De handige doe-het-zelver kan met de instructies zelf aan de slag met het isoleren van het dak. U kunt ook een van onze installatiebedrijven inschakelen.

6

zelf isoleren of laten isoleren

Zelf aanbrengen

Het aanbrengen van dakisolatie kunt u stapsgewijs volgen op de video en in het fotoalbum. We adviseren u om gebruik te maken van onze zogenaamde koudebrugonderbrekers om warmteverlies door koudebruggen te voorkomen.

stap 1: Breng folielijm op waterbasis aan op de balken en de zijmuren. Deze lijm maakt alles zelfklevend.

Stap 2: Met dezelfde folielijm maakt u de ‘ koudebrugonderbrekers’ (dit zijn stroken isolatiemateriaal) zelfklevend. De andere kant van de strook is ingesneden, zodat u gemakkelijk kleine blokje kunt afbreken.

Stap 3. Breng de eerste laat Thermosheet aan tegen het dakbeschot en plak het vast op de muur en de balken. Om opbollen door de wind te voorkomen, kunt u op enkele plaatsen de sheet nog extra tegen het dakbeschot nieten.

Stap 4. Plak de koudebrugonderbrekers op de eerste laag sheet. Zorg ervoor dat op de plaatsen waar u later de latten voor de gipsplaten wilt bevestigen blokjes isolatiemateriaal zitten. De blokjes houden de folie op gelijke afstand en beperken het warmteverlies door koudebruggen.

Stap 5. Bevestig de tweede laag Thermosheet: trek het folie steeds van het midden uit glad naar de zijkanten.

Stap 6. Eventueel bevestigt u nu een laag latten voor de stevigheid.

Stap 7. Plak de volgende laag Thermosheets.

Stap 8. Snijd met een vlijmscherp mesje het overtollige folie weg. De folie op de zijmuren laat u zitten, de volgende lagen Thermosheets plakt u met dubbelzijdig tissuetape op de eerdere lagen.

Stap 9: De opbouw bij vier lagen Thermosheets is: 2 lagen blokjes, 2 lagen laten. U kunt nu verder afwerken met gipsplaten of nog verder opbouwen tot u de gewenste isolatiewaarde heeft bereikt.

Stap 10: Voorkom dat de latten en de gipsplaten contact maken met de balken en de zijmuren, zodat de isolatiewand trillingsvrij is opgehangen. Dat komt de geluidsisolatie ten goede.

naarboven

U kunt de stappen in het fotoboek nog eens nakijken. Als u met de muis over de foto gaat, leest u de instructie.

[album id=2 template=extend]

U kunt ook de instructievideo bekijken:

naarboven

naarboven