Vloerisolatie betonnen vloer

Bij betonnen vloeren bestaan twee ophangmethoden. De professional zet de Thermoskussens vast met foliepluggen en folieversterkers. Hiervoor is een hamerboor noodzakelijk en een degelijk stofmasker vanwege het stof dat vrijkomt. De doe-het-zelver kan kussens plakken met speciaal bevestigingsband. deze methode blijkt ook na 30 jaar nog steeds betrouwbaar.

 • Maak vooraf een optimale indeling van de kussens. Maak zo groot mogelijke rechthoekige vlakken. Begin met een nieuw vlak bij de ophangbeugels, dan hoeft u onder de vloer zo min mogelijk te plooien.  Kies voor de vlakken de grootst mogelijke afstand, dat scheelt veel boren of bevestigingsband. Gaat u plakken: neem dan de afstand die tussen haakjes staat. Het bevestigingsband heeft namelijk twee plakstroken, daardoor hoeven de kussens bij de bevestiging niet over elkaar heen te vallen.
  Afstand
  maat van het kussen
  tot 30 cm
  (35)
  40 cm
  30 tot 40 cm
  (35-45)
  60 cm
  40 tot 50 cm
  (45 -55)
  70
  50 tot 60 cm
  (55 – 65)
  80 cm
  60 tot 75 cm
  (65 – 80)
  95 cm
  75 tot 100 cm
  (80 – 105)
  120 cm
  100 tot 122 cm
  (105 – 127)
  142 cm
  tot 130 cm
  (tot 135)
  150 cm
 • Bij de professionele mechanische bevestigingsmethode:
  • Folieversterkers: om de 1,25 meter zet u de kussens vast met folieversterkers. Deze worden geleverd in verpakking van 25 of 200 stuks.
  • Foliepluggen: de kussens worden aan het beton vastgezet met  foliepluggen, dit is een paddestoelvormig plugje van 6 x 25 mm, dat wordt vastgezet met een slagstiftje. U hebt voor elke 1.25 m een plugje nodig. De folieplugjes worden geleverd in een zakje van 20 stuks of in dozen van 200.
 • Bij de doe-het-zelf methode
   • Bevestigingsband: neem omtrek van het vlak + lengte van elke balk waaraan twee kussens komen.
   • Kleefpasta: deze kunt u kopen in een winkel voor behangbenodigdheden. Vraag om kleefpasta die geschikt is om zwaar vinyl behang met een papieren rug te verlijmen. Deze pasta kunt u niet in onze webshop bestellen! De folielijm die in de webshop staat, is van een ander type. Hiermee maakt u een oppervlak zelfklevend. Prima voor een perfecte aansluiting/afdichting maar het is niet bekend of de kussens hieraan lang genoeg blijven hangen wanneer je geen mechanische versterking gebruikt.
   • voor beide methoden heeft u ook nog nodig:
   • Tweezijdig tape: de Thermoskussens moeten aan beide zijden dichtgemaakt met tweezijdig tape. (TIP: plak de tape al boven de vloer in het kussen. Onder de vloer hoeft u dan alleen maar de beschermlaag te verwijderen om de kussens te dichten). De kussens worden onder de vloer ook nog aan elkaar gekoppeld. U heeft dus twee maal de breedte nodig en twee maal het aantal kussens  nodig.  Daarnaast nog de lengte van de kussens die aan elkaar gekoppeld moeten worden. Rekenvoorbeeld: u heeft 10 banen van 4o cm : reken dan per baan 8o cm x 10 is 8 meter. De tape wordt geleverd op rollen van 50 meter.
    • Bestelt u de Thermoskussens op maat, dan heeft u geen tweezijdig plakband nodig: dat hebben wij al in de kussens geplakt!
   • Eenzijdig Alutape: dit is een reflecterend plakband dat u kunt gebruiken  voor reparaties, voor het afplakken van Thermoskussens, rondom leiden etc. We raden u aan bij elke isolatiepakket zo’n rolletje  te bestellen.
   • En u bent natuurlijk niet de Bodemfolie vergeten.

   

  Heeft u nog vragen? Wij staan altijd voor u klaar!

  Neem contact op

  Of bel direct: +31(0)53 – 433 23 91

 

Handige Links:

Zelf betonvloer isoleren