fbpx

Radiatorfolie

Voorkom onnodig warmteverlies

Radiatoren stralen niet alleen warmte uit naar de kamer, maar ook naar de muur. Veel warmte verdwijnt op deze manier onbenut naar de muur waardoor men meer gaat stoken. Dit kost weer meer energie dan eigenlijk nodig is. TONZON is de uitvinder van een type radiatorfolie die achterop de radiator zelf kan worden geplakt. De radiatorfolie doet op deze manier onzichtbaar zijn werk en is effectief. De radiatorfolie kan aangebracht worden met dubbelzijdige tape of met supermagneetjes. Warmte zal niet meer verdwijnen richting de muur en hierdoor bespaar je flink wat energie. Ontdek hoe je de radiatorfolie op 3 verschillende manieren kan aanbrengen. Op de foto’s hieronder is het verschil te zien tussen een radiator zonder en met TONZON radiatorfolie.

Voor
Na

Werking van de radiatorfolie

De radiatorfolie stopt het onnodige warmteverlies van de radiator. Het gevolg is dat de radiator zijn warmte efficiënter kan benutten om de kamer te verwarmen. Ondanks dat de folie op de radiator zit, wordt de lucht achter de radiator nog steeds opgewarmd. Er zal dus net zoveel warmte de kamer in komen. Het voordeel is dat er nu minder energie nodig is om de kamer te verwarmen. De werking van de oude radiatorfolie die op de muur komt is bijna hetzelfde, maar hier zijn weer andere nadelen van. Lees meer over het verschil tussen radiatorfolie op de muur of op de radiator.

Op de warmtebeelden hierboven is het effect van de radiatorfolie goed te zien. Op het eerste warmtebeeld is te zien dat de muur achter de radiator ongeveer 30 graden is. Ook als deze muur geïsoleerd is gaat hier veel warmte verloren, doordat de warmte via de muur naar buiten ontsnapt. Nadat de radiatorfolie geplaatst is, wordt de warmtestraling naar de muur bijna helemaal gestopt. De muur is hier ongeveer 20 graden, gelijk aan de kamertemperatuur, dus nauwelijks extra warmteverlies.

Waarom TONZON radiatorfolie?

Milieu Centraal gaat uit van een besparing van 10 m3 gas per m2. Ook bij een goed geïsoleerde muur is het nog steeds een goede investering door de lage verkoopprijs van de radiatorfolie. Het is één van de meest klimaatefficiënte uitvindingen. De energie die nodig is voor de grondstoffen, de productie en het transport is zo klein, dat dit binnen enkele winterdagen is terugverdiend. TONZON radiatorfolie is dus ook een perfect duurzaam cadeau voor Sinterklaas, voor de kerst maar ook voor verjaardagen. De radiatorfolie kan overigens gebruikt worden bij alle soorten radiatoren, ook die voor het raam staan en daarnaast ook voor convectorputten. Start met het besparen van energie op een slimme manier. Daarnaast kan je TONZON radiatorfolie ook kopen bij Gamma en bij Karwei.

  • Bespaar slim energie
  • Doet onzichtbaar zijn werk
  • Meest mens- en milieuvriendelijke oplossing
  • Snel terugverdiend
  • Weinig materiaal nodig

Ervaar ook de voordelen van de radiatorfolie

of bel naar 053 433 23 91

Schrijf je in voor de nieuwsbrief