VARA Kassa Groen laat opmerkelijk effect Thermoskussens zien

In de uitzending van 11 februari 2014 heeft VARA Kassa Groen het opmerkelijk effect van het TONZON Thermoskussens op de temperatuur van de vloer laten zien. TONZON claimt al langer dat haar Thermoskussens de vloer het warmst maken, zelfs nog warmer dan de lucht vlak boven de vloer. Deze animatie>> laat zien hoe dat kan. 

VARA-opname

Voor het programma Kassa Groen zijn opnames gemaakt in een woning in Utrecht waarvan de bewoner niet tevreden was over het effect van de traditionele wolisolatie onder zijn plankenhouten vloer. Om te zien of TONZON Thermoskussens een beter effect geven, zijn enkele banen wol verwijderd en is een Thermoskussen geplaatst in een van de lege banen.
Met een infraroodcamera is te zien dat wolisolatie de vloer warmer maakt, maar te zien is ook dat de baan die is geïsoleerd met Thermoskussen nog veel warmer is. Hier straalt de vloer dus meer warmte uit naar boven en dat is waar het bij vloerisolatie omgaat. Hoe warmer de vloer hoe prettiger het wooncomfort en hoe minder energie nodig is om dit wooncomfort te handhaven. TONZON maakt echt verschil.
Onder de vloer is te zien dat de wolisolatie goed aansluit tussen de balken en tegen de muur. De wol is eerst gedroogd voor een eerlijke vergelijking. Voordat de proef werd genomen, is de aardbodem bedekt met TONZON Bodemfolie. Dit stevige zeil remt behalve het vocht ook radioactieve radongas dat uit de bodem ontsnapt. Op de foto linksonder is te zien hoe de condensdruppeltjes zich onder tegen de Bodemfolie hebben gevormd.
Toelichting op de infraroodfoto: De spijkers waarmee de planken in de balken zijn geslagen zijn te zien als donkere puntjes. In de baan zonder isolatie zijn zelfs de noesten in de planken te zien. Hier heeft het hout een hogere dichtheid waardoor de warmte beter wordt geleid.

wol-kussen

Bodemfolie

Een dergelijk experiment is eerder gedaan bij een woonboor samen met RTL4. Daar had de wol geen enkel merkbaar en aantoonbaar effect. Deskundigen hebben hiervoor nog geen verklaring kunnen geven. Live voor de TV-camera zijn enkele banen wol verwijderd en vervangen door TONZON Thermokussens. Al snel was te zien dat daarmee de vloer wel warmer wordt.

bekijk de gehele TV-uitzending:

In de kruipruimte van deze woonboot is ook de Infraroodvideo opgenomen waarin het isolerend effect is te zien van het aanbrengen van de TONZON HR-Bandagefolie.