Houten vloeren isoleren

Met TONZON Vloerisolatie krijg je de warmste vloer

 

In Nederland zijn veel vloeren gebouwd met hout. Wanneer je deze vloeren wilt renoveren, wordt vaak gezegd: haal het hout eruit en stort het vol met beton. Niet doen! Hout is een heel duurzaam materiaal en zorgt voor een lichte vloerconstructie. Wanneer je een houten vloer goed isoleert zal het comfort zeker niet onder doen aan een betonnen vloer. Er zitten zelfs heel veel voordelen aan.

 

 

Het voordeel van een houten vloer met TONZON

Door de unieke werking van TONZON maken wij oude houten vloeren net zo comfortabel als nieuwbouwvloeren. Omdat hout een licht materiaal is, voelt het eigenlijk alsof je op de isolatie loopt. De warmte van jouw voeten komt meteen weer terug en dit voelt lekker warm aan. Beton en steen nemen veel warmte op, daarom verdwijnt de warmte in de vloer. Wanneer vloeren goed geïsoleerd zijn, voelen houten vloeren vaak warmer aan dan betonnen vloeren.

Een ander voordeel van hout, heeft ook te maken met de lichte constructie. Omdat hout zelf weinig warmte opslaat, wordt een vloer heel snel warm. Wanneer je de verwarming aan zet is een houten vloer snel op temperatuur, terwijl een betonnen vloer meer tijd nodig heeft.

De TONZON aanpak

 

TONZON pakt de hele kruipruimte aan. Het tweevoudige systeem van TONZON Vloerisolatie, bestaande uit TONZON Bodemfolie en Thermoskussens, zorgt voor de warmste en droogste vloer en verlaagt jouw energiekosten. Verder is het het beste isolatiemateriaal om de levensduur van jouw vloer te verlengen.

Met de bodemfolie van TONZON wordt de bodem van de kruipruimte afgedekt. Hierdoor komt er geen vocht meer de kruipruimte binnen. Het gevolg is dat het hout opdroogt waarmee je houtrot voorkomt. De vloer gaat langer mee. Dit is een belangrijke stap in het proces.

Wanneer de vloer helemaal droog is, is het tijd om de isolatie aan te brengen. TONZON Thermoskussens worden direct tegen de houten balken bevestigd. Dit kan makkelijk met nietjes. De Thermoskussens stoppen het warmteverlies van de vloer, zodat deze veel warmer wordt. In de Thermoskussens zit stilstaande lucht. Wanneer deze wordt opgewarmd door de vloer, blijft de warme lucht bovenin zitten. Zo blijft de warmte bij de vloer.

Lees meer over hoe TONZON de kruipruimte aanpakt.

 

Ik heb geen kruipruimte, wat nu?

 

Ook wanneer je geen kruipruimte hebt, is het mogelijk om jouw vloer te isoleren met TONZON.
Bovenop een houten vloer isoleren is streng af te raden. Door de isolatie boven de houten balken te plaatsen worden deze kouder, waardoor de vochtigheid in het hout kan stijgen met alle nare gevolgen van dien.

De isolatie kan dus alleen onder de houten vloer geplaatst worden. Hiervoor moet de vloerbedekking er vaak wel grotendeels uit. Zodra je bij de dwarsbalken van de vloer komt, is het mogelijk om TONZON toe te passen, gewoon tussen de balken. Het effect zal precies hetzelfde zijn zoals wanneer de isolatie vanuit de kruipruimte is aangebracht.

Het is ook mogelijk om zelf jouw houten vloer te isoleren. Of vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan en laat één van onze vertrouwde installateurs jouw kruipruimte inspecteren.

 

  • Meest mens- en milieuvriendelijke oplossing
  • Voorkomt houtrot
  • Een warme en droge vloer
  • Stopt vocht, schimmel en huisstofmijt
  • Recht op 10 jaar garantie

Ervaar ook het comfort van een goed geïsoleerde vloer

 

Of bel naar +31 (0)53 - 206 0709

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief