fbpx

Vloerisolatie met thermoskussens

Een warme vloer en hoge energiebesparing

Vloeren verliezen hun warmte grotendeels door de uitstraling naar de koudere kruipruimtebodem en funderingsmuren. TONZON vloerisolatie is het enige vloerisolatiesysteem dat deze warmtestraling tot vrijwel nul reduceert. TONZON thermoskussens isoleren beter dan de dikste pakken wol, EPS of purschuim. De unieke methode zorgt ervoor dat de vloer sneller warm wordt. Daarnaast wordt de vloer zelfs warmer dan de lucht erboven en houdt de vloer de warmte veel langer vast. Bekijk het animatiefilmpje over deze werking. Bovendien is TONZON bij bijna elke vloer toepasbaar, zelfs vloeren die al geïsoleerd zijn kunnen nog warmer en zuiniger worden door ze extra te isoleren met onze thermoskussens.

Voor
Na

De werking van TONZON vloerisolatie

Op deze warmtebeelden is het effect van TONZON vloerisolatie het beste te zien. De donkere, paarse plekken zijn koud, de lichtere, gele plekken warmer. Je kan zien dat de temperatuur van de vloer in zijn geheel met een aantal graden is gestegen. De temperatuur van de vloer is gelijk aan die van de meubels, terwijl daarvoor de vloer aanzienlijk kouder was. Goede vloerisolatie zorgt ervoor dat de temperatuur egaal over de kamer verdeelt wordt, je hoeft dus minder te stoken om het comfortabel te hebben. Het laatste opvallende feit is te zien onder de meubels. Voor TONZON was de vloer hier bijna 5 graden kouder dan de kamer, deze koude plekken trekken vocht aan en zijn dus een broedplaats voor schimmels en huisstofmijten. Met TONZON ligt de temperatuur een stuk dichter bij de kamertemperatuur, waardoor de kans op schimmels en huisstofmijten erg teruggedrongen wordt.

Dubbele aanpak

De goede werking van TONZON komt door de unieke manier van isoleren. De thermoskussens zijn een soort luchtzakken van TONZON folie die onder de vloer aangebracht worden. Door dit systeem kan de vloer geen warmte meer uitstralen naar de kruipruimte. Daarnaast wordt de lucht in de luchtzakken opgewarmd en blijft de warmte dicht bij de vloer. Resultaat is een warmere vloer, die sneller opwarmt en langer warm blijft.

Veel kruipruimtes zijn vochtig of nat. Daarom wordt in combinatie met de thermoskussens een stevig zeil op de bodem van de kruipruimte gelegd. Door middel van deze bodemfolie wordt de verdamping van vocht uit de kruipruimtebodem gestopt. Dit betekent minder vocht in de woning en een optimale werking van de thermoskussens. Daarnaast zullen leidingen en ophangbeugels veel langer meegaan.

Bij welke vloeren kan je het vloerisolatiesysteem toepassen?

TONZON Vloerisolatie is geschikt voor:

 • Alle soorten vloeren: hout, steen, beton, kwaaitaal, enzovoort.
 • Vloeren die nog niet zijn geïsoleerd.
 • Vloeren die bij de bouw zijn geïsoleerd.
 • Vloeren die achteraf zijn geïsoleerd met purschuim of bodemisolatie.
 • Vloeren met vloerverwarming.

 

Zelfs wanneer er geen kruipruimte is, kan je TONZON vloerisolatie toepassen. Ook bij vloeren die al met andere isolatie zijn geïsoleerd, kan je met TONZON de vloer extra isoleren en genieten van een nog beter binnenklimaat.

Voor meer informatie ga naar kosten vloerisolatie of kruipruimte isoleren.

Waarom TONZON Vloerisolatie?

Met TONZON Vloerisolatie zijn de hoogste isolatiewaardes te bereiken. Het vermindert de kans op schimmel en huisstofmijten en je bespaart tegelijkertijd energie voor een faire prijs/prestatie verhouding. Daarbij is het de meest mens- en milieuvriendelijke oplossing. Tijdens het aanbrengen komen er namelijk geen giftige chemicaliën vrij en uit het materiaal komen er ook geen vezeltjes of ongezond stof. Daarnaast blijkt uit onderzoek van het NIBE dat onze producten de laagste milieubelasting hebben van alle isolatiematerialen. Daarom zijn wij voor ons unieke vloerisolatiesysteem, als enige vloerisolatie bekroond met het keurmerk voor duurzaam bouwen.

 • Bespaar tot wel 40% op je stookkosten
 • Stopt vocht, schimmel en huisstofmijten
 • Warmste vloer
 • Faire prijs-prestatieverhouding
 • Meest mens- en milieuvriendelijke oplossing
 • Hoger rendement op je investering
 • Garantiecertificaat met 10 jaar garantie

Ervaar ook het comfort van een goed geïsoleerde vloer

Vraag vrijblijvende informatie aan of bel naar 0534332391

Veelgestelde vragen

Voor jou verzameld

Als je niet met de hand tussen de strijkbalk en de muur kan komen is het lastig daar te isoleren. Laat dan liever die ruimte open, want andere materialen trekken vocht aan. Het open laten heeft geen invloed op het comfortgevoel en de totale energiebesparing. De rest is namelijk wel geïsoleerd. Kan je het niet laten, dan kan je altijd nog improviseren met TONZON folielijm en HR-bandagefolie of HR-radiatorfolie.

Lees meer over het isoleren van de kruipruimte met TONZON.

Het heeft zeker zin om ook de vloer te isoleren als er al bodemisolatie aanwezig is. Bij bodemisolatie ontsnapt nog steeds een gedeelte van de warmte uit de vloer via de koude funderingsmuren en de ventilatie langs de vloer. Door direct de onderkant van de vloer te isoleren wordt dit warmteverlies weggenomen.

Wanneer er voldoende ruimte over is, kunnen de chips blijven liggen bij de installatie van de thermoskussens. Er is echter een hoog risico gereedschap kwijt te raken en het is een zwaardere klus. Niet iedere installateur wil dit doen en vaak worden extra kosten berekend.

Verder adviseren wij om de chips weg te laten halen. Naast de beperkte isolerende werking hebben ze ook een nadelig effect. De bodem slaat namelijk veel warmte op en deze warmte komt in de winter weer vrij, door de bodemisolatie wordt dit proces gestopt.
In dat geval kan je voor onze standaard aanpak met TONZON bodemfolie en thermoskussens gaan. Met alleen thermoskussens heb je eigenlijk voldoende isolatie voor de vloer. Niet alleen is dit de ideale aanpak van de kruipruimte, dit betekent ook dat de werkzaamheden eenvoudiger, goedkoper en sneller kunnen plaatsvinden.

De balken worden bij een geïsoleerde vloer juist kurkdroog. Door het drukverschil tussen de kruipruimte en de woning gaat er een luchtstroom vanuit de kruipruimte naar de woning. Het is een energiebesparende manier van ventileren.

Lees meer over het isoleren van houten vloeren.

Hout ‘werkt’ onder invloed van wisselende RV (relatieve vochtigheid). Door TONZON Vloerisolatie worden vloeren warmer en droger. Vooral na een koude periode kan het in huis erg droog worden waardoor er kiertjes kunnen ontstaan in de houten vloer. Dit trekt in de zomer weer bij.

De RV van de lucht binnen is afhankelijk van de temperatuur van de buitenlucht, maar ook van de mate van ventilatie en interne vochtproductie. Met een vochtigheidsmeter kan de RV van de lucht binnen in de gaten gehouden worden. Zakt deze onder een gewenste waarde dan kan door het verminderen van de ventilatie en/of door het verhogen van de vochtproductie de RV binnen een bepaalde bandbreedte gehouden worden. Hiermee kan de werking van het hout worden beperkt.

Het aanschaffen van een RV-vochtigheidsmeter is een aanrader zodat je aan de hand daarvan de juiste maatregelen kunt nemen. Verder kan je de plinten tegen de muur bevestigen en niet op de vloer waardoor de vloer onder de plint heen en weer kan bewegen. Tot slot, kan de vloer behandeld worden met een afsluitende lak omdat onbehandelde houtsoorten uit de lucht vocht opnemen en afgeven.

Lees meer over het isoleren van houten vloeren.

De balken worden juist door de vloerisolatie droog. Vaak denkt men dat de warme lucht uit de kamer door het poreuze hout naar de koude, niet geïsoleerde balk aan de onderkant dringt en daar dan condenseert. Maar er is een permanent drukverschil tussen de kruipruimte en de woning waardoor er een luchtstroom vanuit de kruipruimte (na isolatie via de plinten) naar de woning gaat en niet andersom. Omdat na isolatie met TONZON die lucht in de winter warmer is -doordat de koude lucht de ‘zomerwarmte’ opneemt-,  is dit juist een energiebesparende manier van ventileren.

Lees meer over vochtproblemen en hoe dit op te lossen is met TONZON.

De Thermoskussens vullen de ruimte op tussen de balken. Dat geldt voor alle types thermoskussens. Je verliest dus eigenlijk geen ruimte in jouw kelder.

Lees meer over de aspecten en voorwaarden van TONZON Vloerisolatie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief