Onnodige warmtelekken kosten veel gas

Geïsoleerde CV-buizen stralen veel warmte uit. Met HR-Bandagefolie komt het water heter aan en het retourwater warmer terug in de ketel.

Lang niet alle opgewekte warmte komt op de plek van bestemming. Dat merken we al wanneer we in de buurt komen van de CV-ketel. In de stookruimte is het vaak extra warm zeker in veel grote gebouwen. Daarnaast gaat  tijdens het transport een deel van de warmte verloren. Zelfs wanneer de buizen goed zijn geïsoleerd, bedraagt dit verlies in grote gebouwen soms meer dan 10 graden. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming gaat ook de afgifte van de aangevoerde warmte vaak weinig  efficiënt. De achterkant van de radiator straalt de warmte onbelemmerd naar de buitenmuur. Bij woningen met vloerverwarming lekt veel warmte aan de onderkant gewoon weg en bij woningen met luchtverwarming is het in de kruipruimte soms nog warmer dan in de kamer. Ook (close in) boilers en warmtebuffervaten verliezen veel warmte, zelfs als ze zijn geïsoleerd.

Voor al deze warmtelekken heeft TONZON even unieke als effectieve oplossingen ontwikkeld.  Stookruimtes worden   niet warm, CV-water komt veel heter op de plaats van bestemming, radiatoren warmen buitenmuren niet meer op, begane grondvloeren lekken geen warmte meer aan de onderkant. Bij luchtverwarming wordt de kruipruimte niet meer mee verwarmd. Hieronder het effect van de TONZON aanpak op een stookruimte.

Verandering van de luchttemperatuur in de stookruimte van de Stadsbank Oost Nederland. De maximum temperatuur van de lucht is na de TONZON behandeling gedaald met 9 graden en daarmee zelfs lager dan de oude minimum temperatuur.

HR-Ketelfolie dempt temperatuur stookruimte
HR-Bandagefolie beperkt transportverlies
Effect TONZON aanpak transportleidingen in kruipruimte kantoorgebouw
HR-Radiatorfolie stopt opwarming buitenmuur
Thermoskussens stoppen warmtelek bij vloerverwarming
Bij luchtverwarming geen warme kruipruimtes meer
Boilers houden de warmte beter vast
ligbaden blijven langer warm
Direct naar de goede plek in de webshop