Warmteverlies bij verwarmingsbuizen voorkomen

TONZON Bandagefolie voorkomt warmteverlies tijdens het transport van de ketel naar de radiator. Zelfs als de CV-buizen zijn geïsoleerd met buisisolatie is er nog veel verlies. Niet alleen ontsnapt er nog veel warmte door de buisisolatie. Ook is  buisisolatie moeilijk aan te brengen bij de bochten en de koppelingen. Met de TONZON Bandagefolie is dit probleem snel verholpen.

Vaak worden de bochten “vergeten”.

op het warmtebeeld is te zien dat nieuwe aansluitingen vaak niet worden geïsoleerd. Men neemt aan dat de gebruikte buigzame buizen al voldoende isoleren. Toch is  de buiswand met 32,7° C (spot 2) een stuk warmer dan van de wand van de wel geïsoleerde buis met 23,2° C (EI1). Op de onderkant van de vloer boven deze buizen is de warmtestraling terug te zien. De buiswand van de wel geïsoleerde buis is met 23,2°C eigenlijk nog veel te warm omdat de wand warmte uitstraalt naar een veel koudere omgeving. De binnenfundering is op dat moment 16,1° C (spot 4) en de buitenfundering 13,9° C (spot 5).

Montage

Als u wel eens een gekneusde knie of enkel heeft ingepakt in verband, dan is de montage van TONZON bandagefolie voor u een fluitje van een cent. Wikkel de rol om de verwarmingsbuizen, leg een extra laagje om de bochten en de koppelvlakken van de buizen en u heeft al weer veel energie bespaard.

Op onderstaande video kunt u de toepassing nog eens op uw gemak nakijken.