Raamisolatie/zonwering

Zonwering/raamisolatie van buitenaf gezien. Het beeld van buiten is onopvallend. het valt nauwelijks op wanneer de schermen naar beneden zijn.

Met TONZON Vloer,- dak- en wandisolatie kun je een woning al super energiezuinig maken. De zwakke plekken blijven de ramen. Daarvoor heeft TONZON een stevige isolatiefolie ontwikkeld die in een rolgordijn kan worden verwerkt. Groot voordeel van deze folie is ook dat het als binnen-zonwering kan worden gebruikt. Het probleem bij veel binnen-zonweringen is dat de korte golf van de zon die door het glas wordt doorgelaten, wordt geabsorbeerd en omgezet in warmte. Daardoor wordt het oppervlak warmer en gaat deze energie uitstralen. Dit gebeurt echter met een lange golflengte die niet door het glas kan. De zonnewarmte komt dus toch binnen. Wij hebben folies ontwikkeld met een dubbele functie. De raamkant heeft enerzijds de eigenschap het kortgolvig zonlicht als kortgolvige straling te reflecteren, zodat het wel door het raam weer naar buiten kan. Het is daarmee de ideale binnen-zonwering voor zonnige zomerse dagen omdat het geen zonlicht doorlaat. De raamkant heeft bovendien een zeer lage thermische emissie zodat het in de winter ook gebruikt kan worden als warmte-isolatie.  Voordeel van de folie is verder dat het van buiten nauwelijks opvalt dat er iets voor de ramen zit.

De folie is er momenteel in twee uitvoeringen; wit/zilver en zilver/zilver. Bij de wit/zilver uitvoering komt de witte kant aan de binnenzijde. Deze is bedoeld wanneer de folie als een enkelvoudig rolgordijn wordt gebruikt en men van binnen een neutrale kleur wil zien. De zilver/zilver uitvoering is bedoeld in combinatie met een bestaande raamdecoratie of bij toepassing in een dubbel rolgordijn, waarbij het doek aan de kamerkant een decoratieve functie heeft. Deze isolatiefolie komt dus tussen het raam en de raamdecoratie en verdeelt deze ruimte in twee thermisch reflecterende luchtlagen. Dit rolgordijn kan in de winter de afkoeling door de ramen aanzienlijk beperken op die momenten dat het gebouw niet in gebruik is. Bij veel gebouwen is dit maar liefst driekwart van de tijd (avond/nacht en de weekenden).

Let op: TONZON levert niet de rolgordijnen, alleen de folie. Deze folie wordt ook gebruikt al luxe radiatorfolie. Deze folie kan ook tijdelijk op extreme (zonnige) dag worden gebruikt om de zon te weren en worden vastgezet met magneettape of klittenband. Directe link naar zilver/zilver>> in de webshop, directe link naar wit/zilver>> in de webshop. Op de foto links zie je achter het raam rechtsboven het rolgordijn. Op de foto daaronder zie je hoe een deel van het gordijn van folie is voorzien. Dit gordijn wordt in de zomer veel minder heet dan zonder de folie, zie het warmtebeeld. In de winter zal de folie het warmteverlies naar de ramen beperken.

het gordijn is rechts voorzien van Tonzonfolie (in dit geval is Finishfolie gebruikt). het linker gordijn zit nog deels in de schaduw maar het deel waar de zon op staat is op dat moment 12 graden warmer dan het gordijn met de folie op de achterkant

zie hieronder hoe je een gewoon rolgordijn ombouwt tot een zonwerend rolgordijn.

ombouw rolgordijn
verwijder het doek van het rolgordijn
zaag eventueel boven- en onderlat op de gewenste breedte
breng dubbelzijdige tape aan op de bovenbuis
plak de Luxe Radiatorfolie op de bovenbuis
breng tape aan op de onderkant van de Luxe Radiatorfolie
leg de zoom voor de onderlat
hou je auto koel

De Tesla Model X heeft een zeer groot raamoppervlak. Het kost veel lading om in de brandende zon bij 40 graden buitentemperatuur de auto op temperatuur te krijgen. Met een TONZON folie over de voorruit wordt de auto minder opgewarmd en is snel op een aangename temperatuur. In dit geval is Multifunctionele TONZON folie toegepast. Deze is flexibel en bevat vele kleine gaatjes waardoor het makkelijk en snel weer compact kan worden opgevouwen. een stuk Kampeerfolie had ook gekunt.

Spoiler title
Hidden content