Betonnen vloer isoleren

Met TONZON

 

Tegenwoordig worden de meeste vloeren van beton gemaakt. Er zijn veel varianten zoals broodjesvloeren, kanaalplaatvloeren, enzovoort. Welke constructie je ook hebt, het is altijd verstandig om ergens in de constructie vloerisolatie te verwerken. Bij bestaande vloeren zijn er maar twee opties: op de vloer of onder vloer (via de kruipruimte).

 

 

 

De beste manier om een betonvloer te isoleren

Beton is een massief materiaal met een hoge warmtecapaciteit. Beton neemt dus veel warmte op. Het is een voordeel, maar bij beton kost het ook meer tijd en energie om de hele vloer op te warmen. Isoleer je boven de vloer, dan belemmer je de opwarming van het beton. Isoleer je onder de vloer, dan warm je de vloerconstructie juist op. Allebei de opties hebben hun voor- en nadelen. Met TONZON Vloerisolatie zijn allebei mogelijk, maar de voorkeur gaat uit naar het isoleren van de kruipruimte.

Van bovenaf isoleren

 

Isoleren boven de vloer betekent dat je maar beperkte ruimte hebt voor het isolatiemateriaal. Je moet rekening houden met de hoogte en de afwerking van de vloer. Om een goede isolatiewaarde te halen moet je al gauw zo’n 10 cm opgeven. In de meeste gevallen is dit niet mogelijk. Verder betekent dit dat de vloer eruit moet en weer moet worden teruggeplaatst. Er komt dus meer bij kijken dan alleen isolatiewerkzaamheden. Wij raden alleen aan voor deze optie te kiezen als isoleren onder de vloer niet mogelijk is.

Ontdek hoe je de vloer van bovenaf kan isoleren met TONZON.

 

De kruipruimte isoleren

 

Het voordeel van isoleren in de kruipruimte is dat hier vaak genoeg ruimte is voor een dik isolatiepakket. Hoe meer isolatie en hoe hoger de isolatiewaarde, des te hoger de energiebesparing zal zijn. Met TONZON Vloerisolatie pak je meteen de hele kruipruimte aan. Met de bodemfolie wordt de bodem van de kruipruimte afgedekt. Dit is een vochtwerend zeil, waarmee de vochtaanvoer (vanuit de bodem van de kruipruimte) gestopt wordt. Thermoskussens tegen de onderkant van de vloer, stoppen vervolgens het warmteverlies naar de kruipruimte. Dit is een bewezen en vertrouwd systeem dat al meer dan 40 jaar in kruipruimtes in Nederland wordt aangebracht.

Ontdek meer over deze aanpak. Je kan het daarnaast ook zelf installeren.

 

Ervaar ook het comfort van een goed geïsoleerde vloer

 

of bel naar +31 (0)53 - 206 0709

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief