Dakisolatie kosten

Met Thermoskussens kan je relatief eenvoudig en goedkoop jouw dak isoleren

 

De kosten voor het isoleren van jouw dak met TONZON hangen af van de gebruikte methode. Voor de beste isolerende werking is het echter beter om een voorzetwand te maken met TONZON Thermosheets. Deze optie is wat bewerkelijker en duurder, maar zorgt wel voor de hoogste isolatiewaarde, zowel in de zomer als in de winter.

 

Kosten TONZON Thermoskussens

 

De kosten van de TONZON Thermoskussens bedragen in de meeste gevallen tussen de €6,- en €12,- per vierkante meter. Deze kosten hangen af van de breedte van de kussens en ook hoe ver ze uit moeten hangen. Bij een systeemplafond of een houten plafond worden de kussens zo gekozen dat ze er precies tussen passen en minstens 15 cm uit kunnen hangen. Bij een plat dak wordt aangeraden om zo breed mogelijke kussens te nemen. Bijvoorbeeld bij kussens van 142 cm breed die in banen van 100 cm breed worden aangebracht zijn de kosten ongeveer €10,- per vierkante meter. Bovenop deze kosten komen nog de bevestigingsmaterialen, maar dit is vaak niet meer dan een euro per vierkante meter.

Kosten TONZON Thermosheets

De kosten voor het materiaal om een voorzetwand of zwevend plafond te maken hangen af van de dikte van de isolatielaag en dus het aantal laagjes. Het grootste gedeelte van de kosten komt van de TONZON Thermosheets, die €3,- per m² kosten. Voor 5 laagjes komen de kosten uit op ongeveer €18,- per m² en voor 6 laagjes zijn de kosten €23,- per m². Hier komen de kosten voor de houten latten en de afwerking (bijvoorbeeld met gipsplaten) nog bij op. Lees meer over de prijzen.

 

Arbeidskosten

 

Laat je de werkzaamheden uitvoeren door een aannemer? Dan zal je natuurlijk ook moeten betalen voor de arbeidskosten. Deze kosten verschillen per aannemer. Het maken van een voorzetwand of zwevend plafond is een stuk arbeidsintensiever dan het ophangen van de Thermoskussens. De keuze van de afwerking heeft ook een hoop invloed. Het plaatsen van eenvoudige gipsplaten is niet zo duur, maar als er een stukadoor aan te pas moet komen worden de kosten al een stuk hoger.

Offerte voor TONZON Dakisolatie

Voor particulieren bieden wij deze service op dit moment niet aan, maar er zijn in het hele land aannemers te vinden die met TONZON isolatiematerialen werken. Voor grotere projecten kan je bij ons wel een offerte op maat aanvragen.

 

 

Ervaar ook het comfort van een goed geïsoleerde woning

 

of bel naar +31 (0)53 - 480 3226

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief