Ik heb een dampremmende vloerafwerking, kan ik dan nog TONZON toepassen?

Soms is een vloerafwerking sterk dampremmend (zeil) of is een dampremmende laag gebruikt om parket of laminaat te beschermen. Bij houten vloeren kan deze dampremmende laag schadelijk zijn voor de vloerconstructie wanneer de kruipruimte vochtig is. De Relatieve Vochtigheid (RV) van de houten planken zal hoger worden en langer hoog blijven omdat droging naar boven toe niet meer mogelijk is als gevolg van de dampremmende laag aan de bovenkant. Dit is vaak de oorzaak van houtrot. Het begint op die plaatsen waar minder warmte bij de vloer komt, zoals onder zware meubels en onverwarmde ruimtes.

Het TONZON Vloerisolatie systeem met Bodemfolie en Thermoskussens maakt een eind aan deze problemen (en de onzekerheid daarover). Is de vloer op dit moment  te vochtig dan werkt u in twee fases. Eerst brengt u de Bodemfolie, waarna de vloer kan indrogen. Vervolgens brengt u de Thermoskussens aan. Hierdoor stijgt de vloerconstructie in temperatuur waardoor automatisch de RV van het hout daalt. Het hout is nu warm en droog ingepakt. Daarmee beschermt TONZON Vloerisolatie houten vloeren tegen houtrot blijkt uit 30 jaar praktijkervaring. Uit diezelfde praktijkervaring blijkt dat TONZON zelfs betonvloeren beschermt tegen betonrot!

Het is eigenlijk net als het verven van hout. U moet geen nat hout gaan verven, maar droog hout (denk aan deuren) kunt u gerust aan beide kanten verven.