Kruipruimte isoleren

Al meer dan 40 jaar gespecialiseerd in het isoleren van kruipruimtes

 

TONZON tovert de kruipruimte om van een natte, koude ruimte die veel warmte onttrekt aan de vloer, naar een droger fundament dat de warmte in huis houdt. Laat jouw kruipruimte isoleren met TONZON Vloerisolatie. Profiteer van een warmere vloer, energiebesparing, minder vocht in huis en een positieve impact op jouw wooncomfort en gezondheid.

 

De inspectie

Nadat je bij ons een vrijblijvende offerte hebt aangevraagd komt een vertrouwd TONZON installateur bij je langs om een inspectie van de kruipruimte uit te voeren. De installateur bekijkt de situatie in de kruipruimte. Het kan voorkomen dat door te weinig ruimte of ongedierte het niet mogelijk is om TONZON Vloerisolatie aan te brengen, maar ook daar zijn oplossingen voor te vinden. Je kan roosters plaatsen om ongedierte buiten te houden of zand afgraven om meer ruimte in de kruipruimte te maken. Na de inspectie van de kruipruimte wordt door de installateur een offerte op maat gemaakt. Dit is ook een uitgelezen moment om jouw dringende vragen kwijt te kunnen aan onze specialist.

Garantie

 

Als fabrikant garanderen wij dat onze producten ten minste 10 jaar lang optimaal zullen werken. Als je het idee hebt dat er iets mis is, neem dan in eerste instantie contact op met jouw installateur. Deze kan eventuele reparaties uitvoeren. Zijn er verder nog problemen dan staat het TONZON team altijd voor je klaar. Bekijk de algemene voorwaarden voor meer infromatie over onze garantieregeling. 

Bij TONZON krijg je:

 

  • Gratis inspectie van de kruipruimte met deskundig advies.
  • Een offerte op maat gemaakt voor jouw woning.
  • Werkzaamheden die vaak binnen een dag uitgevoerd kunnen worden.
  • 10 Jaar garantie.

Uitvoering

 

Vaak kunnen de werkzaamheden binnen een dag worden uitgevoerd (afhankelijk van het oppervlak van de woning). Bij hele vochtige kruipruimtes kan het zijn dat er in twee fases gewerkt moet worden. In dat geval is stap 1: het afdekken van de kruipruimtebodem met TONZON Bodemfolie. Dit stopt vocht dat via de bodem de kruipruimte binnendringt. Hierdoor droogt de kruipruimte op. Dit kan een week of twee duren. Wanneer de kruipruimte droog is, zal het isolatiemateriaal worden aangebracht. Daarbij kan je kiezen uit het driekamer Thermoskussen of het vierkamer Thermoskussen (welke een nog hogere isolatiewaarde heeft). Omdat het ophangen van de Thermoskussens zonder geluidsoverlast verloopt en er geen gassen of chemicaliën vrijkomen, kan je gewoon thuis blijven op de dag dat het isolatiemateriaal wordt aangebracht.

 

 

Ervaar ook het comfort van een goed geïsoleerde vloer

 

Vraag vrijblijvende informatie aan of bel naar +31 (0)53 - 206 0709

 

Veelgestelde vragen

Voor jou verzameld

Wij raden aan de funderingsmuren te isoleren. Let op, wel aan de buitenzijde. Wanneer de funderingsmuren namelijk aan de binnenzijde zijn geïsoleerd zullen deze in de winter geen warmte meer opnemen uit de kruipruimtebodem. De muur onderin de kamer wordt dan kouder en er kan dan schimmelvorming ontstaan bij de randen van de vloer.

 

Pur-spuiters gaven de volgende verklaring. Onder het purschuim wordt alles drijfnat, niet alleen het pur maar ook de funderingsmuren. Dit vocht kan in de muur omhoog trekken tot in de woning. Daarom wordt de bovenkant van de fundering met purschuim bespoten.

Lees meer over de verschillen tussen TONZON en Purschuim.

 

Een vloer zonder kruipruimte kan je isoleren door een nieuwe vloer aan te brengen op enige afstand van de oude vloer. De luchtruimte tussen de oude en nieuwe vloer kan dan met TONZON thermossheets verdeeld worden in enkele luchtlagen van maximaal 5 centimeter.

Lees meer over het isoleren van de vloer zonder kruipruimte.

 

TONZON Bodemfolie is lichter dan water. Wanneer het water in de kruipruimte beperkt blijft tot soms wat plassen, dan zijn er geen extra maatregelen nodig. Is er meer water, dan is het aan te raden eerst een noppenfolie aan te brengen waardoor de bodemfolie beter blijft drijven. De bodemfolie moet dan wel hoger worden vastgezet dan het water. Wanneer het water in de kruipruimte hoger is dan een kwart van de kruipruimte, dan moeten er andere maatregelen worden genomen. Denk bijvoorbeeld aan een drainagesysteem, een pompsysteem of het ophogen van de kruipruimtebodem.

Lees meer over TONZON Bodemfolie.

 

Het vocht uit de kruipruimtebodem verdampt en condenseert op koudere plekken zoals een koudwaterleiding en de koudere funderingsmuren. Na het aanbrengen van de bodemfolie is de bodem als vochtbron afgesloten, waardoor funderingsmuren en koudwaterleidingen opdrogen. Hoe kouder het buiten is, hoe sneller het drogingsproces. De enige vochtbron is nu nog de buitenlucht in de zomer. Warme lucht die in een koelere ruimte komt (kelder of kruipruimte) koelt af waardoor de vochtigheid stijgt. Dit kan ook de koudwaterleiding vochtig maken of een condens-film op de bodemfolie veroorzaken. Vocht dat door ventilatie met buitenlucht in de kruipruimte komt, wordt echter ook weer door ventilatie afgevoerd, zodra het buiten weer wat kouder is.

Het is onvermijdelijk dat er wel eens water op de bodemfolie komt te staan. Net zo als een kelder in de zomer vochtig is en in de winter droog geldt dit ook voor de kruipkelder. Warme vochtige lucht van buiten koelt af in de relatief koude ruimte. Daarbij stijgt de Relatieve Vochtigheid van de lucht omdat koudere lucht minder vocht kan bevatten. Dit verschijnsel veroorzaakt condensatie tegen andere isolatiemateriaal zoals wol en schuim. In een TONZON kruipruimte zal deze condensatie plaats vinden op de bodemfolie. Het begint met overdag een waas van condens, die s nachts weer verdwijnt. Houdt de warme periode langer aan en zijn ook de nachten warm dan gaan zich druppels vormen die naar een kuiltje rollen en plasjes vormen. Dit is geen probleem. Vocht dat met ventilatie binnenkomt, zal door ventilatie ook weer verdwijnen.

De bodemfolie is bedoeld om de vochtigheid in de kruipruimte te beperken en dat is met enkele plassen water op het zeil nog steeds het geval.

Lees meer over TONZON Bodemfolie.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief