Houten vloeren isoleren

Met TONZON Vloerisolatie krijg je de warmste vloer

 

In Nederland zijn veel vloeren gebouwd met hout. Als je deze vloeren wilt renoveren, wordt vaak gezegd: haal het hout eruit en stort het vol met beton. Niet doen! Hout is een heel duurzaam materiaal en zorgt voor een lichte vloerconstructie. Als je een houten vloer goed isoleert zal het comfort zeker niet onder doen aan een betonnen vloer. Er zitten zelfs veel voordelen aan.

 

 

Het voordeel van een houten vloer met TONZON

Door de unieke werking van TONZON maken wij oude houten vloeren net zo comfortabel als nieuwbouwvloeren. Omdat hout een licht materiaal is, voelt het eigenlijk alsof je op de isolatie loopt. De warmte van jouw voeten komt meteen weer terug en dit voelt lekker warm aan. Beton en steen nemen veel warmte op, daarom verdwijnt de warmte in de vloer. Als vloeren goed geïsoleerd zijn, voelen houten vloeren vaak warmer aan dan betonnen vloeren.

Het andere voordeel van hout heeft ook te maken met de lichte constructie. Omdat hout zelf weinig warmte opslaat, wordt een vloer heel snel warm. Als je de verwarming aan zet is een houten vloer in mum van tijd op temperatuur, terwijl een betonnen vloer wat meer tijd nodig heeft.

De TONZON aanpak

 

TONZON pakt de hele kruipruimte aan. Het tweevoudige systeem van onze vloerisolatie, bestaande uit Bodemfolie en Thermoskussens, zorgt voor de warmste en droogste vloer en verlaagt jouw energiekosten. Verder is TONZON het beste isolatiemateriaal om de levensduur van jouw vloer te verlengen.

Met TONZON Bodemfolie wordt de bodem van de kruipruimte afgedekt, hierdoor komt er geen vocht meer de kruipruimte binnen. Het gevolg is dat het hout opdroogt, hierdoor voorkom je houtrot en gaat de vloer langer mee. Dit is een belangrijke stap in het proces.

Als de vloer helemaal droog is, is het tijd om de isolatie aan te brengen. TONZON Thermoskussens worden direct tegen de houten balken bevestigd. Dit kan makkelijk met nietjes. De Thermoskussens stoppen het warmteverlies van de vloer, zodat deze veel warmer wordt. In de Thermoskussens zit stilstaande lucht, als deze wordt opgewarmd door de vloer, blijft de warme lucht bovenin zitten. Zo blijft de warmte dicht bij de vloer.

Lees meer over hoe wij de kruipruimte aanpakken.

 

Ik heb geen kruipruimte, wat nu?

 

Ook als je geen kruipruimte hebt, is het mogelijk jouw vloer van bovenaf te isoleren met TONZON.
Bovenop een houten vloer te isoleren is streng af te raden. Door de isolatie boven de houten balken te plaatsen worden deze kouder, waardoor de vochtigheid in het hout kan stijgen met alle nare gevolgen van dien.

De isolatie kan dus alleen onder de houten vloer geplaatst worden. Hiervoor moet de vloerbedekking er vaak wel grotendeels uit. Zolang je bij de dwarsbalken van de vloer komt, is het mogelijk om TONZON toe te passen, gewoon tussen de balken. Het effect zal precies hetzelfde zijn als dat het vanuit de kruipruimte zou worden aangebracht.

Zelf jouw houten vloer isoleren is ook mogelijk. Of vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan en laat één van onze vertrouwde installateurs jouw kruipruimte inspecteren.

 

  • Meest mens- en milieuvriendelijke oplossing
  • Voorkomt houtrot
  • Een warme en droge vloer
  • Stopt vocht, schimmel en huisstofmijt
  • Recht op 10 jaar garantie

Ervaar ook het comfort van een goed geïsoleerde vloer

 

Of bel naar +31 (0)53 - 206 0709

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief