Vloeren met vloerverwarming

Waarom vloerisolatie extra belangrijk is

 

Vloerverwarming wordt met goede reden steeds gebruikelijker. Een warme vloer is immers belangrijk voor het wooncomfort en bovendien bespaar je er energie mee, toch? Dat is niet helemaal waar. Wanneer er onvoldoende isolatie aanwezig is kunnen de energiekosten nadelig uitvallen, zie dit artikel. Daarom is vloerisolatie extra belangrijk bij vloerverwarming. Elke verdubbeling van de warmteweerstand (R-waarde) betekent een halvering van het warmteverlies naar beneden.
Vraag direct een Offerte aan.

 

Het nadeel van vloerverwarming

Vloerverwarming is een goede manier om jouw huis te verwarmen. Er zit alleen wel een addertje onder het gras. Vloerverwarming verwarmt namelijk niet alleen de vloer, maar ook de kruipruimte, de bodem en de fundering. In sommige gevallen stook je zelfs meer om de kruipruimte op te warmen dan jouw huiskamer. Dit is te zien op het warmtebeeld hiernaast. De bodem van de kruipruimte onder de vloerverwarming is 23 graden, dit is warmer dan de kamertemperatuur. Daarnaast is soms aan de buitenkant van een huis te zien of er vloerverwarming is toegepast. De funderingsmuren en zelfs de stoep zijn dan relatief warm, zoals te zien is op het warmtebeeld hieronder. Wanneer het een keer sneeuwt zie je ook dat de sneeuw daar snel gedooid is. Dit is helaas allemaal verloren warmte en energie, die door goede isolatie makkelijk te beperken is.

Het effect van vloerisolatie

Warmte stroomt altijd van een hoge temperatuur naar een lage temperatuur. Omdat de bodem van de kruipruimte in de winter kouder is, zal een groot gedeelte van de warmte van de vloerverwarming dus naar de bodem trekken, in plaats van naar het vloeroppervlak. Door isolatiemateriaal aan te brengen onder de vloer wordt de warmte die naar beneden verloren gaat gedeeltelijk geblokkeerd. Omdat er bij vloerverwarming zo veel warmte stroomt, is er extra veel isolatie nodig om de warmte binnen te houden. 

Milieu Centraal adviseert bij vloeren met vloerverwarming Rc = 5,0 m²K/W toe te passen omdat dit technisch nog haalbaar is met verschillende systemen. Met TONZON kun je technisch gezien veel hoger gaan. Iedere verdubbeling van de warmteweerstand halveert de warmtestroom, dus wanneer er voldoende ruimte is, bezuinig dan niet op isolatiewaarde.

TONZON heeft een betere werking bij vloerverwarming

 

TONZON werkt totaal anders dan de meeste isolatiematerialen. Het stopt namelijk als enige de warmtestraling. Door deze unieke werking is het de meest efficiënte manier om de warmte van vloerverwarming binnen te houden. Zelfs bij vloeren die al geïsoleerd zijn met EPS of met purschuim kan TONZON nog veel verbeteren.
Energiebesparing is niet het enige effect van isolatie met TONZON. Door de isolatie koelt de vloer minder snel af en warmt de vloer ook sneller op. Dan is het makkelijker om de vloerverwarming lager of zelfs uit te zetten en tegelijkertijd een warme vloer te houden. Mensen die vloerverwarming hebben op een niet-geïsoleerde vloer beweren dat na het aanbrengen van TONZON Vloerisolatie het vloeroppervlak warmer wordt dan voorheen. Bekijk meer warmtebeelden en lees de laatste informatie over vloeren met vloerverwarming.

 

Hoeveel kan ik besparen?

 

Het is altijd lastig om de exacte besparing te voorspellen. Bij matig geïsoleerde tot niet-geïsoleerde vloeren kan je tot wel 40% op de stookkosten besparen na het plaatsen van TONZON Vloerisolatie. Lees meer over de energiebesparing bij een vloer met vloerverwarming.

 

  • Bespaar tot wel 40% op je stookkosten
  • Stopt het warmteverlies naar de kruipruimte
  • De vloer blijft langer warm en koelt minder snel af
  • De meest klimaatefficiënte en duurzaamste keuze
  • Garantiecertificaat met 10 jaar garantie

Ervaar ook het comfort van een goed geïsoleerde vloer

 

of bel naar +31 (0)53 - 206 0709

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief