Radiatorfolie

Voorkom onnodig warmteverlies

 

Radiatoren stralen niet alleen warmte uit naar de kamer, maar ook naar de muur. Veel warmte verdwijnt op deze manier onbenut naar de muur waardoor men meer gaat stoken. Dit kost weer meer energie dan eigenlijk nodig is. TONZON is de uitvinder van een type radiatorfolie die achterop de radiator kan worden geplaatst. De TONZON HR-Radiatorfolie doet op deze manier onzichtbaar zijn werk en is effectief. De radiatorfolie kan aangebracht worden met dubbelzijdige tape of met supermagneetjes. Warmte zal niet meer verdwijnen richting de muur en hierdoor bespaar je flink wat energie. Ontdek hoe je de radiatorfolie op 3 verschillende manieren kan aanbrengen. Op de foto’s hieronder is het verschil te zien tussen een radiator zonder en met TONZON HR-Radiatorfolie.

 

Voor
Na

Werking van de radiatorfolie

 

De radiatorfolie stopt het onnodige warmteverlies van de radiator. Het gevolg is dat de radiator zijn warmte efficiënter kan benutten om de kamer te verwarmen. Ondanks dat de folie op de radiator zit, wordt de lucht achter de radiator nog steeds opgewarmd. Er zal dus net zoveel warmte de kamer in komen. Het voordeel is dat er nu minder energie nodig is om de kamer te verwarmen. De werking van de oude radiatorfolie die op de muur komt is bijna hetzelfde, maar hier zijn weer andere nadelen van. Lees meer over het verschil tussen radiatorfolie op de muur of op de radiator.

Op de warmtebeelden hierboven is het effect van de radiatorfolie goed te zien. Op het eerste warmtebeeld is te zien dat de muur achter de radiator ongeveer 30 graden is. Ook als deze muur geïsoleerd is gaat hier veel warmte verloren, doordat de warmte via de muur naar buiten ontsnapt. Nadat de radiatorfolie geplaatst is, wordt de warmtestraling naar de muur bijna helemaal gestopt. De muur is hier ongeveer 20 graden, gelijk aan de kamertemperatuur, dus nauwelijks extra warmteverlies.

 

Waarom TONZON HR-Radiatorfolie?

 

Milieu Centraal gaat uit van een besparing van 10 m3 gas per m2. Ook bij een goed geïsoleerde muur is het nog steeds een goede investering door de lage verkoopprijs van de radiatorfolie. Het is één van de meest klimaatefficiënte uitvindingen. De energie die nodig is voor de grondstoffen, de productie en het transport is zo klein, dat dit binnen enkele winterdagen is terugverdiend. TONZON HR-Radiatorfolie is dus ook een perfect duurzaam cadeau. De radiatorfolie kan overigens gebruikt worden bij alle soorten radiatoren, ook die voor het raam staan en daarnaast ook voor convectorputten. Start met het besparen van energie op een slimme manier. Daarnaast kan je TONZON HR-Radiatorfolie ook kopen bij Gamma en bij Karwei. Wil je weten hoe je de rest van je cv kan optimaliseren met TONZON? Lees het hier.

 

  • Bespaar slim energie
  • Doet onzichtbaar zijn werk
  • Meest mens- en milieuvriendelijke oplossing
  • Snel terugverdiend
  • Weinig materiaal nodig

Ervaar ook de voordelen van goede radiatorfolie

 

of bel naar +31 (0)53 - 480 3226

 

Veelgestelde vragen

Voor jou verzameld

De radiatorfolie van 50 centimeter breed kan je gebruiken voor het isoleren van normale radiatoren. De luxe radiatorfolie is dikker en daardoor duurder. Er zijn geen kwaliteitsverschillen. De luxe folie kan gebruikt worden wanneer het folie in zicht blijft en een fraaier oppervlak gewenst is. Deze folie wordt ook gebruikt voor rolgordijnen om de zonnestralen weer als kortgolvige straling naar buiten te reflecteren, zodat binnen zich geen warmte vormt.

 

Jazeker. Wanneer de cv eerst is aangelegd en pas later isolatiemaatregelen zijn getroffen, hebben de meeste radiatoren een overcapaciteit. Dan kunnen de convector ribben genegeerd worden en kan de achterkant volledig beplakt worden met de folie. Mocht de radiator toch nog te weinig warmte afgeven, kan de volgende oplossing nog toegepast worden. Je spant dan de folie van links naar rechts over de ribben waarbij de kanaaltjes open blijven. Omdat de bovenkant van de radiator altijd het warmste is, is het aan te raden het strookje aan de bovenkant nog wel van folie te voorzien. Hiervoor kan je ook de bandagefolie gebruiken.

Bekijk hier een video over het plaatsen van radiatorfolie bij een radiator met ribben.

 

Hiervoor kan de luxe radiatorfolie van TONZON gebruikt worden die aan één zijde wit is en aan de andere zijde zilver is. Deze wordt vaak gebruikt als zonwering aan de binnenzijde, maar kan ook achterop de radiator worden aangebracht. De witte kant komt dan naar binnen en de zilveren zijde kijkt naar de muur. Deze folie kan ook gebruikt worden voor radiatoren die voor het glas staan en is ook verkrijgbaar volledig in de kleur zilver.

Bekijk hier de radiatorfolie van TONZON.

 

Jazeker. Een convectorput kan effectiever worden gemaakt door deze beter te isoleren vanuit de binnenkant en vanuit de kruipruimte. De buitenkant van de convectorput kan in de kruipruimte ingepakt worden met de TONZON Thermoskussens zoals een ligbad. De binnenkant kan worden bekleed met TONZON HR-Radiatorfolie. De convectorput hoeft alleen maar lucht warm te maken. Wil je de radiatorfolie vanuit de kamer niet kunnen zien, dan doe je alleen de vlakken in de convectorput die je vanuit de kamer niet kan zien.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief