Buisisolatie

Stop het ontsnappen van warmte met TONZON HR-Bandagefolie

 

Het isoleren van de cv-buizen is een eenvoudige, snelle en goedkope maatregel om jouw huis energiezuiniger te maken. Zelfs wanneer de cv-buizen al geïsoleerd zijn met buisisolatie, is er nog veel warmteverlies. Niet alleen ontsnapt er nog veel warmte door de buisisolatie, het is ook moeilijk aan te brengen bij de bochten en koppelingen. TONZON HR-Bandagefolie is de oplossing voor deze problemen.

 

 

 

Traditionele buisisolatie

Onder traditionele buisisolatie verstaan wij een holle buis van schuim, die om de cv-leidingen aangebracht wordt. De schuimlaag zorgt ervoor dat de lucht om de buis minder wordt opgewarmd. Dit houdt al een boel warmte tegen, maar naast de opwarming van de lucht, verliezen de buizen ook warmte door uitstraling. Vaak zijn geïsoleerde buizen nog steeds meer dan 10 graden warmer dan de omgeving, er gaat dus ondanks de isolatie nog steeds veel warmte verloren.

TONZON HR-Bandagefolie

 

TONZON HR-Bandagefolie is een dunne, sterke folie die bijna geen warmte uitstraalt. De folie kan je makkelijk om de buizen wikkelen of in stroken plakken. Hiermee wordt de warmte uitstraling van de buizen voor 95% tegengehouden. In combinatie met de traditionele buisisolatie wordt daardoor bijna al het warmteverlies van de verwarmingsbuizen tegengegaan. Naast verwarmingsbuizen kan je bandagefolie ook gebruiken voor ringleidingsystemen. Er zijn gebouwen waar continu warm water rond circuleert en met de bandagefolie kan je dan het warmteverlies voorkomen. Een ander voordeel is, dat de kans op legionella wordt beperkt door het gebruik van bandagefolie. De leidingen met warm water lopen langs de leidingen met koud water. De warme leidingen kunnen dan het water in de koude leidingen opwarmen waardoor legionella in het koude water kan groeien. Door middel van de bandagefolie wordt ook dit probleem voorkomen. Ontdek hoe je zelf de bandagefolie kan aanbrengen.

 

Het effect

 

De daadwerkelijke besparing is moeilijk te bepalen. Dit is afhankelijk van hoeveel de verwarmingsbuizen worden gebruikt. In openbare gebouwen waar dag en nacht warm water door de leidingen loopt, kan de besparing erg hoog uitvallen: Tot wel 50%, in combinatie met andere maatregels. Het effect van de buisisolatie is altijd merkbaar. De buizen verliezen bijna geen warmte meer en dit heeft twee belangrijke effecten. Ten eerste komt het warme water sneller en warmer op de plek van bestemming aan, omdat de warmte in het water blijft. Ten tweede is het water dat terug bij de ketel komt ook warmer, met als gevolg dat de ketel minder hard hoeft te werken. Dit zorgt niet alleen voor energiebesparing, maar ook voor een langere levensduur van de cv-ketel.

 

  • Bespaar op je stookkosten
  • Zorg voor een langere levensduur van jouw cv-ketel
  • Meest mens- en milieuvriendelijke oplossing
  • Hoger rendement op je investering

Ervaar ook de voordelen van goede bandagefolie

 

of bel naar +31 (0)53 - 480 3226

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief