De vier belangrijkste isolatiemaatregelen om jouw woning te verbeteren

De vier belangrijkste isolatiemaatregelen om jouw woning te verbeteren

Wat zijn de mogelijkheden wanneer je gaat verduurzamen, energie wilt besparen of meer comfort wilt creëren? De mogelijkheden zijn eindeloos! Advies van een expert is hierbij nodig. Bij TONZON willen we dat je de best passende keuze maakt. Daarom delen we informatie vanuit onze ervaring en expertise die je mee kan nemen in jouw beslissing. Ben je nieuwsgierig? Lees dan verder.

De vier belangrijkste isolatiemaatregelen

Er zijn vier isolatieklussen waarmee je het meeste effect kan realiseren:
1. Vloerisolatie.
2. Muurisolatie.
3. Dakisolatie.
4. Raamisolatie.

Vloerisolatie

Het is winter, je bent flink aan het stoken, maar de vloer is koud. Is dat herkenbaar? Dan is vloerisolatie de beste oplossing voor jou. Vloerisolatie is verreweg de belangrijkste isolatiemaatregel en niet zonder reden, er valt veel warmte mee te winnen!

Waarom is vloerisolatie de belangrijkste isolatiemaatregel?
Vloeren verliezen hun warmte grotendeels door de uitstraling naar de koudere kruipruimtebodem en funderingsmuren. TKI Urban Energy stelt in het Routeplan voor na-isolatie: Bij het aanbrengen van isolatie heeft een aanpak waarbij alle bouwdelen worden verbeterd de voorkeur. Bij een stapsgewijze aanpak heeft het in verband met het risico op schimmel en huisstofmijt de voorkeur om te starten met de vloer, vervolgens de gevel en dan het dak. Wanneer de vloer als laatste wordt geïsoleerd zullen vocht en schimmels zich daar concentreren aangezien de vloer dan de koudste (en vochtigste) plek is. Inmiddels kan hieraan worden toegevoegd dat het weglaten van vloerisolatie ook tot bouwkundige schade kan leiden. Bij veel woningcorporaties en particuliere huiseigenaren verrotten houten vloeren nadat de rest van de schil wel is aangepakt.

TONZON Vloerisolatie
TONZON Vloerisolatie is het enige vloerisolatiesysteem dat het warmteverlies naar de kruipruimte tot vrijwel nul reduceert. De Thermoskussens hebben als voordeel dat het een hogere isolatiewaarde heeft dan elk ander isolatiemateriaal. Het systeem kan aangebracht worden in lage én hoge kruipruimtes en het isoleert beter dan de dikste pakken wol, EPS of purschuim. Daarnaast bevat het materiaal van TONZON geen stof, vezels of giftige gassen waardoor je fijn thuis kan blijven tijdens de montage. 

Ben jij benieuwd naar TONZON Vloerisolatie, of het mogelijk is in jouw kruipruimte? 
Vraag simpel en sn
el jouw vrijblijvende offerte aan.

Muurisolatie

Muurisolatie neemt behoorlijk toe in populariteit. Door de buitenmuren van jouw huis te isoleren zorg je voor een aangenaam constant klimaat in huis. In de meeste gevallen wordt er begonnen met het vullen van de spouwmuur. Dit is een goedkope en makkelijke manier om wat isolatie toe te voegen, maar de effecten zijn beperkt.
Om de muur nog beter te isoleren, kan je een voorzetwand plaatsen door gebruik te maken van de TONZON Thermosheets. Met de muurisolatie van TONZON verlies je zo min mogelijk ruimte, het materiaal veroudert bijna niet en is heel duurzaam. Daarnaast blokkeer je ook geluid. Geen gesleep meer met grote platen isolatiemateriaal, maar gewoon één kleine rol Thermosheets is genoeg om een volledige wand te isoleren. Door het minimale materiaalgebruik is dit één van de meest klimaatefficiënte manieren om muren te isoleren.

Dakisolatie

Is jouw zolder in de zomer tropisch warm en in de winter erg koud? Dan wil je in de winter de warmtestroom naar buiten beperken en in de zomer wil je de warmte buiten kunnen houden.
Klassieke oplossingen hiervoor zijn glaswol of harde isolatieplaten, maar ook hier is het gunstig om de Thermosheets van TONZON te gebruiken. Met de dakisolatie van TONZON bereik je met minder ruimteverlies een hogere isolatiewaarde. In de winter houdt het de warmte binnen en in de zomer houdt de dakisolatie de warmte juist buiten. Daarnaast kan je een winddichte dakconstructie maken. Dus geen tocht meer!

Raamisolatie

Ramen blijven een zwakke plek bij de isolatie van woningen/gebouwen en vormen een steeds groter probleem. In de zomer laten ramen veel zonnewarmte naar binnen en in de winter laten ze veel warmte naar buiten waarvoor we steeds meer moeten betalen.
TONZON heeft verschillende effectieve oplossingen met een dubbele functie: zonwering in de zomer en warmte-isolatie in de winter.

Kortom, waar kan je het beste beginnen?

Start met vloerisolatie en kijk daarna naar andere 'zwakke plekken' in jouw huis zoals: muren, daken en ramen.

Twijfel je of jouw kruipruimte geschikt is?
Je kan een
vrijblijvende offerte aanvragen en dan komen we meteen even kijken of TONZON Vloerisolatie past bij jouw huis.  

Bij vragen neem gerust
contact met ons op. Wij helpen je graag.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief