fbpx

Vloerisolatie met thermoskussens

Een warme vloer en hoge energiebesparing

Vloeren verliezen hun warmte grotendeels door de uitstraling naar de koudere kruipruimtebodem en funderingsmuren. TONZON vloerisolatie is het enige vloerisolatiesysteem dat deze warmtestraling tot vrijwel nul reduceert. TONZON thermoskussens isoleren beter dan de dikste pakken wol, EPS of purschuim. De unieke methode zorgt ervoor dat de vloer sneller warm wordt. Daarnaast wordt de vloer zelfs warmer dan de lucht erboven en houdt de vloer de warmte veel langer vast. Bekijk het animatiefilmpje over deze werking op de volgende pagina. Bovendien is TONZON bij bijna elke vloer toepasbaar, zelfs vloeren die al geïsoleerd zijn kunnen nog warmer en zuiniger worden door ze extra te isoleren met onze thermoskussens.

Voor
Na

De werking van TONZON vloerisolatie

Op deze warmtebeelden is het effect van TONZON vloerisolatie het beste te zien. De donkere, paarse plekken zijn koud, de lichtere, gele plekken warmer. Je kan zien dat de temperatuur van de vloer in zijn geheel met een aantal graden is gestegen. De temperatuur van de vloer is gelijk aan die van de meubels, terwijl daarvoor de vloer aanzienlijk kouder was. Goede vloerisolatie zorgt ervoor dat de temperatuur egaal over de kamer verdeelt wordt, je hoeft dus minder te stoken om het comfortabel te hebben. Het laatste opvallende feit is te zien onder de meubels. Voor TONZON was de vloer hier bijna 5 graden kouder dan de kamer, deze koude plekken trekken vocht aan en zijn dus een broedplaats voor schimmels en huisstofmijten. Met TONZON ligt de temperatuur een stuk dichter bij de kamertemperatuur, waardoor de kans op schimmels en huisstofmijten erg teruggedrongen wordt.

Dubbele aanpak

De goede werking van TONZON komt door de unieke manier van isoleren. De thermoskussens zijn een soort luchtzakken van TONZON folie die onder de vloer aangebracht worden. Door dit systeem kan de vloer geen warmte meer uitstralen naar de kruipruimte. Daarnaast wordt de lucht in de luchtzakken opgewarmd en blijft de warmte dicht bij de vloer. Resultaat is een warmere vloer, die sneller opwarmt en langer warm blijft.

Veel kruipruimtes zijn vochtig of nat. Daarom wordt in combinatie met de thermoskussens een stevig zeil op de bodem van de kruipruimte gelegd. Door middel van deze bodemfolie wordt de verdamping van vocht uit de kruipruimtebodem gestopt. Dit betekent minder vocht in de woning en een optimale werking van de thermoskussens. Daarnaast zullen leidingen en ophangbeugels veel langer meegaan.

Bij welke vloeren kan je het vloerisolatiesysteem toepassen?

TONZON Vloerisolatie is geschikt voor:

 • Alle soorten vloeren: hout, steen, beton, kwaaitaal, enzovoort.
 • Vloeren die nog niet zijn geïsoleerd.
 • Vloeren die bij de bouw zijn geïsoleerd.
 • Vloeren die achteraf zijn geïsoleerd met purschuim of bodemisolatie.
 • Vloeren met vloerverwarming.

 

Zelfs wanneer er geen kruipruimte is, kan je TONZON vloerisolatie toepassen. Ga voor meer informatie hierover naar deze pagina. Ook bij vloeren die al met andere isolatie zijn geïsoleerd, kan je met TONZON de vloer extra isoleren en genieten van een nog beter binnenklimaat.

Voor meer informatie ga naar kosten vloerisolatie of kruipruimte isoleren.

Waarom TONZON Vloerisolatie?

Met TONZON Vloerisolatie zijn de hoogste isolatiewaardes te bereiken. Het vermindert de kans op schimmel en huisstofmijten en je bespaart tegelijkertijd energie voor een faire prijs/prestatie verhouding. Daarbij is het de meest mens- en milieuvriendelijke oplossing. Tijdens het aanbrengen komen er namelijk geen giftige chemicaliën vrij en uit het materiaal komen er ook geen vezeltjes of ongezond stof. Daarnaast blijkt uit onderzoek van het NIBE dat onze producten de laagste milieubelasting hebben van alle isolatiematerialen. Daarom zijn wij voor ons unieke vloerisolatiesysteem, als enige vloerisolatie bekroond met het keurmerk voor duurzaam bouwen.

 • Bespaar tot wel 40% op je stookkosten
 • Stopt vocht, schimmel en huisstofmijten
 • Warmste vloer
 • Faire prijs-prestatieverhouding
 • Meest mens- en milieuvriendelijke oplossing
 • Hoger rendement op je investering
 • Garantiecertificaat met 10 jaar garantie

Ervaar ook het comfort van een goed geïsoleerde vloer

Vraag vrijblijvende informatie aan of bel naar 0534332391

Schrijf je in voor de nieuwsbrief