fbpx

Muurisolatie

Muurisolatie of wandisolatie is een belangrijke factor voor een comfortabel en duurzaam huis

De ruimtes waar je veel tijd doorbrengt wil je in de winter lekker warm hebben en in de zomer zo koel mogelijk houden. Door de buitenmuren goed te isoleren wordt dit een stuk makkelijker. De beste manier om dit te doen is in de meeste gevallen door een voorzetwand te plaatsen. Een voorzetwand is licht van gewicht en daardoor snel opgewarmd. Bovendien draagt muurisolatie bij aan de geluidsdemping van de muren. Zo kan veel van het omgevingsgeluid geblokkeerd worden.

Het TONZON systeem

Met TONZON materialen zijn muren uitstekend te isoleren. Het TONZON systeem is toepasbaar bij voorzetwanden en scheidingsmuren. Daarnaast kunnen ook gevels en prefab-muren van onze isolatie worden voorzien. Het systeem bestaat uit lagen TONZON folie, onze thermosheets, die worden gescheiden door een regelwerk van latten. Op deze manier ontstaat een isolerende laag van folie en stilstaande lucht; het recept voor de beste isolerende werking.

Waarom TONZON?

Met TONZON muurisolatie zijn hoge isolatiewaardes met het minste ruimteverlies te bereiken. Het materiaal verouderd bijna niet, daarom is een voorzetwand met TONZON ontzettend duurzaam. Voor het isoleren is ook bijna geen materiaal nodig. Een kleine rol thermosheet, die achterop de fiets past, is genoeg om hele wand te isoleren. Geen gesleep dus met grote platen isolatiemateriaal. Omdat er zo weinig materiaal nodig is, is TONZON ook één van de meest klimaatefficiënte manieren om je muur te isoleren.

  • Opbouwen in laagjes.
  • Weinig materiaal nodig.
  • Meest mens- en milieuvriendelijke oplossing.
  • Hoger rendement op je investering.
  • Houdt vocht tegen.

Spouwmuur isoleren

Met TONZON materiaal kan je helaas geen bestaande spouwmuur isoleren. Daarmee kan je overigens ook maar een beperkte verbetering krijgen, omdat de spouwbreedte te gering is om aan de eisen van vandaag te kunnen voldoen. Wanneer je fors energie wilt besparen of zelfs naar energieneutraal wilt gaan, is het aan te raden een geïsoleerde voorzetwand te plaatsen.

Lees hier meer over de isolatiewaarde en de kosten van TONZON muurisolatie.

Profiteer meteen van een hoge energiebesparing

of bel naar 053 433 23 91

Schrijf je in voor de nieuwsbrief