Onnodige warmtelekken kosten veel gas

Geïsoleerde CV-buizen stralen veel warmte uit. Met HR-Bandagefolie komt het water heter aan en het retourwater warmer terug in de ketel.

Lang niet alle opgewekte warmte komt op de plek van bestemming. Dat merken we al wanneer we in de buurt komen van de CV-ketel. In de stookruimte is het vaak extra warm zeker in veel grote gebouwen. Daarnaast gaat  tijdens het transport een deel van de warmte verloren. Zelfs wanneer de buizen goed zijn geïsoleerd, bedraagt dit verlies in grote gebouwen soms meer dan 10 graden. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming gaat ook de afgifte van de aangevoerde warmte vaak weinig  efficiënt. De achterkant van de radiator straalt de warmte onbelemmerd naar de buitenmuur. Bij woningen met vloerverwarming lekt veel warmte aan de onderkant gewoon weg en bij woningen met luchtverwarming is het in de kruipruimte soms nog warmer dan in de kamer. Ook (close in) boilers en warmtebuffervaten verliezen veel warmte, zelfs als ze zijn geïsoleerd.

Voor al deze warmtelekken heeft TONZON even unieke als effectieve oplossingen ontwikkeld.  Stookruimtes worden   niet warm, CV-water komt veel heter op de plaats van bestemming, radiatoren warmen buitenmuren niet meer op, begane grondvloeren lekken geen warmte meer aan de onderkant. Bij luchtverwarming wordt de kruipruimte niet meer mee verwarmd. Hieronder het effect van de TONZON aanpak op een stookruimte.

Verandering van de luchttemperatuur in de stookruimte van de Stadsbank Oost Nederland. De maximum temperatuur van de lucht is na de TONZON behandeling gedaald met 9 graden en daarmee zelfs lager dan de oude minimum temperatuur.

HR-Ketelfolie dempt temperatuur stookruimte

Vaak is de stookruimte het warmste plekje in huis. Dat is jammer van die verloren warmte want die  hadden we liever in de woonkamer gehad.  In het filmpje  zie je het simpel het kan zijn om de warmteuitstraling  van de HR-ketel weg te nemen.

Het effect van TONZON HR-ketelfolie op de temperaturen in het stookhok van Stadsbank Oost Nederland. De folie is met enkele stukjes magneettape bevestigd aan de ketel en kan met een handomdraai weer worden verwijderd. Zie dat bij het klepje de folie is uitgesneden zodat men direct de knoppen kan bedienen.

De temperatuur van de wand naast de HR-ketel en de binnenkant van de deur is met circa 11 graden gedaald.  De ruimte grenzend aan de stookruimte is nu ook niet meer overmatig warm.  Naast de HR-Ketelfolie is ook HR-Bandagefolie gebruikt om de transportleidingen in de stookruimte te omwikkelen en HR-Radiatorfolie om de koppelingen en aansluitstukken in te pakken.

HR-Bandagefolie beperkt transportverlies
De CV buizen zijn professioneel geïsoleerd. Toch is te zien welke de aanvoer- en welke de retourleiding is.
vaak zijn delen helemaal niet geïsoleerd
De impact van professioneel geïsoleerde CV buizen op de temperatuur in een kruipruimte. Ook de bovenkant van de buitenfundering wordt hierdoor opgewarmd.
na de TONZON aanpak lekken alleen nog de metalen ophangstrips warmte naar de kruipruimte

Met TONZON HR-Bandagefolie verliest het water onderweg minder warmte. Het komt heter aan of kan met een lagere temperatuur worden ingevoerd. Ook het retourwater komt warmer aan. De ΔT wordt kleiner waardoor de ketel nu veel minder warmte hoeft te leveren om de radiatoren in een gebouw op de gewenste temperatuur te houden.
Voor meer informatie zie de pagina HR-Bandagefolie . Direct naar het product in de webshop>> of naar een voordelig combinatiepakket>> 

Effect TONZON aanpak transportleidingen in kruipruimte kantoorgebouw

18-11-2017 begin van de nulmeting
23-11 2017 einde nul meting, nu wordt de ontbrekende buisisolatie aangebracht
29-11 2017. 6 dagen na aanbrengen ontbrekende buisisolatie, voor het aanbrengen van de HR-Bandagefolie
4-12 2017. 5 dagen na het aanbrengen van de HR-Bandagefolie
12-12 2017. 13 dagen na het aanbrengen van de HR-bandagefolie

HR-Radiatorfolie stopt opwarming buitenmuur

 

warmtelek radiatorfolie
erkerwoning met radiatoren tegen de buitenmuur
In de wachtruimte is niets te zien van de TONZON HR-Radiatorfolie
Toch wordt hier in de wachtruimte de muur niet meer opgewarmd dankzij HR-Radiatorfolie
hier wordt de muur achter de radiator nog wel intensief opgewarmd

voor meer info de pagina HR-Radiatorfolie. Direct naar het product in de webshop>> of naar een voordelig combinatiepakket>> 

Thermoskussens stoppen warmtelek bij vloerverwarming

voor meer informatie zie deze webpagina>>

Bij luchtverwarming geen warme kruipruimtes meer
kruipruimte met kanalen voor de luchtverwarming.
de naast gelegen kruipruimte waarbij de kanalen zijn opgenomen in de isolatielaag van TONZON Thermoskussens

zie voor meer informatie deze webpagina>>

Boilers houden de warmte beter vast
Ook geïsoleerde boilers verliezen nog veel warmte door uitstraling

 

De buitenkant van de boilerisolatie is altijd nog 26,7° C (Spot 1) en warmt de wand erachter op tot 26,3°C (spot 4).  De boiler zou moeten worden ingepakt met HR-Boilerfolie. Ook de geïsoleerde leidingen zijn met 32,8°C (spot 3 ) nog veel te warm en moeten worden ingepakt met HR-Bandagefolie.

direct naar product in de webshop

HR-boilerfolie>>

direct naar voordelig Combinatie pakket bas boiler 300 liter>>

ligbaden blijven langer warm
Bij nieuwe woningen wordt alles geïsoleerd behalve vaak het ligbad. Dat is jammer want al bij het vullen verdijnt er warmte uit het ligbad. Met TONZON badisolatie isoleert u het bad als een thermosfles. Het vullen kost nu minder warmte en het water blijft heel lang op de gewenste temperatuur. lees meer op deze webpagina>> Direct naar het product in de webshop>>  of naar een voordelig combinatiepakket>> met badisolatie en andere handige besparingsproducten.
Direct naar de goede plek in de webshop
HR-Ketelfolie>>

HR-Radiatorfolie>>

HR-Bandagefolie>>

voordelig combinatie basispakket>> U kunt aan dit pakket nog extra HR-Radiatorfolie en/of extra HR-Bandagefolie toevoegen

HR-boilerfolie>>

Combinatie pakket bas boiler 300 liter>>