op: bij HR++ glas of ander glas met een verhoogde warmteweerstand, bijvoorbeeld door een verduistering of speciale folie, is het belangrijk om voldoende ruimte te houden tussen het raam en de TONZON-folie. Dit is om het breken en barsten van de ramen te voorkomen. Houd ten minste 15 cm aan tussen het glas en de folie.

Welke folies kan ik gebruiken?

De makkelijkste manier om TONZON toe te passen voor zonwering, is om een rolgordijn te maken. Je kan de stof van een bestaand rolgordijn vervangen, maar het is ook mogelijk de onderdelen voor een rolgordijn apart te krijgen. Voor een rolgordijn kan je het beste luxe-radiatorfolie gebruiken. Op deze manier maak je een zonwerend rolgordijn.

Er zijn daarnaast ook andere opties. Het is ook mogelijk bestaande hang- of schuifgordijnen te voorzien van TONZON. De folie kan aan de raamkant tegen het gordijn geplakt of genaaid worden. Bij hanggordijnen kan dit met multifunctionele folie. Deze beweegt makkelijk met het gordijn mee, maar de folie ritselt wel als de gordijnen bewegen. Voor schuifgordijnen is onze HR-radiatorfolie het meest geschikt. Deze kan je eenvoudig met dubbelzijdige tape vastplakken.

Natuurlijk heb je niet het hele jaar door zonwering nodig. Je kan als tussenoplossing ook de folie tijdelijk voor het raam hangen op hele zonnige dagen. Bevestiging kan bijvoorbeeld met dubbelzijdige tape, klittenband of supermagneetjes (als de raamkozijnen daarvoor geschikt zijn). Hiervoor kan je HR-radiatorfolieluxe radiatorfolie of onze multifunctionele folie gebruiken.

Ervaar ook de voordelen van onze producten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief