TONZON vloerisolatie met Thermoskussens
Maakt de vloer nog warmer dan de lucht er boven

Infraroodfoto ongeïsoleerde beton vloer
Infraroodfoto betonvloer met Thermoskussens

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het TONZON Thermoskussen voor vloerisolatie is het eerste opvouwbare isolatiemateriaal ter wereld. Dit isolatiemateriaal is in 1980 uitgevonden door de Nederlander Ton Willemsen. Je zou kunnen zeggen dat Ton de thermosfles flexibel heeft gemaakt. Dat het materiaal opvouwbaar is, is ideaal voor bij het verwerken in krappe kruipruimtes. Wat deze thermoskussens echter nog meer een logische keuze maakt, is dat deze kussens beter isoleren dan de dikste pakken wol, EPS of purschuim . Dit wordt mogelijk gemaakt door de unieke methode van isoleren.

Door de thermosflesmethode worden vloeren sneller warm, bereiken ze een hoger niveau en houden de warmte veel langer vast. Het materiaal is daarmee uitermate geschikt voor:

  • vloeren die nog niet zijn geïsoleerd zijn
  • vloeren die bij de bouw zijn geïsoleerd
  • vloeren die later achteraf zijn geïsoleerd met purschuim of bodemisolatie.

De meeste isolatiematerialen remmen wel maar blijven warmte lekken door uitstraling. TONZON Thermoskussens elimineren de warmtestraling  van de vloer tot vrijwel nul. Onderstaande animatie laat zien hoe dit in zijn werk gaat. De lucht onderin de kamer wordt opgewarmd door de vloer dankzij de unieke TONZON Thermoskussens voor vloerisolatie.


De Thermoskussens worden gecombineerd met een kamerbrede stevig folie op de bodem van de kruipruimte. Daarmee wordt de verdamping van vocht uit de bodem geblokkeerd zodat er geen vocht meer in de kruipruimte en daarmee in de woning kan komen. Onderstaand filmpje laat zien hoe een en ander in zijn werk gaat.

 

Vloerisolatie met de TONZON-aanpak

Met deze TONZON aanpak krijgt u al meer dan 36 jaar de hoogste isolatiewaarde, de meeste energiebesparing en de grootste verbetering van het comfort. Door de zeer hoge isolatiewaarde van de Thermoskussens en het feit dat de Thermoskussens nauwelijks warmte uitstralen naar de altijd koudere bodem onder ons huis wordt dit effect bereikt. De  uitstraling van warmte vormt bij andere materialen een permanent lek, waardoor deze vloeren maar langzaam op temperatuur komen, nooit zo warm kunnen worden en weer snel hun warmte verliezen. De superieure werking van de Thermoskussens bleek o.a. bij een experiment met een woonboot, waarbij een deel van de vloer al geïsoleerd was met wol en een deel nog niet. De bewoners konden echter geen verschil voelen tussen beide delen. Voor de TV camera werden enkele banen wol verwijderd en vervangen door Thermoskussens.

Het TONZON vloerisolatiesysteem kan worden toegepast bij alle soorten vloeren. Wanneer er onder de vloer een koude garage of kelder zit dan kan TONZON Finishfolie tegen het plafond worden geplakt om de uitstraling weg te nemen. Wanneer er geen kruipruimte aanwezig is, kan een thermisch zwevende vloer worden aangebracht bovenop de bestaande vloer. Ook bij vloeren die al met andere isolatiematerialen zijn geïsoleerd, kunt u met TONZON isolatiemateriaal uw vloer extra isoleren en genieten van een nog fijner binnenklimaat. Op deze pagina informeren wij u verder over:

 

Complete aanpak van de kruipruimte

Veel kruipruimtes zijn vochtig of vaak zelfs nat. Het TONZON-systeem werkt tweeledig: het stopt de voortdurende verdamping van vocht uit kruipruimtebodem en het isoleert de vloer. Optrekkende kou en vochtproblemen behoren daardoor tot het verleden. Doordat de vloer nu veel warmer is, is ook de lucht onderin de woning warmer daardoor geen schimmel meer en veel minder huisstofmijten.

 

Vloerisolatie met de Thermoskussens

Het principe van de vloerisolatie met Thermoskussens is vergelijkbaar met de thermosfles die u allemaal wel kent: de kussens voorkomen dat er uitwisseling van warmte plaatsvindt tussen de onderkant van de vloer en de koude kruipruimte en funderingsmuren. De warmte blijft daar waar u het hebben wilt: in de kamer op de vloer. De temperatuurverdeling in de kamer wordt daardoor gelijkmatiger en op de vloer is het praktisch net zo warm als bij het plafond. In de nacht -als de thermostaat lager staat- kan de vloer zelfs het warmste oppervlak in de kamer worden. Je kunt gerust spreken van een passieve vloerverwarming. Om iets beter een beeld te krijgen hoe wij te werk gaan met onze Thermoskussens, is dit filmpje een goed idee.

Vloerisolatie met Bodemfolie

De bodem van de kruipruimte afdekken met Bodemfolie voorkomt dat vocht uit de bodem in de kruipruimte komt. Ook houdt het een groot deel van de natuurlijke radon uit de bodem tegen. En tenslotte zorgt de Bodemfolie ook nog eens voor een schone, prettige werkvloer. In kruipruimtes die op het oog droog lijken, adviseren wij dringend ook Bodemfolie toe te passen. Een niet-geïsoleerde vloer laat namelijk veel warmte door. Die warmte zorgt voor verdamping van vocht uit de kruipruimtebodem. Na de vloerisolatie houdt die warmtestroom echter op, waardoor de bodem na een aantal jaren toch nat kan worden.

Veel gestelde vragen:

Bij veel isolatiematerialen ontstaan er na installatie koudebruggen. Hoe lost TONZON dat op?

Kan TONZON isolatie huisstofmijt voorkomen?

 

Reacties van klanten:

De heer Meijer uit Ruurlo:

In december 2009 is er bij ons door Tonzon een vloerisolatie aangebracht. Dit heeft een dramatisch verbeterd klimaat tot gevolg gehad. De thermostaat is zeker 3 graden lager komen te staan (19) en de vloer voelt altijd behaaglijk.” Hierbij moet worden opgemerkt dat de woning van de familie Meijer een nieuwere woning is waar bij de bouw al een EPS-vloerisolatie van Rc=2,5 m²K/W is toegepast! De familie is later door het Dagblad De Metro geïnterviewd.

meer klantreacties