Muren goedkoop en met weinig ruimteverlies isoleren

TONZON doet niet aan spouwmuurisolatie. Het vullen van een spouwmuur verbetert de isolatiewaarde wel maar vaak komt je toch niet veel hoger dan een magere Rc=1,3 tot 1,5 m²K/W. Daarmee voldoe je bij lange na niet aan de tegenwoordige eisen. Om hogere isolatiewaardes te krijgen moet je of aan de buitenkant of aan de binnenkant isoleren. Voor het isoleren aan de binnenzijde heeft TONZON het Thermosheet ontwikkeld. Hiermee kun je met minder ruimteverlies een hogere isolatiewaarde opbouwen en dat tegen lagere kosten.

In dit jarendertighuis is in de woonkamer tegen de buitenmuur een voorzetwand geplaatst. Tussen de gipsplaat en de buitenmuur bevinden zich nu 6 luchtlagen van 2 cm dik die van elkaar worden gescheiden door TONZON Thermosheets. Daarmee is een extra isolatiewaarde toegevoegd van Rd=4,25 m²K/W. Belangrijk voordeel daarbij is nog dat zich geen koudebruggen bevinden tussen muur en gipsplaat. Het Thermosheet  is het enige isolatiemateriaal ter wereld dat op vrijwel onbeperkte afmetingen geleverd kan worden, zodat iedere wand van boven tot onder en van links naar rechts met materiaal uit één stuk kan worden afgedekt. De randen van het Thermosheet worden met een speciale folielijm op de omliggende constructie gelijmd.

Met TONZON Thermosheets krijgt uw voorzetwand dezelfde isolatiewaarde met minder ruimteverlies en tegen lagere kosten. Deze muurisolatie kent hetzelfde principe als alle TONZON materialen: de lucht wordt opgesloten tussen twee of meer folies met een speciale coating en vormt zo een goed isolerende deken.

De kosten zijn aanmerkelijk lager dan andere muur isolatiesystemen omdat de Thermossheets relatief goedkoop zijn. Ook is er voor de muur isolatie constructie minder hout nodig omdat we zogenaamde koudebrug-onderbrekers gebruiken. Dit zijn blokjes drukvast isolatiemateriaal waarvan de warmtegeleiding 4 tot 6 keer lager is dan die van hout. U maakt zo een voorzetwand die thermisch en akoestisch “zweeft” van de buitenmuur en u veel energie bespaart.

U kunt ons TONZON muur isolatie systeem gebruiken bij eensteensmuren, maar ook bij het isoleren van een spouwmuur aan de binnenkant. De terugverdientijd van de Thermossheets ligt tussen de 1,5 en de drie jaar, afhankelijk van de isolatiewaarde die u kiest. Bereken zelf hier uw isolatiewaarde: Online Calculator

naarboven

Warmte-isolatie

U kunt zelf bepalen hoe hoog u de isolatiewaarde wilt hebben. De waarde wordt namelijk bepaald door het aantal luchtlaagjes dat met de Thermossheet van elkaar wordt gescheiden. Hoe meer luchtlagen hoe hoger de muurisolatie waarde. Is er maar ruimte voor 1 luchtlaag dan is de extra isolatiewaarde beperkt tot maximaal Rd=0,65 m²K/W. Het Thermosheet moet dan aan de warme kant van de luchtlaag komen en fungeert dan ook als dampremmer.  Het Thermosheet heeft namelijk ook een zeer hoge dampremming van maar liefst 180 m. Wanneer u met 2 luchtlagen wilt werken dan moet u ook twee thermossheets gebruiken. de 2e fungeert dan als dampremmer voor de 1e. Onderstaand de isolatiewaarden die u met muurisolatie kunt bereiken en de terugverdientijd.

Aantal luchtlagen+thermossheets  
isolatiewaarde
 terugverdientijd
2 luchtlagen + 2 Thermossheets
Rd=1,35
3 luchtlagen + 2 Thermossheets
Rd=2,05
Ca 1,6 jaar
4 luchtlagen + 3 Thermossheets
Rd=2,75
5 luchtlagen + 4 Thermossheets
Rd=3,50
6 luchtlagen + 5 Thermossheets
Rd=4,25
Ca 3,4 jaar

naarboven

Geluidsisolatie

Luchtlekken in de constructie zijn een belangrijke bron van geluidsoverdracht. Met het TONZON  Thermosheet kunt u een constructie perfect luchtdicht afsluiten. Wij leveren het muur isolatie materiaal op vrijwel onbeperkte lengte- en breedtematen. Met de meegeleverde lijm op waterbasis kunt u de randen op de omliggende constructie plakken. Zo ontstaat een perfecte luchtdichte isolatielaag.

Als u ervoor zorgt dat de latten en gipsplaten (net ) geen contact maken met de omliggende muurisolatie constructie, worden geluiden van buiten ook niet doorgegeven. In de praktijk blijkt de geluidswering van deze constructies onder normale omstandigheden (verkeerslawaai) meer dan voldoende te zijn.

Veelgestelde vragen

naarboven

Klantreacties