Koude vloer

Met als gevolg koude voeten

 

Merk je dat je vaak dikke sokken aan moet? Stook jij jouw kachel op om vervolgens jouw voeten op een bijzettafeltje te leggen dicht bij de verwarming? Of trek jij jouw voeten op als je op de bank zit? Een koude vloer, met als gevolg koude voeten, is één van de grootste redenen dat jij je niet comfortabel voelt in huis. Veel mensen denken dat vloerverwarming de enige oplossing is, maar zelfs met vloerverwarming blijkt soms dat de koude voeten toch blijven. TONZON heeft vaak een oplossing voor een koude vloer, waardoor het wooncomfort aanzienlijk beter wordt.

 

Géén vloerverwarming, géén vloerisolatie en wel koude voeten?

 

Goede vloerisolatie zorgt ervoor dat de warmte niet verloren gaat naar de koude bodem, maar juist in de vloer blijft, met als resultaat: een warmere vloer. Door te meten, weten wij dat vloeren met TONZON isolatie gemiddeld 2 à 3 graden warmer worden – en dat merk je! Lees meer over TONZON Vloerisolatie

Wel vloerisolatie, maar toch koude voeten?

Heb je al goede vloerisolatie en toch een koude vloer? Dan kan het zijn dat je last hebt van tocht: koude lucht die over de vloer trekt. Vaak is de oorzaak hiervan een slecht geïsoleerde schuifpui of ramen die tot de vloer reiken. Een oplossing hiervoor is om deze ramen en kozijnen te vervangen door beter geïsoleerde varianten. Een andere oorzaak kan liggen bij niet geïsoleerde muren en open verbindingen tussen de woonruimtes en minder verwarmde ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan de gang of keuken.

 

Vloerverwarming en toch koude voeten?

 

Vloerverwarming zorgt niet in alle gevallen voor een warmere vloer. Eén van de voornaamste redenen hiervoor is slechte isolatie. Vloerverwarming verwarmt namelijk niet alleen de vloer, maar ook de bodem en de fundering. Warmte stroomt altijd van een hoge temperatuur naar een lage temperatuur. Is de bodem heel koud, dan zal het grootste gedeelte van de warmte van de vloerverwarming naar de bodem trekken, in plaats van naar de vloer. Met goede vloerisolatie stop je de onnodige opwarming van de bodem, waardoor er meer warmte in de vloer komt en blijft. Het zorgt dus niet alleen voor een warmere vloer, maar ook voor een voordelige energierekening. Lees meer over vloerisolatie en vloerverwarming.

 

Ervaar ook het comfort van een goed geïsoleerde vloer

 

of bel naar +31 (0)53 - 206 0709

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief