Hou het binnen koel met TONZON raamisolatie

Tonzon raamisolatie aan de binnenkant valt vaak van buitenkant helemaal niet op

Als het buiten warm wordt en je het binnen koel wilt houden, is het belangrijk om de warmte van de zon buiten te houden. Hiervoor kan zonwering aan de binnenkant van het raam een goedkope en eenvoudige manier zijn. Het probleem van rolgordijnen is vaak dat zij de warmte van zonnestraling niet goed tegenhouden. TONZON heeft een folie ontwikkelt die meer dan 96% van de stralingswarmte tegenhoudt en daarom uitermate geschikt is als zonwering. Daarnaast werkt de folie ook als raamisolatie, waardoor in de winter de warmte juist beter binnen blijft.

Zijn gordijnen niet genoeg?

Bij zonwering aan de buitenkant komen de zonnestralen niet tot aan het glas. Het grootste gedeelte van de warmtestraling wordt daarom buitengehouden. Als de zonwering daarentegen aan de binnenkant zit, komen de zonnestralen wel door het raam heen. Het gordijn wordt warm, warmt de lucht binnen op en straalt bovendien warmte de kamer in. Vaak schiet je dus met gordijnen niet heel veel op, als het gaat om zonwering.

Het effect van TONZON

Het gordijn is rechts voorzien van Tonzonfolie. Het gedeelte van het linker gordijn waar de zon op staat, is op dat moment 12 graden warmer en laat veel meer warmte door

De TONZON folie lost veel van deze problemen op. Door het hoge reflecterende vermogen van de folie, wordt het grootste gedeelte van de warmtestraling die door het raam naar binnen komt, weer naar buiten gereflecteerd. Een klein deel van de warmte blijft maar binnen. Het warmt wel het glas en de folie op, maar de folie straalt de warmte niet meer de kamer in. Daarom is TONZON de beste keuze voor zonwering aan de binnenkant.

LET OP: Bij HR++ glas of ander glas met een verhoogde warmteweerstand, bijvoorbeeld door een verduistering of speciale folie, is het belangrijk om voldoende ruimte te houden tussen het raam en de TONZON-folie. Dit is om het breken en barsten van de ramen te voorkomen. Houd ten minste 15 cm aan tussen het glas en de folie.

Zonwerend rolgordijn

De makkelijkste manier om TONZON toe te passen voor zonwering, is om een rolgordijn te maken. Je kan de stof van een bestaand rolgordijn vervangen. Voor een rolgordijn kan je het beste luxe-radiatorfolie gebruiken. Deze is er in de versie zilver/zilver en zilver/wit. Je vind deze folie in de productgroep radiatorfolie in onze webshop.  Hoe je een rolgordijn met TONZON maakt kan je hier zien:

Ombouw rolgordijn
verwijder het doek van het rolgordijn
zaag eventueel boven- en onderlat op de gewenste breedte
breng dubbelzijdige tape aan op de bovenbuis
plak de Luxe Radiatorfolie op de bovenbuis
breng tape aan op de onderkant van de Luxe Radiatorfolie
leg de zoom voor de onderlat

Welke folies kan ik gebruiken?

Het is ook mogelijk bestaande hang- of schuifgordijnen te voorzien van TONZON. De folie kan aan de raamkant tegen het gordijn geplakt of genaaid worden. Bij hanggordijnen kan dit met multifunctionele folie. Deze beweegt makkelijk met het gordijn mee, maar de folie ritselt wel als de gordijnen bewegen. Voor schuifgordijnen is onze HR-radiatorfolie het meest geschikt. Deze kan je eenvoudig met dubbelzijdige tape vastplakken.

Natuurlijk heb je niet het hele jaar door zonwering nodig. Je kan als tussenoplossing ook de folie tijdelijk voor het raam hangen op hele zonnige dagen. Bevestiging kan bijvoorbeeld met dubbelzijdige tape, klittenband of supermagneetjes (als de raamkozijnen daarvoor geschikt zijn).
Hiervoor kan je HR-radiatorfolie, luxe radiatorfolie of onze multifunctionele folie gebruiken.